Warta Breaking Guam Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Nyingkiri preinan mbebayani 2018

Pilih basa sampeyan
plancongan-mbebayani
plancongan-mbebayani
ditulis dening Hon. Thomas A. Dickerson

Iki minangka taun kaping enem sing ngirim informasi tujuan plancongan mbebayani sing dikoleksi saka artikel warta lan kasus ukum sing dilaporake.

Print Friendly, PDF & Email

Merencanakan liburan? Coba pikirake, ing antarane tujuan sampeyan sing wis direncanakake lan kedadeyan kegiyatan kriminal, terorisme, lan penyakit ing lingkungan lokal uga sifat lan jinis kacilakan sing sadurunge turis ditindakake para turis kanthi spektrum wiwit mati amarga salah, lelungan, lan tiba. Iki minangka taun kaping enem sing ngirim informasi tujuan plancongan mbebayani sing dikoleksi saka artikel warta lan kasus ukum sing dilaporake.

OVERVESTASI ING KABEH KABEH

Sawise Las Vegas: Pilihan Keamanan Hotel

Ing Hsu, Las Vegas Shooting Underscores Hotel Security Choice, nytimes (10/2/2017) dicathet manawa "Sadurunge ana wong bedhil sing mateni luwih saka 50 wong ing Las Vegas, dina Minggu, polisi ujar manawa dheweke nggawa gudang senjata kanggo keamanan lan nganti kamar lantai 32 ing hotel Teluk Mandalay. Sing nembak ... bisa njupuk paling ora 17 senjata api lan atusan amunisi nganti ruangan sing nyorot prioritas keamanan perusahaan perhotelan. Pengin katon ngundang tamu, akeh hotel nggunakake sentuhan sing luwih entheng. Keamanan ing sebagian besar hotel malah fokus kanggo mbatesi nyolong, ngrusak mabuk sing ora sopan lan nggawe wong ngumbara ing aula tanpa kamar, ujare Pak Segal, konsultan keamanan perusahaan perlindungan eksekutif, AS Solution. Hotel-hotel ing Amerika Serikat lan Eropa wis 'luwih alon-alon ing panyerepan' babagan kemungkinan ana kekerasan, dibandhingake ing Timur Tengah lan Afrika ... Scanner explosive lan mesin sinar-X peralatan standar ing terminal bandara-bakal terus langka hotel amarga premium sing gedhe banget sing dilindhungi pelanggan, mula ujare Jim Stover, wakil presiden senior real estate lan praktik keramahan ing Arthur J. Gallagher & Co., broker asuransi ”.

Shooting Massa Gaya Amerika

Ing Fisher & Keller, Apa Sing Nerangake Shooting Massa AS? Bandhing Internasional Saran Wangsulan, nytimes (11/7/2017) ("Amerika Serikat duwe 270 yuta bedhil lan duwe 90 penembake massal saka 1966 nganti 2012. Ora ana negara liya sing duwe luwih saka 46 yuta bedhil utawa 18 penembake massal ... Siji-sijine variabel sing bisa nerangake tingkat pemotretan akeh ing Amerika yaiku jumlah senapan astronomis ... Amerika kalebu sekitar 4.4 persen populasi global nanging duwe 42 persen bedhil ing jagad iki ”).

Serangan Paling Agawe Wiwit taun 911

Serangan paling agawe wiwit 9/11, Teluk News Mesir, gulfnews (11/25/2017) enem serangan paling agawe sawise 9/11 yaiku (1) Irak ing taun 2007: 400 wong tiwas [papat bom truk bunuh diri] njeblug; (2) Somalia ing taun 2017: 358 tiwas [bom truk njeblug]; (3) Irak ing taun 2016: 323 tiwas [mini-van mini explosives) jebule; (4) Mesir ing taun 2017: 305 tiwas [serangan ing mesjid]; (5) Mesir ing 2015: 224 tiwas [Pesawat Rusia sing ninggalake Mesir nabrak ing Semenanjung Sinai]; (6) Indonesia taun 2002: 202 tiwas [serangan bar ing Bali);

Penasihat Perjalanan Kanggo Laporake Serangan Seksual

Ing Schwartz, TripAdvisor Bakal Ngenali Hotel sing Ditindakake Serangan Seksual, nytimes (11/9/2017) dicathet manawa "Menanggapi apa ahli ahli kategorine dikategorikake minangka" panggilan tangi ", TripAdvisor wis wiwit nyelehake simbol ing jejere hotel lan resort sing wis diidentifikasi minangka lokasi serangan seksual lan masalah utama liyane. Adhedhasar laporan warta uga komentar saka komunitas TripAdvisor, peringatan kasebut dirancang kanggo ngenali masalah kesehatan, keamanan lan diskriminasi ing kabeh kategori lelungan situs web, ujare juru bicara perusahaan ".

Laporan Panyalahgunaan Lingkungan

Whistleblower Kapal Pesiar Sail Off With Million-Reward Reward, dailybusinessreview (4/20/2017) ("Christopher Keays, asli saka Skotlandia, umur 27 taun lan anyar metu saka akademi maritim ing musim panas 2013 nalika entuk" kasempatan umur 'bisa kerja ing kapal dadi insinyur junior karo Putri Karibia. Dina iki dheweke dadi jutawan. Hakim federal ing Miami menehi $ 1 yuta ing Keays ing dina Rebo amarga ngetokake peluit ing mbuwang sampah ilegal saka Lambang Cruise Lines menyang segara. Minangka bagean saka perjanjian panjaluk, Hakim Distrik AS Patricia Seitz uga mrentah perusahaan kasebut mbayar dhendha $ 40 yuta - sing paling gedhe sing ditindakake amarga tindak pidana nglibatake polusi kapal sing disengojo ... Jalur pelayaran uga ngapusi kayu, bukti sing dibongkar lan diprentah kru anggota kanggo ngapusi penyidik, miturut dokumen pengadilan, kalebu pengakuan garis pelayaran menyang pengadilan kanthi memo… (Hakim) uga nyelehake jalur pelayaran kasebut sajrone uji coba limang taun ing sangisoré monitor perusahaan … Perusahaan kudu nggawe reformasi lingkungan lan kepatuhan sing akeh ing saindenging kapal ... Miturut dokumen pengadilan, Keays nemokake lan direkam video 'pipa sihir' sing sacara ilegal mbuwang banyu limbah berminyak nalika banyu bersih dipompa liwat banyu liwat mekanisme liyane supaya bisa ngapusi komputer lan nutupi tumindak ilegal ”).

