Asosiasi Warta Breaking News Korea Selatan Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Korea Lor Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Plancongan, pariwisata lan saiki dadi kantor penghubung Korea Utara lan Selatan

LisionNSK
LisionNSK
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Plancongan lan pariwisata, uga olahraga kayane nyoba saiki kanggo Korea Selatan lan Lor kanthi alesan umum.

Saiki kepala Korea Utara lan Korea Selatan sing bakal dibukak kantor penghubung bakal rapat kaping seminggu, nalika diskusi tingkat kerja bakal asring ditindakake.

Seoul lan Pyongyang bakal mbukak kantor penghubung inter-Korea gabungan iki kanthi saluran komunikasi "babak-jam" ing dina Jumuah, Menteri Pengembangan Korea Selatan (MOU) ngumumake dina Rebo.

Kaloro wong Korea kasebut bakal ngoperasikake kantor penghubung karo perwakilan penduduk ing Komplek Industri Kaesong (KIC) sing saiki ditutup, sadurunge rapat kaping telu antara Presiden Korea Selatan Moon Jae-in lan pimpinan Korea Utara Kim Jong Un minggu ngarep ing Pyongyang.

Seoul bakal nggunakake "saluran komunikasi saben jam" kantor penghubung karo Pyongyang kanggo kontak lan negosiasi kanggo ngrembug macem-macem masalah babagan hubungan antar-Korea, ujare kementerian gabungan ing sawijining pernyataan tertulis.

Kepala kantor penghubung sekaligus dadi perwakilan kanggo diskusi lan negosiasi karo Korea Utara, ujare MOU, nambahake pertemuan antar-Korea kasebut bisa ditindakake kapan wae kanthi tujuan "ngrampungake masalah utama."

Direktur perdana uga bakal tanggung jawab ngirim pesen saka kaloro pimpinan "yen prelu," sanajan loro Korea kasebut nggawe hotline antarane Moon lan Kim ing wulan April sadurunge pertemuan puncak antar-Korea kaping telu.

Wakil Menteri Penyatuan Korea Selatan Chun Hae-sung dikepung kanggo memimpin kantor kasebut, dene Pyongyang menehi kabar manawa wakil ketua Komite DPRK kanggo Reunifikasi Damai Negara (CPRC) bakal dadi kepala, tanpa nuduhake rincian liyane .

Juru bicara kementerian penyatuan, Baik Tae-hyun, ujar manawa pihak loro setuju milih pejabat tingkat wakil menteri minangka direktur, ngelingi manawa peran kasebut bakal mbutuhake pangiriman pesen saka Moon lan Kim, sing pisanan ngumumake pembentukan kantor penghubung ing Pranyatan Panmunjom.

Masalah sing ana gandhengane karo diskusi lan acara antar-Korea, riset bersama, lan ijol-ijolan - uga "tugas sing dibutuhake kanggo pangembangan hubungan antar-Korea" - bakal dibahas ing kantor penghubung.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.