Asosiasi Warta Awards Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Education Warta Breaking Guam Warta Breaking Hawaii Kabar Breaking Malaysia wong Pengumuman Pers tanggung jawab News Wire Plancongan

Simposium Pemuda PATA menehi inspirasi kanggo generasi sabanjure

5d34eaa8-fbc9-4498-99e6-7413adb0a4cc
5d34eaa8-fbc9-4498-99e6-7413adb0a4cc
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Simposium Pemuda PATA, sing dianakake Otoritas Pengembangan Langkawi (LADA) lan Asosiasi Alumni Dewan Perwakilan Mahasiswa UiTM (PIMPIN) kanthi kolaborasi karo Bab PATA Malaysia, Pariwisata Malaysia lan Geopark Global UNESCO Langkawi, dileksanakake tanggal 12 September 2018

Print Friendly, PDF & Email

Simposium Pemuda PATA, sing dianakake Otoritas Pangembangan Langkawi (LADA) lan Asosiasi Alumni Dewan Perwakilan Mahasiswa UiTM (PIMPIN) kanthi kolaborasi karo Bab PATA Malaysia, Pariwisata Malaysia lan Geopark Global UNESCO Langkawi, dileksanakake tanggal 12 September 2018 ing dina kapisan PATA Travel Mart 2018 kanthi tema 'Inspirasi Pemimpin Pariwisata Besok'.

Diatur dening Komite Pengembangan Modal Manungsa Asosiasi Pasifik Asia (PATA), acara sing sukses banget iki nyambut gawe karo 210 siswa lokal lan internasional saka 17 universitas kanthi peserta sing teka saka Bangladesh, Kanada, Nepal, Filipina lan Singapura.

Ing sambutan, Dato 'Haji Azizan Noordin, CEO, Otoritas Pembangunan Langkawi (LADA), ujar, "Matur nuwun kanggo kabeh dhukungan saka PIMPIN, Bab PATA Malaysia, Pariwisata Malaysia lan Geopark Global UNESCO Langkawi supaya bisa nampani 210 siswa saka 17 universitas saka Malaysia lan saindenging jagad. Atas wakil saka LADA, aku andhap asor kabeh rawuh ing Simposium Pemuda PATA ing dina kapisan PTM, sing dadi salah sawijining acara perdagangan plancongan sing paling penting lan dawa. Matur suwun uga kanggo PATA kanggo kesempatan menyang Langkawi kanggo nganakake acara penting iki. ”

CEO PATA Dr. Mario Hardy ujar, "Salah sawijining prestasi PATA paling gedhe yaiku kegiyatan sing wis diatur kanggo siswa ing wilayah kasebut. Liwat kegiatan kasebut, dheweke bisa sinau saka kita lan kita bisa sinau saka dheweke babagan masa depan industri. Aku entuk inspirasi saka wong-wong mau lan ngarep-arep banget supaya potensial mbesuk supaya jagad iki dadi papan sing luwih apik. Para mudha saiki dadi sumber inspirasi kanggo kita kabeh. ”

Sajrone upacara pembukaan, Yang Terhormat YB Tuan Mohamaddin bin Ketapi, Menteri Pariwisata, Seni lan Budaya Malaysia, uga matur nuwun marang tuan rumah lan nambah, "Siswa kudu siyap kanggo memimpin industri pariwisata. Cara sing apik kanggo siswa ing jaban rangkah kanggo entuk pengalaman luwih akeh ing industri iki yaiku nyoba program homestay Malaysia lan mlebu budaya Malaysia. Muga-muga kabeh sukses ing acara dina iki. ”

Program iki dikembangake kanthi pandhuan saka Dr. Markus Schuckert, Ketua Panitia Pengembangan Modal Manusia PATA lan Asisten Profesor ing Sekolah Manajemen Hotel & Pariwisata, Universitas Politeknik Hong Kong.

Ing pidato kanggo para siswa lan delegasi, Dr. Schuckert ujar, "Simposium Pemuda PATA tujuane nyedhiyakake para siswa kesempatan supaya bisa inspirasi lan nggawe jaringan ing industri."