Masalah Kesehatan ing Luar Negeri

Kaya sing kacathet ing Pariwisata: 49 persen masalah kesehatan nalika lelungan ana gandhengane karo tujuan, eturbonews (6/25/2015) "Observatorium (TIO) kanthi dhukungan saka Organisasi Pariwisata Sedunia 49 persen masalah kesehatan sing mengaruhi turis lan wisatawan nalika ngunjungi negara liya ana gandhengane karo kabupaten tujuan, kayata infeksi gastrointestinal utawa respiratory. 26 persen masalah sing diadhepi para plancong kudu ana gandhengane karo trauma, utamane patah tulang ”.

Panganan Asing sing Bisa Mateni Sampeyan

Ing Morse, 5 Panganan Asing sing Bisa Menehi Moti Sampeyan (Nanging Sampeyan Mesthi Mangan), smartertravel (1/30/2015) dicathet "Sepira sampeyan kepengin nyedhaki panganan istimewa? Panganan asing iki ora mung enak, nanging uga bisa nyebabake! … Fugu. Mung sepotong iwak fugu sing ora siyap bisa nyebabake sampeyan lumpuh, kanthi cepet disusul dening pati. Nanging yen disiyapake kanthi bener, enak… Sannakji. Kaya panganan sampeyan disiksa lan dipangan urip? Gurita sampeyan bakal seneng nggegirisi, panganan sing bisa dilawan maneh. Sikil gurita cilik dipotong nalika isih urip-banjur anggota awak sing isih obah ditawakake marang para tamu. Chewek kanthi tliti, amarga cangkir nyedhot ing tentakel sing bisa dirajut bisa nemplek ing njero tenggorokan sampeyan ... Ubi Pethik. Perdu iki, asale saka Amerika Selatan, minangka sumber karbohidrat sing apik - nanging uga sumber sianida sing apik ... Yen singkong sing pait ora direndhem lan dikeringake kanthi bener, bisa ngemot racun sing cukup kanggo mateni sampeyan… Bullfrog Raksasa. Nate nyawang bullfrog jembaré pitung kaki ... Priksa tanggalan manawa sampeyan mikir babagan mangan panganan Namibia iki. Raksasa iki mung bisa dipangan sawayah-wayah musim kawin utawa udan kaping telu ing taun iki, sawise kodhok cukup diwasa kanggo miwiti kerak. Yen sampeyan mangan ing wektu sing salah taun ... sampeyan bakal ngalami gagal ginjel… Ackee. Ackee, woh nasional Jamaika sejatine minangka woh terlarang ... Nalika ackee ora mateng, kebak racun lan bisa nyebabake mangan ”. Seneng.

ORGANISASI TRANSIPI INI

Informasi ing risalah iki dikategorikake miturut wilayah, jinis kacilakan lan negara lan kalebu sawetara diskusi babagan teori tanggung jawab, yurisdiksi pribadi, forum sing ora ditemtokake lan pilihan ukum. Kalebu ing kesalahan iki yaiku bagean babagan behaviour nalika ing luar negeri lan dicekel amarga ora ngormati adat lan budaya lokal1.

THE CARIBBEAN

Karibia minangka tujuan sing populer banget kanggo warga Amerika Serikat lan liyane sing teka kanthi kapal pesiar utawa pesawat. Ana akeh kacilakan turis ing Karibia sing kalebu kriminal.

[Aku] MATI SALAH

Klaim pati salah amarga kacilakan ing Antigua2, Aruba3, Bahamas4, Bermuda5, British Virgin Islands6, Cuba7, Dominica8, Dominican Republic9, Great Shrimp Cay10, Jamaica11, Martinique12, Nassau13, Puerto Rico14, St. Maarten15, St. Thomas16, Trinidad & Tabago17 lan Kapuloan Turks lan Caicos18.

[II] ASSAUL, ROBBERI & TERORISME

Rampok lan serangan asring umum ing Karibia19 kedadeyan ing Bahamas20, Barbados21, Kepulauan Cayman22, Jamaica23, Puerto Rico24, St. Kitts25, St. Lucia26, St. Thomas, Trinidad [2017 Pembaruan: Ing Robles, Nyoba Stanch Trinidad Aliran Rekrut Muda menyang ISIS, nytimes (2/21/2017) dicathet manawa "Pejabat penegak ukum ing Trinidad lan Tobago, sawijining negara pulau cilik Karibia ing pesisir Venezuela, berupaya nutup pipa sing wis ngasilake aliran bocah enom Muslim menyang Suriah, ing ngendi dheweke nggunakake senjata kanggo Negara Islam… Pejabat Amerika kuwatir yen duwe papan berkembang kanggo para ekstremis sing cedhak karo Amerika Serikat, wedi yen para pejuang Trinidad bisa bali saka Timur Tengah lan nyerang diplomatik Amerika lan instalasi minyak ing Trinidad utawa malah pesawat mabur telung jam setengah menyang Miami ”];

[III] ROSO, ASSAUL SEXUAL & KIDNAPING

Perkosaan, serangan seksual lan pelecehan bocah wis kedadeyan ing Bahamas28, Barbados29, Hindia Barat Inggris30, Kepulauan Cayman31, Jamaika32, St. Thomas33 lan Turki lan Caicos34.

[IV] OLAHRAGA AIR

Kacilakan nglibatake olahraga banyu ana ing Aruba35, Bahamas36, Kepulauan Virgin Inggris37, Kepulauan Cayman38, Cuba39, Dominica40, Republik Dominika41, Grenada42, Jamaica43, Antillen Walanda44, Puerto Rico45, St. Lucia46, Kapuloan Turks & Caicos47 lan Kepulauan Virgin AS48.

[V] Geser & Gugur & Beda-beda Cedera Liyane

Slip, lelungan, tiba lan macem-macem cilaka liyane wis kedadeyan ing Antigua49, Aruba50, Bahamas51, Barbados52, Bermuda53, British Virgin Islands54, Dominican Republic55, Haiti56, Jamaica57, Puerto Rico58, St. Kitts59, St. John60 lan St. Thomas61.

[VI] NENGGOLAK, Deleng lan diserang dening Kewan

Kacilakan nglibatake kewan kedadeyan ing Bahamas62, Jamaica63, Nassau64 lan Puerto Rico65.

[VII] TRANSPORTASI

Kecelakaan transportasi wis kedadeyan ing Bahamas66, Bimini67, Dominica68, Republik Dominika69, Jamaica70 Florida: Tracy v. VRL Operators, Ltd., No Case: 50 2006 CA 005719, Fla. Cir. Ct. Palm Beach Cty (29 Januari 2008) (sawise nginep ing Hedonism III ing Ocho Rios, turis Jamaika sing cilaka amarga kacilakan bis tur), yaiku taun 985 Dadi. 2d 1101 (Fla. App. 2008))., St. Lucia71, St. Maarten72, St. Thomas73, Trinidad74 lan Kepulauan Virgin AS75.

