24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Myanmar Breaking News News Pariwisata News Wire Plancongan

Nggawa Eropa menyang Myanmar: Bioskop Eropa paling apik ing Yangon

europeanfilmf festival-2018_web_820x315px
europeanfilmf festival-2018_web_820x315px
ditulis dening Dmytro Makarov

• Gratis mlebu 17 film pemenang penghargaan saka saindenging Eropa tanggal 21 - 30 September
• Festival film asing paling dawa ing Myanmar - Festival Film Eropa edisi kaping 27 ing Yangon
• 2 Lokasi: Bioskop Nay Pyi Taw (242 - 248 Sule Pagoda Road) lan Goethe Villa (Kabar Aye Pagoda Road, sudhut Nat Mauk Road)

Yangon, 17 September 2018 - Tangkap 17 film kontemporer saka saindenging Eropa ing Festival Film Eropa kaping 27 ing Yangon. Diatur dening Delegasi Uni Eropa menyang Myanmar lan Institut Goethe Myanmar, kanthi kontribusi saka 17 negara Eropa, Festival Film Eropa Yangon 2018 diwiwiti tanggal 21-30 September. Pemutaran film mbukak kanggo umum gratis ing Goethe Villa lan Nay Pyi Taw Cinema.

Festival Film Eropa tahunan minangka festival asing paling dawa ing Myanmar. Tujuane kanggo promosi pertukaran budaya antarane Myanmar lan Eropa nalika nampilake keragaman bioskop Eropa.

Nalika pidato ing sawijining media ing Yangon, HE Kristian Schmidt, Duta Besar Uni Eropa ing Myanmar, ujar: "Film Eropa duwe sipat khusus. Dheweke asring ironis, ora kaduga lan arang banget heroik. Nanging iki sing nggawe crita dadi nyenengake lan relevan karo kabeh wong. ”

"Muga-muga Festival Film Eropa bakal nuduhake para tamu manawa ana bedane budaya kita, kita kabeh duwe kamanungsan," ujare.

Nyuarakke ujar Duta Besar, pemenang penghargaan Akademi Myanmar Bibi Grace (Swe Zin Htike) ujar, "Sinema minangka jendela sing apik kanggo kabeh wong. Film nggawa kita menyang papan anyar lan budaya sing beda. Seni minangka platform kanggo sesambungan, kanggo sinau, lan kanggo perdamaian. Artis kaya kita duwe pengaruh global. Kita bisa mbiyantu nggawe sesambungan antarane wong-wong saka endi wae jagad. ”

Film Prancis "Django" mbukak festival taun iki tanggal 21 September ing Bioskop Nay Pyi Taw ing kutha Yangon. Debut langsung produksi film pemenang penghargaan Étienne Comar, Django adhedhasar urip legenda jazz Django Reinhardt sing luar biasa.

"Django minangka biopik sejarah sing bakal ngeterake penonton menyang perang Prancis ing taun 1940-an. Dianggep minangka gitaris paling gedhe ing kabeh jaman, Django Reinhardt nggawa kabungahan lan nggawa wong-wong ngadeg kanthi musik Gypsy-Jazz sajrone wektu sing angel banget. Muga-muga para penonton film Myanmar seneng film iki lan lagu sing apik banget, "ujare Pak Franz Xaver Augustin, Direktur Institut Goethe Myanmar.
Tiket kanggo film kasebut gratis lan kasedhiya nalika didhisik, pisanan dilayani ing

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.