Breaking News Korea Selatan Warta Breaking Travel Education Warta Pamrentah Warta Breaking Korea Lor Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Penyatuan Korea Utara lan Korea Selatan: Nedha awan ing Pyongyang saiki bisa dadi langkah raksasa

Jiorea1
Jiorea1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Diwiwiti karo olahraga lan pariwisata nalika Korea loro nyoba komunikasi lan kerja sama. Dina iki minangka dina liyane sing bersejarah ing proses penyatuan ing antarane rong Korea sing dibagi. Meh dilalekake karo sawetara jaringan warta global presiden Korea Selatan

Print Friendly, PDF & Email

Diwiwiti karo olahraga lan pariwisata nalika Korea loro nyoba komunikasi lan kerja sama. Dina iki minangka dina liyane sing bersejarah ing proses penyatuan ing antarane rong Korea sing beda-beda, lan warta iki meh ora digatekake karo sawetara jaringan warta global.

Pesawat Presiden Korea Selatan Moon Jae-in, kanthi delegasi 200 anggota, ninggalake Pangkalan Udara Seongnam jam 8:55 esuk kanggo mabur rute tanpa mandheg liwat Laut Kulon. Pesawat kasebut bakal teka ing Pyongyang udakara jam 10 esuk utawa 9 wengi EST.

Pyongyang minangka ibukutha Korea Lor lan uga dikenal minangka DPRK (Republik Rakyat Demokratik Korea). Iki minangka puncak inter-Korea kaping telu karo pimpinan Korea Utara Kim Jong-un.

Kanggo ngerti pinunjul acara iki, siji mung kudu mriksa maneh apa sing kedadeyan antarane Republik Federal Jerman lan Republik Demokratik Jerman. Ana akeh kamiripan ing Korea, sing saiki dadi dina utama.

Ing artikel katon tingkat berwibawa ing Rodong Sinmun tanggal 15 September, Pyongyang negesake maneh komitmene kanggo hubungan anyar karo AS lan proses denuklirisasi. Cast minangka kritik marang "politisi konservatif AS," artikel kasebut uga bisa diwaca minangka serangan marang mungsuh ing sisih Lor. Ora diraguhi kaya sing dienggo, artikel kasebut menehi Kim Jong-un luwih akeh ruang kanggo tumindak ing AS lan Korea Selatan, utamane ing pertemuan puncak karo Presiden ROK Moon Jae-in.

Media Korea Utara sing dikontrol negara nglaporake: "Nalika komandan utama sing dihormati lan sing dikasihi ketemu karo delegasi khusus Korea Selatan sawetara wektu kepungkur, dheweke kanthi jelas negesake maneh manawa kita minangka posisi sing tegas lan kekarepane kanggo ngilangi risiko bentrokan bersenjata lan wedi perang saka Semenanjung Korea lan ndadekake tanah iki dadi papan sing tentrem tanpa senjata nuklir utawa ancaman nuklir. "

Laporan liyane sawetara dina kepungkur ujar: "Hubungan DPRK-AS wis ngilangi kabiasaan lan prasangka sing salah ing jaman mbiyen lan mlebu jalur sejarah sing anyar. Tembung kasebut kaya gelembung sing diusir saka arus gedhe kali gedhe sing ora bakal nggawe wong loro negara Korea Lor lan Amerika Serikat ora bisa nindakake apa sing bakal ditindakake utawa nggawe kekuwatan kanggo ningkatake hubungan dadi ringkih kanthi nggawe metu ilmu palsu lan narik sikil mburi. "

Konco adegan kasebut, proses saling ngerti lan ngetrapake pangowahan sing bisa ngowahi geopolitik jagad kasebut ana ing ngarep masarakat global.

Delegasi Korea Selatan sing dipimpin Presiden Moon kalebu 200 wong saka kabeh lapisan masyarakat, saka pengusaha nganti musisi. Dheweke diarepake ndharat ing Pyongyang nalika nerbitake artikel iki.

Pemimpin kaloro Korea bakal seneng nedha awan lan miwiti diskusi puncak sawise iku.

"Kaping pisanan ngilangi kemungkinan bentrokan bersenjata, lan wedi perang," ujare Moon nalika rapat karo pembantune senior, Senin.

"Kapindho yaiku fasilitasi diskusi Utara-AS kanggo denuklirisasi. Iki dudu masalah sing bisa ditindakake, dadi (aku) ngarep-arep bisa ngomong kanthi terus terang karo Ketua Kim Jong-un kanggo nemokake alasan antara permintaan AS kanggo denuklirisasi lan panjaluk Lor kanggo mungkasi permusuhan lan njamin keamanan ( saka rezim). ”

Perjalanan pertama Moon menyang Pyongyang teka ing tengah bencana ing diskusi denuklirisasi antara AS lan Korea Utara babagan apa sing kudu dadi prioritas ing proses denuclearization. Korea Utara pengin AS setuju ngumumake mungkasi Perang Korea luwih dhisik, dene AS pengin Lor njupuk langkah konkret luwih dhisik kanggo nuklirisasi luwih dhisik.

Moon bakal nganakake paling ora rong pertemuan karo pimpinan Korea Utara ing Pyongyang. Rundingan resmi pertama dijadwalake bakal dianakake sakcepete sawise tekane Moon ing ibukota Korea Utara, lan diskusi kaping pindho bakal digawe dina Rebo esuk.

Bulan dijadwalake bali menyang Seoul dina Kemis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.