[VIII] PENYAKIT, PACUNAN MAKANAN & MALPRACTIS MEDIS

Turis disaranake ora ngandelake klinik manca lan profesional medis nalika ana cedera fisik. Tindakan sing paling apik kanggo turis sing cilaka yaiku bali menyang AS kanthi cepet kanggo perawatan medis. Pelanggaran medis lan kontraksi penyakit kedadeyan ing Bahamas76, Barbados77 Dominican Republic78, Netherlands Antilles79 lan Puerto Rico80.

AMERIKA TENGAH & SELATAN, CANADA & NEGERI UNITED

Tujuan ing Amerika Tengah lan Selatan ngasilake kacilakan sing padha karo sing ana ing Karibia. Meksiko, utamane, wis nandur modal jumlah luar biasa kanggo ngembangake akeh tujuan pantai ing pesisir loro lan akibate duwe kacilakan plancongan paling dhuwur ing wilayah iki.

[Aku] MATI SALAH

Kacilakan nglibatake pati sing salah wis kedadeyan ing Argentina81, Belize82, Brazil83, California84, Kanada85, Chile86, Columbia87 [2017 Pembaruan: Korban korban tewas saka lumpur Columbia munggah 254, travelwirenews (4/2/2017) dicathet yen “Korban liwat reruntuhan nggoleki wong sing dikasihi lan nyoba nylametake barang-barang pungkasan ing dina Setu (1 April) sawise slide lumpur ing kutha Mocoa Kolombia, Departemen Putumayo, mateni 254 wong lan atusan liyane cilaka ”]; Costa Rica88, Florida89 [Pembaruan 2017: Ing Alvarez, Fausset & Goldman, Penyerang Bandara Florida Bisa Krungu Suara Ndhesek Kekerasan, Pejabat Ngomong, nytime (1/6/2017) dicathet yen "Pejabat penegak ukum Federal ujar manawa dheweke nyelidiki wong bedhil sing ngetokake tembakan ing dina Jumuah ing bandara ing Benteng Lauderdale, Fla., mateni wong lima lan tatu wolu, ganggu mental lan keprungu swara ing sirahe sing ngandhani dheweke nindakake kekerasan "], Honduras90, Las Vegas [Update 2018 : Las Vegas: Chokshi, Luwih Saka 450 Korban Menembak Las Vegas Dituduhake Serangan, nytime (11/21/2017) ("Atusan korban penembakan massal Oktober ing Las Vegas nuntut serangan kasebut, kanthi alesan manawa pemilik saka hotel wong-wong bersenjata biyen nggawe serangan lan penyelenggara festival sing targete ora bisa nglindhungi dheweke kanthi cukup. Ing limang tuntutan hukum sing diajukake dina Senin, pengacara sing makili luwih saka 450 korban cobaan kasebut nuntut MGM Resorts International, sing duwe hotel Mandalay Bay lan papan festival, uga Live Nations Entertainment, promotor konser. Dheweke uga nuntut perkebunan wong bedhil kasebut, Stephen Paddock, sing serangane rampung karo 58 konser sing tiwas lan udakara 500 liyane tatu ”); Shooting Las Vegas: Koroner Ngenali Korban Gunman, nytime (10/6/2017) ("Kantor koroner ing Las Vegas ngrampungake tugas angel kanggo ngenali kabeh 58 wong sing tiwas dening wong bedhil ing festival musik negara ... patang dina sawise kedadeyan kasebut ditembak. Korban kalebu 36 wanita lan 22 pria. Sing paling tuwa ana 67, sing paling enom 20 taun. Dheweke lelungan menyang Las Vegas saka Amerika Serikat. Dheweke guru,; pejabat polisi, sekretaris, pensiunan. FBI isih nyoba nemtokake motif, nggoleki piranti elektronik… sing duweke Stephen Paddock, wong bedhil (sing) bisa uga nggoleki lokasi liyane sadurunge target Las Vegas kalebu Fenway Park ing Boston, pertunjukan Loolapalozza ing Chicago lan Life is Festival sing apik ing Las Vegas "); Belson, Medina & Perez Pena, Bled Gunfire, a Reuse, The Carnage in Las Vegas That Would Not Stop, nytimes (10/2/2017) dicathet yen "Akeh konser sing wedi nuruti naluri lan mbungkem utawa lay warata, ora sadhar yen dheweke tetep kena wong bedhil sing ana ing nduwur mau ... Nalika matahari terbit dina Senin, korban sing kaget ... paling ora ana 59 wong sing tiwas, ujare polisi, lan 527 wong sing cilaka, kanthi bedhil utawa mlayu menyang safety ”) ; Hsu, Las Vegas Shooting Underscores Pilihan Keamanan Hotel, nytimes (10/2/2017) ("Sadurunge ana wong bedhil tiwas luwih saka 50 wong ing Las Vegas, dina Minggu, polisi ujar manawa nggawa senapan bedhil sadurunge keamanan lan nganti kaping 32 taun) kamar lantai ing hotel Mandalay Bay. Sing nembak ... bisa njupuk paling ora 17 senjata api lan atusan amunisi nganti ruangan sing nyorot prioritas keamanan perusahaan perhotelan. Pengin katon ngundang tamu, akeh hotel nggunakake sentuhan sing luwih entheng. Keamanan ing umume hotel tinimbang fokus ing matesi nyolong, mbenerake mabuk sing ora sopan lan nggawe wong ngumbara ing aula tanpa kamar, ujare Pak. Segal, konsultan keamanan perusahaan perlindungan eksekutif, AS Solution. Hotel-hotel ing Amerika Serikat lan Eropa wis 'luwih alon-alon ing panyerepan' babagan kemungkinan ana kekerasan, dibandhingake ing Timur Tengah lan Afrika ... Scanner explosive lan mesin sinar-X peralatan standar ing terminal bandara-bakal terus langka hotel amarga premium sing gedhe banget sing ditindakake privasi para konsumen, ujare Jim Stover, wakil presiden senior real estate lan praktik keramahan ing Arthur J. Gallagher & Co., broker asuransi ”)]; Meksiko91 [Pembaruan 2018: Ahmed, ing Meksiko, 'Gampang mateni Wartawan', nytimes (4/29/2017) ("Telpon asring asring saiki: ana jisim liyane sing ditemokake, rusak lan ditinggalake kanthi telanjang, dibuwang peluru. Dheweke wayah awan, tengah wengi lan esuke, tiwas ora ana ing wayah ... '. Kita wis suwe urip ing neraka iki' ujare Octavio Bravo, wartawan sing nyawang pethi kolega sing ditembak ing Veracruz taun kepungkur ... Meksiko minangka salah sawijining negara paling ala ing donya sing dadi wartawan saiki. Paling ora 104 wartawan tiwas ing negara iki wiwit taun 2000, dene 25 wong liyane ilang, dianggep mati. Ing dhaptar papan sing paling ala kanggo dadi reporter, Meksiko ana ing antarane negara Afghanistan sing rusak lan sate Somalia sing gagal ”); Pembaruan New York92 [2018: Callimachi, Mueller, Schwartz & Goldman, Klaim Tanggung jawab Negara Islam kanggo Serangan Teroris Manhattan Rendah, nytime (11/2/2017) ("Negara Islam nuntut tanggung jawab Kamis pungkasan amarga serangan teroris ing Manhattan Bawah rong dina Sadurunge sing mateni wolung wong lan tatu lusin wong liyane… Iki nggambarake tersangka, Sayfullo Saipov, 29, minangka 'prajurit Khalifah' lan ujar manawa serangan kasebut ditindakake kanggo nanggepi panggilan kelompok kasebut supaya target 'warga negara-negara Perang Salib sing melu aliansi nglawan Negara Islam '”); Otterman, Serangan Teror Manhattan Ndadekake Penyebaran Kerosakan ing Jalur Sepeda, nytimes (11/1/2017) ("Luwih saka 10 taun kepungkur, Eric Ng disabet lan tiwas dening pengendara mabuk sing nyopir luwih saka siji mil ing jalur sepeda ing Hudson Kali Greenway. Dheweke tiwas ing lokasi sing padha ing endi supir sing nyerang teror mlebu jalur sepeda dina Selasa ”); Mueller, Rashbaum & Baker, Teror Attacks Kills 8 and Injures 11 in Manhattan, nytimes (10/31/2017) ("Sopir plow truk pickup mudhun ing dalan sepedha rame ing Kali Hudson ing Manhattan, dina Selasa, mateni wong wolu lan cidera 11 sadurunge ditembak dening petugas polisi ing pejabat sing ngarani serangan teroris paling mematikan ing New York City wiwit Sept. 11, 2001 ″); Politi & Londono, Argentina ing Sekolah Tinggi Reunion Bore Brunt saka New York Attack, nytimes (11/2 / 2-17) dicathet manawa "Perjalanan gedhe menyang New York wis digawe puluhan taun.

