Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Education Investments News Teknologi Pariwisata

Overtourisme: Apa Wong ing Tujuan Pariwisata Utama seneng?

7c9396
7c9396
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Apa urip ing papan turis sing rame nggawe masarakat seneng, sengsara utawa uga cocog? Survei global anyar bertujuan kanggo ngerteni. Iki kanggo sampeyan kabeh ing Hawaii, Tahiti, Paris, London, Hong Kong, Victoria Falls lan ing endi wae lan kasedhiya ing 18 basa.

Print Friendly, PDF & Email

Apa urip ing papan turis sing rame nggawe masarakat seneng, sengsara utawa uga cocog? Survei global anyar bertujuan kanggo ngerteni. Iki kanggo sampeyan kabeh ing Hawaii, Tahiti, Paris, London, Hong Kong, Victoria Falls lan ing endi wae lan kasedhiya ing 18 basa.

APAKAH wong-wong sing manggon lan makarya ing tujuan pariwisata utama seneng lan kontene, utawa sengsara amarga turisme? Utawa ing endi wae?

Survei global babagan kebahagiaan warga lokal ing situs Warisan Dunia sing diarani Planet Happiness wis diluncurake kanggo ngatasi masalah kasebut. Ing jaman overtourisme sing saya tambah, inisiatif kasebut bertujuan kanggo nuduhake manawa ngukur kesejahteraan lan kabegjan masarakat, bisa dibantah, minangka metrik sing luwih penting tinimbang PDB, dhuwit, lan nomer pengunjung sing terus-terusan.

Survei online 15 menit kasedhiya ing 18 basa lan mbukak kanggo sapa wae. Survei kasebut ngukur indikator utama, kayata kepuasan karo urip, akses menyang alam lan seni, keterlibatan komunitas, standar urip, sinau sajrone urip, lan kesehatan.

"Tujuan wisata ing tujuan kayata Barcelona, ​​Brasilia, Kakadu, Luang Prabang, Kyoto, Yosemite, Mt Everest, Victoria Falls lan papan-papan terkenal liyane yaiku kanggo ngiyatake lan nyengkuyung rasa seneng lan kesejahteraan masarakat lokal," ujare konsultan pariwisata Dr Paul Rogers, salah sawijining pendiri Planet Happiness. "Yen pariwisata ora nindakake iki, ora tanggung jawab utawa sustainable, lan kabijakan lokal kudu diganti."

Planet Happiness wis diluncurake nalika overtourism dadi perhatian utama ing hotspot pengunjung ing saindenging jagad, utamane situs Warisan Dunia. Sanalika, tuwuh minat ing kabegjan lan masalah kesejahteraan ing antarane individu, komunitas, bisnis cilik lan gedhe lan negara bangsa.

Rogers ngakoni manawa asil survey bisa uga nuduhake manawa wong-wong ing tujuan pariwisata seneng lan ora prelu ana perubahan gedhe. Mesthi wae, dheweke yakin manawa migunani banget kanggo mbandhingake reaksi lan tanggapan pariwisata lan kesejahteraan ing macem-macem hotspot wisata ing saindenging jagad.

"Iki luwih akeh babagan nemokake kekurangan - kayata akses sing migunani kanggo pemenuhan komunitas lan rumangsa dihargai," ujare Rogers. "Survei kasebut bakal nuduhake masarakat ing endi wae prestasi sing apik dibandhingake karo tujuan pariwisata liyane, lan bisa uga kudu ngupayakake ningkatake urip."

Dheweke nambahake: "Cara anyar babagan wisata, anyar, luwih tanggung jawab lan holistik."

Survei Planet Happiness minangka tanggepan tumrap kasunyatan manawa lelungan lan pariwisata minangka industri paling gedhe lan paling cepet ing saindenging jagad, kanthi luwih saka 1.33 milyar pamindhahan pengunjung ing wates taun 2017. Saiki luwih saka 1 saka 10 wong sing makarya ing pariwisata global.

"Luwih akeh wong sing nindakake survey, luwih apik," ujare Laura Musikanski, pengacara, ahli proses keberlanjutan, lan Direktur Eksekutif Aliansi Kebahagiaan ing happycount.org.

Musikanski ujar manawa data lokal lan global sing dikumpulake saka Indeks Survei Kebahagiaan Planet bakal dadi sumber terbuka lan bisa diakses dening kabeh wong kanthi minat pariwisata berkelanjutan lan kesejahteraan masarakat. Proyek kasebut ora bakal nuduhake informasi sing bisa ngenali individu.

Proyek Planet Happiness nyengkuyung kabeh warga lan buruh ing tujuan Warisan Dunia UNESCO njupuk survey online 15 menit kene. Situs web Planet Happiness bakal ngirim lan nganyari asil kanthi rutin lan dituduhake karo wartawan, mahasiswa, bisnis, pejabat pamrentah lan pihak sing minat ing saindenging jagad.

Planet Happiness pengin ngrungokake saka manajer tujuan, universitas lan sponsor apa wae sing pengin ndhukung inisiatif kasebut lan mbantu nyebarke Survei Kebahagiaan ing situs Warisan Dunia ing saindenging jagad.

Informasi luwih lanjut: www.kangkungrumah.org.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.