Ucapan utama 'Cerita Nginspirasi: Nggawa Konsep Kasunyatan' diwenehake dening Ibu Kartini Ariffin, Pendhiri Pendhiri Dbilique, Malaysia, sing ujar marang para peserta, "Setel tujuan sing migunani lan migunani. Praktek iki. Ngimpi banget, pengin amba, lan ngoyak impen sampeyan. Ora bisa ditindakake wong liya. Ora ana sing bakal menehi sampeyan. "

Profesor Martin Barth, Presiden lan CEO Forum Pariwisata Dunia Lucerne, menehi pidato utami kaping pindho babagan "Koneksi Inspirasi: Ngubungake Minat kanggo sukses ing industri pariwisata" ing ngendi dheweke ujar, "Apa sing sampeyan sinaoni saiki bisa uga ora penting sesuk kanggo njaga lan relevan ing industri. Coba magang, sambungake, adol dhewe, kanggo nggawe jaringan, nulis makalah akademik sing relevan sing ana gandhengane karo industri lan sinaoni sabisa-bisa. "

Tuturan utama nomer telu diwenehake dening Dr Neethiahnanthan Ari Ragavan, Dekan Eksekutif, Fakultas Perhotelan, Manajemen Panganan lan Kenyamanan, Universitas lan Presiden Taylor, Asosiasi Penelitian Pariwisata ASEAN (ATRA).

"Kita ana ing revolusi industri kaping papat fokus ing otomatisasi, AI, lan pembelajaran mesin. Akeh lapangan kerja sing bakal diganti nganggo mesin. Minangka profesional pariwisata generasi sabanjure, sampeyan kudu siyap sinau katrampilan sing ora bisa diganti karo robot, bisa digunakake ketimbang mung digunakake, ”imbuhe Dr. Ragavan.

Sajrone 'Kepemimpinan Inspirasi: Groom lan Dadi Peran Kepemimpinan Industri?' diskusi panel, para peserta krungu saka Rika Jean-François, Komisioner, Tanggung Jawab Sosial Perusahaan ITB, Pusat Kompetensi, Travel & Logistics, ITB Berlin, lan Dmitri Cooray, Operasi Manajer, Hotel Jetwing, Sri Lanka. Para pamicara nyathet manawa industri wisata lan pariwisata ana ing bisnis wong, jaringan lan peer to peer. Dheweke uga nyathet manawa pimpinan sing apik kudu duwe kapercayan, sinau saka kesalahane, nglumpukake tugas lan tanggung jawab kanthi tangan loro, lan bisa nyetel kanthi cepet industri. Sing paling penting, dheweke ngandhani delegasi siswa yen kanggo ngganti pemahaman industri tumrap lulusan enom, dheweke kudu terus-terusan nanging kudu ngajeni.

Sajrone acara kasebut, Pak Imtiaz Muqbil, Editor Eksekutif Travel Impact Newswire, Thailand ngomong babagan kompetisi Essay Global Pertama babagan Cara Pariwisata lan Pariwisata bisa Kontribusi
menyang SDG UN '.

Simposium uga nampilake diskusi meja bulat interaktif babagan 'Apa sing menehi inspirasi kanggo sampeyan menehi kontribusi tumrap industri pariwisata sing sukses?'.

Kajaba iku, Duta Profesional Pariwisata Muda PATA, Ibu JC Wong, nyedhiyakake peserta informasi babagan 'DNA PATA - Nguatake sampeyan kanggo masa depan sampeyan'.

Wong Wong negesake manawa 64.5 juta proyek anyar bisa digawe ing taun 2028 ing wilayah Asia Pasifik. Para pimpinan sesuk kudu nggawe awake dhewe ekspos, gegandhengan lan melu karo pimpinan industri nalika isih cilik kanggo nguatake pangembangan karir mbesuk. Luwih penting, nyerang karir idhamane. Dheweke nuduhake dhaptar inisiatif Activation Youth PATA kanggo delegasi siswa kanggo miwiti lelungan, kalebu magang, sponsor lan lokakarya.

Ing taun-taun pungkasan, Komite Pengembangan Modal Manusia PATA wis nyelenggarakake acara pendidikan sing sukses ing macem-macem institusi, kalebu Universitas UCSI Kampus Sarawak (April 2010), Institut Studi Pariwisata (IFT) (2010 September), Universitas Studi Internasional Beijing (April 2011), Universitas Taylor, Kuala Lumpur (April 2012), Lyceum Universitas Filipina, Manila (September 2012), Universitas Thammasat, Bangkok (April 2013), Politeknik Chengdu, Kampus Huayuan, China (September 2013), Universitas Sun Yat-sen, Kampus Zhuhai, China (Mei 2014), Universitas Kerajaan Phnom Penh (2014 September), Sekolah Pariwisata Sichuan, Chengdu (April 2015), Universitas Christ, Bangalore (September 2015), Universitas ing Guam, USA (Mei 2016), Presiden Universitas, BSD-Serpong (September 2016), Institut Pariwisata & Manajemen Hotel Sri Lanka (Mei 2017), Institut Studi Pariwisata (IFT) (September 2017), lan Universitas Nasional Gangneung-Wonju, Korea (ROK) (Mei 2018).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.