[II] ASSAULTS, ROBBERIES, MURDERS & TERORISME

Serangan lan rampokan kedadeyan ing California97 [Pembaruan 2018: Gunman California Lor Mbunuh Garwane Sadurunge Ngamuk, Nytime (11/15/2017) ("Korban tiwas ing pambrontakan California Lor mundhak wiwit limang dina Rebo sawise pihak berwenang ujar manawa nemokake jisime garwane bedhil sing ndhelik ing ngisor jubin omah pasangan kasebut. Jumlah korban tewas, ujar panguwasa, bisa uga luwih elek yen sekolah dhasar ora mrentah supaya dikunci ”); Pendaki sing Ilang ditemokake Mati saka Gunshot Wounds, lan Dikunci ing Embrace, nytimes (10/23/2017) ("Loro pejalan kaki sing mayit ditemokake minggu kepungkur ing jurang curam ing taman nasional ing California Selatan mati amarga luka-luka ... ing gunane katon minangka lampus rajapati. Mayit para pendaki ... ditemokake saling rangkul ing sangisore wit ing Taman Nasional Joshua Tree. Ekstrem ngisor sing ditutupi sandhangan. Dheweke ora duwe banyu lan kayane wis jatah panganan ”); Haag, Gunmen, Dikira Targetake Bule, Mateni 3 ing Fresno, ujare Polisi. nytimes (4/18/2017) ("Nalika Kori Ali Muhammad, wong sing ora duwe omah sing nyuarakake sengit karo wong kulit putih lan pamrentah, ngerti dina Selasa esuk manawa dheweke dikepengini mateni pengawal keamanan Motel 6 ing Fresno, Calif , dheweke mutusake arep mateni maneh, ujare polisi. Udakara jam 10:45, Pak. Muhammad mlaku menyang truk utilitas Gas & Listrik Pasifik lan mateni karyawan kulit putih umur 34 taun ing kursi penumpang ... Suwene udakara menit, Pak. Muhammad nembak 16 peluru saka revolver kaliber .357 ing pirang-pirang blok, lan mateni telung wong kulit putih kanthi acak ”)]; Kanada [2017 Nganyari: Ing Austin & Smith, Pembunuhan Menembak Masjid Quebec Paling sithik 6, lan 2 Suspect Ditangkap, nytime (1/29/2017) dicathet manawa "Gunmen mbedhil mesjid ing Kota Quebec dina Minggu Ing wayah wengi, mateni enem wong lan nglarani wolu wong liyane sing diarani Perdana Menteri Justin Trudeau 'serangan teroris tumrap Muslim' ... Serangan kasebut nggegirisi Kanada, negara sing penembakan massal ora umum, lan teka amarga negara kasebut misuwur dadi suar kanggo para pengungsi ngungsi perang lan terorisme ing negara-negara mayoritas Muslin ”]; Chicago [Pembaruan 2018: Smith, Lingkungan Chicago Ngadhepi Wedi Anyar: Rifles Gaya Serangan, nytimes (5/11/2017) ("Suwene limang dina ing wulan iki, ing sawijining distrik polisi ing sisih Kidul kutha iki, 13 wong ditembak nganggo bedhil ala serbu. Korban kasebut kalebu loro polisi sing tatu nalika lungguh ing van. Lan 10 wong liyane ditembak dina Minggu nalika upacara peringatan sing ora langsung kanggo wong sing tiwas sawetara jam sadurunge ing papan sing padha ing pinggir dalan lingkungan ")]; Pembaruan Columbia [2018: Korban tiwas ing lumpur Columbia mudhun dadi 254, travelwirenews (4/2/2017) ("Korban ndudhuk reruntuhan nggoleki wong sing dikasihi lan nyoba nylametake barang-barang pungkasan sing ditinggal dina Setu (1 April) sawise slide lumpur ing kutha Mocoa Kolombia, Departemen Putumayo, tiwas 254 wong lan atusan liyane cilaka ”); Casey, 'Badan-Badan Bangkai' Sawise Mudslide ing Columbia, nytimes (4/3/2017) ("Mayit kasebut tumpukan dina Senen esuk ing Mocoa, kutha Columbian, ing endi lumpur lan lebu ora bisa ditindakake ing papan-papan sing ndeleng ana sing nate urip ing kana. Para pekerja nylametake terus golek reruntuhan kanggo wong sing wis mati. Lan anggota kulawarga… njaluk awak mayat sing dikasihi supaya bisa menehi pemakaman sing tepat ”)]; Ecuador98, Florida99, Georgia100, Las Vegas [2017 Nganyari: Ing Pamrograman Las Vegas: Koroner Ngenali Korban Gunman, nytime (10/6/2017) dicathet manawa "Kantor koroner ing Las Vegas ngrampungake tugas sing angel kanggo ngenali kabeh 58 wong tiwas dening wong bedhil ing festival musik desa… patang dina sawise kedadeyan kasebut. Korban kalebu 36 wanita lan 22 pria. Sing paling tuwa ana 67, sing paling enom 20 taun. Dheweke lelungan menyang Las Vegas saka Amerika Serikat. Dheweke guru,; pejabat polisi, sekretaris, pensiunan. FBI isih nyoba nemtokake motif, nggoleki piranti elektronik… sing duweke Stephen Paddock, wong bedhil (sing) bisa uga nggoleki lokasi liyane sadurunge target Las Vegas kalebu Fenway Park ing Boston, pertunjukan Loolapalozza ing Chicago