Breaking News Internasional Breaking Rwanda News Warta Breaking Travel Education Investments Pengumuman Pers Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Kepiye proyek Pariwisata Rwanda Redrock nggawe para pengunjung lan nyuda kemiskinan liwat program pendidikan berkelanjutan?

Pilih basa sampeyan
Redrock2
Redrock2
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pariwisata bisa nggawe bedane, lan Greg Bakunzi saka Redrock Rwanda nuduhake pendekatan gaya Rwanda minangka conto sing nyebabake cara nyuda kemiskinan liwat pendhidhikan sing kalebu pariwisata lan pengunjung.

Print Friendly, PDF & Email

Pariwisata bisa nggawe prabédan, lan Greg Bakunzi saka Redrock Rwanda nuduhake pendekatan gaya Rwanda minangka conto sing nyuda cara nyuda kemiskinan liwat pendhidhikan sing kalebu pariwisata lan pengunjung.

Perserikatan Bangsa-Bangsa negesake kelestarian minangka "nyukupi kabutuhane saiki tanpa mbebayani tumrap generasi penerus kanggo nyukupi kabutuhane."

Dasawarsa pungkasan wis ana upaya ing saindenging jagad, sing dipimpin dening UNESCO, kanggo ningkatake ESD (pendhidhikan kanggo pembangunan berkelanjutan) sing njamin urip lan kesejahteraan sosial, ekologis lan ekonomi.

Miturut artikel sing ditampilake ing situs web Habitat for Humanity, macem-macem indeks global kalebu Indeks Kemajuan Sosial lan Indeks Pembangunan Manungsa nuduhake manawa pencapaian pendhidhikan sing kurang akeh nyebar ing Afrika Sub-Sahara, lan Asia Kidul. Negara-negara Afrika Sub-Sahara asring nandhang ekonomi uga kahanan garing lan kahanan garing sing luwih parah nalika krisis pendhidhikan lan tingkat kemiskinan.

Ing Rwanda, sanajan pamrentah ngupayakake supaya pendhidhikan terjangkau, nanging sawetara bocah, utamane ing padesan ora bisa sekolah amarga kulawargane ngadhepi tantangan sing beda kaya mlarat. Mula, akeh bocah sing ora duwe bahan skolastik supaya bisa sinau kanthi efektif.

Redrock Initiraive saka Rwanda

Ing babagan iki para pemain sektor swasta lan organisasi kaya Red Rocks Rwanda, liwat salah sawijining program sing diarani Red Rocks Initiatives for Sustainable Development wis maju kanggo ngisi kesenjangan kasebut.

Liwat program iki, Red Rocks melu tim sukarelawan kanggo mulang para pemuda lan wanita lokal, sing ora bisa sekolah, lan mula disandhang buta huruf, mulang biasane nganggo basa Inggris supaya bisa komunikasi karo para pengunjung kanthi efektif.

Pusat Budaya Red Rocks, sing ditindakake inisiatif iki, yaiku distrik Musanze, pusat pariwisata ing Rwanda. Mula, tujuan utama program kasebut yaiku mulang trampil basa Inggris para mudha kasebut supaya bisa interaksi karo turis.

Wanita lan pemudha melu adol produk kaya kerajinan tangan lan liwat komunikasi sing efektif dheweke bisa melu karo turis sing ngunjungi situs daya tarik lokal. Warga lokal bisa ngundhakake standar urip lan mbantu nglestarekake taman.

Pendhudhuk dibantu sinau basa internasional manca, tata omah, pembangunan kapasitas, arsitektur internasional, teknik tani modern lan lingkungan lan konservasi lan katrampilan liyane sing bisa ningkatake taraf uripe.

Nanging iki dudu pungkasane. Misi utama program kasebut yaiku ngundang para profesional, guru, pendhidhik lan konservasi kanggo ndhidhik warga lokal babagan konservasi, utamane ing sekitar taman nasional.

"Kita yakin manawa program pendhidhikan berkelanjutan sing diprakarsai dening Red Rocks minangka salah sawijining inisiatif utamane bakal nyebabake pembangunan komunitas nanging uga konservasi lingkungan," ujare Greg Bakunzi, pangadeg Red Rocks Rwanda lan inisiator program kasebut.

Dheweke nambahake, dheweke uga ngarep-arep, liwat dhukungan lan sukarela, kanggo ndidik bocah-bocah sing asale saka kulawarga sing mlarat banget.

“Bocah-bocah kasebut butuh pendhidhikan kaya kita liyane. Ing jaman iki, pendhidhikan kanggo kabeh wong kudu diprioritasake lan kabeh wong sing duwe katrampilan kudu tanggung jawab kanggo nyengkuyung bocah-bocah sing ora bisa sekolah amarga ana tantangan sing beda, "ujare Bakunzi.

Program Pendhidhikan Berkelanjutan Red Rocks percaya manawa liwat pendhidhikan, kita bisa ngrampungake lingkaran kemlaratan lan rasa rajap tanpa pengaruhe sing mengaruhi akeh kulawarga ing deso, utamane ing desa Nyakinama nalika dununge pusat.

Hubungi Greg Bakunzi: [email dilindhungi]
Informasi liyane: lan  www.redrocksrwanda.com

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.