Airlines Airport Breaking Republik Dominika Warta Breaking Travel Warta Breaking Prancis News Keslametan transportasi News Wire Plancongan

Darurat Air Caraïbes Airlinne liwat Atlantik rampung kanthi aman ing Lajes Field, Azores

Pilih basa sampeyan
airc
airc
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Air Caraïbes TX556 mangkat saka Santo Domingo nalika penerbangan 8 1/3 jam menyang Paris Orly nalika ana kedadeyan ing satengahing Atlantik. Kapten kasebut ngumumake darurat 5 jam penerbangan lan wiwit mudhun. Alesan darurat, jumlah penumpang lan kru ing kapal durung dingerteni saiki.

Print Friendly, PDF & Email

Penerbangan Air Caraïbes TX556 mangkat saka Santo Domingo nalika penerbangan 8 1/3 jam menyang Paris Orly nalika ana kedadeyan ing satengahing Atlantik. Kapten kasebut ngumumake darurat 5 jam penerbangan lan wiwit mudhun. Alesan darurat, jumlah penumpang lan kru ing kapal durung dingerteni saiki. Katon yen pesawat kasebut nyoba nampa ing Kepulauan Azores, sawijining wilayah Portugis.

25 menit mengko, Airbus 330-323 mlebu kanthi aman ing Lapangan Lajes.

Air Caraïbes minangka maskapai penerbangan Prancis lan maskapai regional Karibia Prancis sing kalebu rong departemen jaban rangkah Prancis: Guadeloupe lan Martinique.

3 jam sadurunge kebangkrutan ing Ibukutha Prancis pesawat kasebut pindhah saka 34000 nganti 19000 kaki lan nyuda kacepetan yen nyoba nampa ing Lajes Field Basis Aérea das Lajes), ditunjuk kanthi resmi Pangkalan Udara No. 4 dioperasikake dening Angkatan Udara Portugis ing Pulo Azores ing Samodra Atlantik, sawijining wilayah Portugal. Cedhak karo kutha kasebut Praia da Vitória ( Pantai Kamenangan, minangka kotamadya kanthi pedunung 21,035, panguwasa administrasi nomer loro ing pulau Terceira, jembaré 161.27 kilometer persegi (62.27 mi), sing tekané saka pesisir sisih lor tekan tengah.

Lajes nyedhiyakake dhukungan kanggo 15,000 pesawat, kalebu para pejuang saka AS lan 20 negara sekutu liyane. Posisi geografis nggawe basis udara iki strategis penting kanggo kemampuan perang perang Amerika Serikat lan NATO. Kajaba iku, terminal penerbangan komersial cilik nangani penerbangan sing dijadwalake lan direncanakake saka Amerika Utara lan Eropa, utamane daratan Portugal. Iki uga ngawasi lalu lintas udara komersial karo pulau-pulau liyane ing kepulauan Azorean lan pengisian bahan bakar trans-Atlantik lan perhentian kanggo maskapai komersial, jet eksekutif lan perusahaan, angkut kargo udara, pesawat pribadi cilik, penerbangan pamrentah, misi kemanusiaan, lan penerbangan liyane.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.