lan Life is Festival sing apik ing Las Vegas "; Ing Belson, Medina & Perez Pena, A Gunst of Gunfire, a Reuse, The Carnage in Las Vegas That Would Not Stop, nytimes (10/2/2017) nyatet yen "Akeh konser sing keweden ngetutake naluri lan mbungkem utawa ambruk, ora sadhar yen dheweke tetep kena wong bedhil sing ana ing nduwur mau ... Nalika matahari terbit dina Senin, korban sing nggegirisi ... paling ora ana 59 wong sing tiwas, ujare polisi, lan 527 wong sing cilaka, bisa uga ditembak utawa ing pesawat. . Ing Mullany & Goldman, Las Vegas Shooting Cedhak Mandalay Bay Casino Kills Luwih saka 50, nytimes (10/2/2017) kacathet manawa "Wong bedhil sing nembak saka hotel ing Las Vegas udan kanthi cepet ing festival konser ruangan gedhe dina Minggu bengi, ngirim ewonan wong sing ngungsi nganti unit SWAT nemokake lan mateni dheweke. Luwih saka 50 korban tiwas, lan paling ora ana 200 wong liyane sing cilaka, ujare pejabat, dadi salah sawijining penembakan massa paling parah ing sejarah Amerika Serikat ”]; Pembaruan Mexico101 [2017: Ing Peringatan Perjalanan Meksiko, travelwirenews (8/26/2017) dicathet manawa "Warga AS dadi korban kejahatan kasar, kalebu pembunuhan, penculikan, rampasan mobil lan rampokan ing macem-macem negara Meksiko ... Pertempuran senjata ing antarane saingan organisasi kriminal utawa karo panguwasa Meksiko wis ana ing lurung-lurung lan ing papan umum nalika awan ... US warga wis dipateni ing rampasan mobil lan ngrampok dalan gedhe, paling asring ing wayah wengi lan ing dalan sing sepi. Pembajak mobil nggunakake macem-macem teknik, kalebu alangan, nabrak / obah kendharaan kanggo meksa mandheg lan mbukak kendharaan ing dalan kanthi kacepetan "; Ing Ahmed, ing Meksiko, 'Gampang Mbunuh Wartawan', nytimes (4/29/2017) kacathet manawa "Telpon saiki asring ditemokake: ana jisim liyane sing ditemokake, rusak lan ditinggal nganggo karpet, dibuwang peluru. Dheweke wayah awan, tengah wengi lan esuke, tiwas ora ana ing wayah ... '. Kita wis suwe urip ing neraka iki' ujare Octavio Bravo, wartawan sing nyawang pethi kolega sing ditembak ing Veracruz taun kepungkur ... Meksiko minangka salah sawijining negara paling ala ing donya sing dadi wartawan saiki. Paling ora 104 wartawan tiwas ing negara iki wiwit taun 2000, dene 25 wong liyane ilang, dianggep mati. Ing dhaptar papan sing paling ala kanggo dadi reporter, Meksiko ana ing antarane negara Afghanistan sing gelut perang lan anggota Somalia sing gagal ”]; Pembaruan New York102 [2017: Ing "Aku pengin mateni wong-wong mau", pembalap kacilakan Times Square ngandhani polisi, travelwirenews (5/19/2017) dicathet manawa "Wong sing dituduh nyopir menyang pejalan kaki ing Times Square, mateni 18- wanita umur setaun lan cilaka 22 wong liyane, pengin 'mateni wong-wong mau' lan polisi mesthine kudu nembak dheweke, miturut jaksa ”]; Peru103, Texas [Pembaruan 2018: Blinder, Montgomery & Healy, Video-video ontran-ontran sing Nggawe Pitakonan sing Ora Nggumunake: Sapa sing Kudu Ditonton, nytime (11/20/2017) ("Adegan sing dijupuk ing video kasebut meh ora bisa dibayangake, luwih kurang mikirake nonton: pitung menit tembakan nalika wong-wong sing nganggo klambi ireng nglakokake korban-akeh bocah cilik-ing jero Greja Baptis Pertama ing kene "); Pembunuhan Gereja Texas: Apa sing Kita Ngerteni lan Ora Ngerti, nytimes (11/7/2017) ("Penembakan kasebut ditindakake nalika ana wayah esuk ing greja ... Wong sing bedhil kasebut metu saka kendharaan lan nuli nembaki ing njaba gereja. Dheweke banjur mlaku ing sisih pinggir greja banjur mlebu, nembak kabeh ... Suspect nubruk mobil ... lan ditemokake mati kanthi tatu awake dhewe ... ing antarane para korban ana 23 paroki sing mayit ditemokake ing njero gereja ... 20 wong liyane digawa menyang rumah sakit kanthi ciloko ”). Venezuela [2017 Nganyari: Ing Casey, Ing Taun Kasar ing Venezuela, Malah Pejuang Kadurjanan uga Pembunuh, nytime (12/30/2016) dicathet manawa "Venezuela wis suwe ngalami salah sawijining tingkat kriminal paling dhuwur ing donya. Nanging krisis ekonomi negara, sing nambah kabeh saka rumah sakit nganti pasokan panganan, nambah kasusahan lan kriminalitas.

[III] ROSO, ASSAUL SEXUAL & KIDNAPING

Perkosaan lan serangan seksual kedadeyan ing Brasil105, Kepulauan Galapagos106 lan Meksiko107.

[IV] OLAHRAGA AIR

Kacilakan nglibatake olahraga banyu wis kedadeyan ing Kanada108, Costa Rica109 (Ill. App. 1998) (turis tuku tur plancongan mancing menyang Costa Rica saka agen perjalanan Fish & Game Frontiers kanthi akomodasi ing Rio Parismina Lodge; turis melu lelungan mancing lan cilaka nalika perahune dibanjiri ombak nalika kali mudhun menyang segara). lan Meksiko110.

[V] Geser & Gugur lan Macem-macem Kacilakan LAIN

Kecelakaan sing nyebabake cedera parah lan suntingan wis kedadeyan ing Argentina111, Belize112, Brazil113, Kanada114, Costa Rica115, Ecuador116, Mexico117 lan Peru118.

[VI] NENGGOLAK, Deleng lan disemprot karo sato kewan

Kacilakan nglibatake kewan wis kedadeyan ing Brasil119, Canada120, Florida121, lan Mexico122

[VII] TRANSPORTASI

Kecelakaan transportasi wis kedadeyan ing Argentina123, Bolivia124, Kanada125, Costa Rica126, Mexico127, Philadelphia128 lan Kepulauan Virgin129.

[VIII] PENYAKIT, PACUNAN MAKANAN & MALPRACTIS MEDIS

Pelanggaran medis lan kontraksi penyakit kedadeyan ing Belize130,

Pembaruan Brasil [2017: Ing Belluck & Franco, Kanggo Kulawarga Zika Brasil, Urip Perjuangan Lan Ajrih, nytime (3/11/2017) kacathet "Ing sisih lor-wétan sing mlarat, wong tuwa sing pengabdian urip ing kabutuhane bocah-bocah sing ora duwe kabisan. lagi wae durung dingerteni ... Saiki umure luwih saka setaun, Sophia minangka bocah saka epidemi Zika, salah sawijine meh 2,500 bayi ing Brasil sing lair saka ibu sing kena infeksi, kanthi kerusakan otak sing gedhe banget konsekuensine sing wiwit dimangerteni . Telulas wulan sawise Organisasi Kesehatan Dunia ngumumake Zika minangka darurat kesehatan global, sawetara alarm publik amarga virus virus nyamuk sing nyebar ing Amerika Latin wis surut. (Nanging) Ewonan infeksi Zika anyar terus dilaporake ing saindenging Amerika Latin lan pejabat WHO ujar manawa tumindak kasebut mung menehi sinyal yen, kaya malaria utawa demam kuning, Zika minangka ancaman terus ing wilayah kasebut minangka pandemi mendesak ”]; Costa Rica131, Mexico132 lan New York133

AFRIKA, Wétan Tengah, ASIA & PASIFIK

Afrika, Asia, Timur Tengah lan negara-negara Pasifik narik akeh turis nalika semana narik teroris, bajak laut lan penyakit sing medeni banget kaya Ebola.

[Aku] MATI SALAH

Kecelakaan lelungan sing nyebabake pati sing salah ditindakake ing Afghanistan134 [Pembaruan 2018: ISIS negesake kritik amarga ana bom bunuh diri ing mesjid Kabul Shia paling ora ana 39 wong, travelwirenews (10/21/2017) ("Ledakan kasebut nyebabake paling ora 39 wong. (ISIS) ora menehi bukti kanggo nyengkuyung klaim kasebut, nanging ujar manawa panyerang kasebut ngledhot rompi eksplosif ing njero mesjid nalika para jamaah padha nglumpuk ndedonga ”); Kabul korban korban ledakan munggah 159 nalika serangan mematikan terus diluncurake, travelwirenews (6/6/2017) ("'Luwih saka 150 putra lan putri Afghanistan sing ora dosa tiwas lan luwih saka 300 wong cilaka digawa menyang rumah sakit kanthi luka bakar lan amputasi'"); Mashal, Abed & Sukhanyar, Ngebom Mbebayani ing Kabul Minangka Salah Serangan Paling parah Perang Afghanistan, nytimes (5/31/2017) ("Bom truk ngancurake wilayah tengah Kabul cedhak istana presiden ... Ing sawijining wektu luwih saka 80 nyawa rampung, atusan wong cilaka lan akeh maneh trauma ”); Mashal & Rahim, Taliban Serangan Pangkalan Tentara Afghanistan, Killing Welasan, nytimes (4/21/2017) ("Puluhan tentara tiwas dina Jumuah nalika tentara bersenjata Taliban lan pengebom bunuh diri kanthi seragam militer nyerang markas Tentara Afghanistan ing sisih lor Afghanistan ... Serangan kasebut … Diwiwiti udakara jam 1 sore ing wilayah sing rame ing endi para prajurit, umume ora nganggo gaman, padha budhal Donga Jumuah utawa mangan awan ”)]; Algeria135, Australia136, Bali137, Bangladesh138, Botswana139, Burkina Faso [2018 Pembaruan Gunmen Kill 18 ing Restaurant ing Burkina Faso, AP (8/14/2017) ("Gunmen sing dipercaya minangka ekstremis Islam nggawe tembakan ing restoran Turki ing Ouagadougou, ibukutha Burkina Faso, dina Minggu pungkasan, mateni paling ora 18 wong, serangan kaping pindho ing restoran sing populer karo wong asing sajrone rong taun… Gunfire isih bisa dirungokake meh pitung jam sawise diwiwiti ”)]; Kamerun140; Kepulauan Cape Verde141, China142, Kongo143, Jawa Timur144, Mesir145 [2018 Pembaruan: Youseff, Mesir Nggegirisi 15 kanggo Terorisme sing Nggawe Wedi Antarane Islam, nytime (12/26/2017) ("Pejabat Mesir nggantung 15 wong ing dina Selasa kanggo serangan ing Semenanjung Sinai ing 2013, wiwitan pambrontakan Islam manawa pamrentah sing didominasi militer wiwit saiki wis perang. Gantung… minangka eksekusi massa paling gedhe ing Mesir amarga enem jihadis sing dihukum digantung ing 2015 ″); Walsh & Youseff, Militan Tiwas 305 ing Mesjid Sufi, Teroris Terkenal Mesir sing Diserang, nytime (11/24/2017) "Militan ngluncurake bom ing njero mesjid sing rame ing Semenanjung Sinai, dina Jumuah lan banjur nyemprotake tembakan marang para panembahan nalika padha ngungsi mateni paling ora 305 wong lan tatu paling ora 128 wong liyane. Pejabat kasebut nyebutake serangan teroris paling gedhe ing sejarah modern Mesir. Skala lan kejam saka serangan kasebut, ing wilayah sing ditindakake dening pemberontak Islam, nyebabake gelombang kejut ing saindenging negara-ora mung kanggo jumlah korban jiwa nanging uga kanggo pilihan target. Serangan mesjid-mesjid langka ing Mesir, ing endi Negara Islam wis target gréja lan jemaah Kristen Koptik nanging nyingkiri papan ibadah Muslim ”); Youssef, Mesir Nggegerake Pasukan Keamanan Sawise Nggegirisi Polisi, nytimes ftline (10/30/2017) ("Mesir nindakake reshuffle pasukan keamanane, ngilangi puluhan pejabat senior polisi lan militer saka kritik kritis mung seminggu sawise serangan hendap dening para militan tiwas 16 polisi ing ara-ara samun ing njaba Kairo ”); Walsh & Youssef, Militan Tiwas Keamanan Mesir nalika Nyembelih, nytimes (10/22/2017) ("Militan nindakake serangan hendap ing konvoi polisi Mesir lan perwira keamanan sing ana ing jero gurun kulon pungkasan dina Jumuah ... Pungkasan 59 polisi Mesir pejabat lan pejabat keamanan tiwas ”); 24 militan ISIS, 6 prajurit tiwas ing serangan massal ing Sinai, Mesir, travelwirenews (10/15/2017) ("Paling ora enem tentara lan 24 militan ISIS tiwas (ing) serangkaian serangan terkoordinasi ing pos-pos pemeriksaan ing sisih lor Semenanjung Sinai Mesir… Enem pos ... bareng-bareng dituju nganggo bom mobil lan granat sing didorong roket (RPG) dening Negara Islam… para pejuang, sing ngaku tanggung jawab kanggo serangan kasebut ”); 18 tiwas ing serangan ISIL ing Semenanjung Sinai ing Mesir, travelwirenews (9/11/2017) ("Para pejuang ISIL nyerang konvoi polisi ing Semenanjung Sinai Mesir ing dina Senin, mateni 18 petugas lan cidera pitu liyane ing salah sawijining serangan paling mateni ing taun iki wilayah resive ”); Walsh, Serangan Nuduhake Rencana Anyar ISIS: Dibagi Mesir dening Pembunuhan Umat Kristen, nytimes (4/10/2017) ("Kesedihan lan bebendu mili liwat komunitas Kristen Mesir ing dina Senin nalika para sedhih sing nyemburake nyubur para korban pemboman gereja ing Palm Minggu sing terkoordinasi sing mateni 45 wong ing rong kutha… Iku mung reaksi sing dikarepake Negara Islam. Tumuju saka benteng ing pesisir Libya, dikepung ing Irak lan bakal ngalami tekanan ing Suriah, kelompok ekstremis kasebut kudu golek papan perang anyar supaya bisa miwiti kemenangan maneh. Serangan bunuh diri sing gedhe banget ing dina Minggu ing tengah komunitas Kristen paling gedhe ing Timur Tengah ngandhakake, dheweke nemokake solusi: kutha-kutha daratan Mesir ”); Bom Blast ing sacedhake pusat pelatihan polisi nyebabake 16 korban korban ing Delta Nil Mesir, travelwirenews (4/2/2017) ("Klompok militan sing nembe muncul ing Mesir wis mbledhosake bom motor ing wilayah Delta Nil negara kasebut, mateni polisi lan 15 wong cilaka wong liya. Bom kasebut njeblug cedhak pusat pelatihan polisi ing kutha Tanta dina Setu ”); Ghana147 [Pembaruan 2018: Iyare & Stevens, Ledakan Pompa Bensin ing Ghana Kasedhiya Paling ora 7 lan cilaka Luwih saka 100 wong, nytime (10/7/2017) ("Ana bledosan ing pom bensin ing ibukota Ghana paling ora mateni pitung wong lan luwih akeh wong cilaka saka 130 liyane dina Setu… Video ing media sosial nuduhake bal geni sing ndadekake langit saya rame. Miturut salah sawijining saksi ... ana kebakaran ing SPBU ing ibukota, Accra, lan banjur nyebar menyang stasiun liyane ing sacedhake… ana bledosan sing nyebabake paling ora ana siji tanker ”)]; Hong Kong148, India149, Indonesia150 [Pembaruan 2018: Sel-sel Daesh saiki ana ing meh kabeh propinsi Indonesia: Kepala militer, travelwirenews (6/13/2017) ("Kepala militer ing Jakarta ujar manawa Daesh saiki ana ing meh kabeh propinsi Indonesia minangka Tengah Kelompok teror Takfiri sing berbasis ing wétan ngembangake papan ing Asia Tenggara… Militan ngluncurake sawetara serangan teroris ing saindenging Indonesia sajrone sawetara taun kepungkur, ing serangan paling anyar, loro bom sing diklaim Daesh nggegirisi stasiun bis ing sisih wétan Jakarta tanggal 24 Mei, mateni polisi telu ”)]; Iraq151, Iran [Pembaruan 2018: Erdbrink, Iran Ngandika Panyerang Teheran Direkrut Ing Negara, nytime (6/8/2017) dicathet manawa "Paling ora ana limang wong sing nyerang serangan Teheran sing direkrut sing direkrut dening Negara Islam saka njero Iran … Pratondo sing kuwat dheweke warga Iran ... Media berita Iran nglaporake manawa korban korban warga sipil mundhak dadi 17 wong mati lan 52 wong lara ”)]; Israel [Pembaruan 2018: Kershner, Kekerasan Mbebayani ing Standoff Over Mosque ing Yerusalem, nytimes (7/21/2017) ("Nenem wong tiwas ing dina Jumuah ing wara-wara panganiaya sing njeblug amarga penempatan detektor logam ing Israel ing lawang mlebu senyawa mesjid suci Aqsa ing Yerusalem lan sumebar tekan Tepi Kulon. Telung wong Israel tiwas amarga kedadeyan kasebut minangka serangan teroris ing sawijining pakampungan Tepi Kulon sawise telung wong Palestina tiwas ing bentrokan karo pasukan keamanan Israel ”); Israel Setuju Mbusak Detektor Logam ing Entrances to Aqsa Mosque Compound, nytimes (7/24/2017) ("Sawise pirang-pirang demonstrasi kasar, pertumpahan getih lan krisis diplomatik karo Jordon babagan penempatan detektor logam ing lawang Senyawa Masjid Aqsa ing Kutha Tua Yerusalem, pamrentah Israel ujar Selasa awal yen bakal ngilangi dheweke ”)]; Jepang [Pembaruan 2018: Kasus, Suspect ing Kasus Serial-Killer Jepang Nggoleki Wong Bunuh Diri, nytimes (11/1/2017) ("Wong kasebut, Takahiro Shiraishi dicekel dina Selasa, sedina sawise polisi ngunjungi apartemen meh 30 mil sisih kidul wétan Tokyo lan nemokake bagean sing wis dipotong saka sangang mayit. Jepang rivet nalika media warta nerangake luwih akeh rincian saka dina penyelidikan kaping pindho, nglaporake Pak. Shiraishi, 27, wis ngakoni yen dheweke nemokake korban, sing jarene arep nglalu, ing twitter. Ing Jepang, negara sing tumindak kurang kriminal, kasus kasebut paling ngeselake amarga mantan karyawan pusat penyandang cacat nyerang piso ing kono, mateni 19 wong taun kepungkur ”)]; Jordan152, Kenya153 [Pembaruan 2018: Ora ana sing slamet: Helikopter karo limang wong sing tiba ing Danau Nakuru ing Kenya, travelwirenews (10/21/2017) ("Kecelakaan ing Danau Nakuru kedadeyan sawetara sawise landhesan saka hotel sing cedhak. Indikator awal nuduhake yen ora ana sing slamet ”); Telung warga sipil tiwas ing jeblugan landmine ing Kenya, travelwirenews (8 / 31.2017) ("Telung warga sipil tiwas sawise kendharane mlayu liwat landmine ing dalan cedhak wates Kenya karo Somalia ... kedadeyan kaping lima ing wilayah kasebut sajrone telung wulan. Ora ana pratelan tanggung jawab langsung kanggo jeblugan kasebut ”)]; Laos154, Malaysia155, Maldives156, Mali157 [2018 Update: Loro tiwas ing serangan menyang resor turis Mali, sandera dibebasake, travelwirenews (6/18/2017) ("Pasukan pasukan khusus dibebasake udakara 20 sandera sing dicekel dening wong-wong bersenjata ... Bamako: Loro wong ana tiwas ing teror ing resor turis "); Mongolia [Update 2018: 10 wong gunung tiwas, 7 sing ilang ing longsor puncak paling dhuwur ing Mongolia, travelwirenews (10/23/2017) (" Mayit 10 wong sing kejiret longsor ing Pucuk paling dhuwur ing Mongolia, Otgontenger, dipulihake dening para penyelamat ... Pitu gunung isih ilang. Klompok 30 pendaki, umure antarane 30 lan 50, kena longsor nalika mudhun saka pucuk 4,021 meter ”)]; Myanmar158 [Pembaruan 2018: AS ndhesek Myanmar supaya ora males ukuman sawise serangan mateni 71, travelwirenews (8/26/2017) ("Serangan para militan etnis Rohimgya ing Myanmar sisih kulon nyebabake 12 personel keamanan lan 59 Muslim Rohingya tiwas amarga eskalasi komunal sing dramatis panganiaya sing nyerang wilayah kasebut ... Polisi nglawan klompok sing ana 100 penyerang Rohingya bersenjata nganggo bedhil, parang lan granat krasan ”); Telung wong tiwas ing seng di tuduh kamp pemberontak Rohingya ing Myanmar, travelwirenews (6/22/2017) ("Keamanan Myanmar dipeksa mateni telung wong ing gropyokan ing kamp pelatihan 'teroris' sing dikelola dening militan Rohingya Muslin ing sisih lor negara Rakhine ... Guns, amunisi lan bubuk mesiu ditemokake ing kemah ing Pegunungan Mayu ”. Nepal159, New Caledonia160, Selandia Baru161, Nigeria162 [2018 Update: Pengebom bunuh diri mateni 13 wong ing pejabat polisi kutha-kutha Nigeria sisih wétan, travelwirenews (10/22/2017) ("Pengebom bunuh diri tiwas 13 wong ing kutha Maiduguri sisih lor-wétan dina Minggu … Serangan sore, sing uga nyilakan limang wong, nyerang wilayah Muna Garage ing kutha kasebut ... Wilayah kasebut dadi kamp kanggo wong-wong sing lolos saka konflik karo pemberontak Islam Boko Haram ”); Serangan Boko Haram ing tim eksplorasi minyak ing Nigeria mateni luwih saka 50: Sumber, travelwirenews (7/28/2017) ("Serangan ambush dening teroris Boko Haram ing Nigeria nglawan tim eksplorasi minyak wis mateni luwih saka 50 wong")]; Korea Lor163; Pakistan164, Philippines165 [Pembaruan 2018: Polisi Filipina mateni 32 korban perang getih sing paling getih, travelwirenews (8/16/2017) ("Polisi Filipina mateni 32 wong ing puluhan operasi anti-narkoba ing provinsi sisih lor ibukutha, Manila, dina paling agawe (lan) obat-obatan sing ora ana gandhengane "); Pejuang sing ana hubungane karo ISIS nyebabake warga sipil nalika pengepungan kutha Filipina mlebu minggu kaping 6, travelwirenews (6/28/2017) ("Militer Filipina nemokake lima mayat warga sipil sing rusak ing antarane 17 mayit sing ditemokake ing Kota Malawi. Panemuan macabre kalebu laporan babagan rampasan lan perbudakan seks sing akeh dening para pejuang Maute sing afiliasi Negara Islam "); Penyerang kasino Manila ngidentifikasi lan dheweke dudu teroris, travelwirenews (6/4/2017) dicathet manawa "Suspect siji-sijine sing nyebabake serangan agawe kasino lan kompleks perbelanjaan ing Manila minangka pecandu judi wong Filipina sing duwe utang bersenjata banget ... Wong sing bedhil ing rampasan kasino sing mematikan ing Filipina katon ing rekaman kamera keamanan sing nembak senapan M4 ing udhara, ngobong geni lan nembak pasukan keamanan ing tangga nalika ana serangan sing mateni paling ora 38 wong "); Paddock & Villamor, a0 Sawise 37 Mati ing Serangan ing Resor Manila, Pitakonan Mount, nytimes (6/2/2017) ("Korban kaping pisanan, diidentifikasi minangka 22 tamu lan 13 karyawan Resorts World Manila, katon tiwas amarga asap asap … Sanajan otopsi durung ditindakake. Geni diwiwiti wiwit esuk esuk, nalika ana wong nggawa senapan serbu lan botol soda rong liter isi bensin nembak nembak menyang televisi lan nggawe meja judi murub, nggawe para pelanggan lan buruh padha gupuh. Sawetara mlayu liwat papan sing metu, lan sing liyane mlumpat saka balkon lantai loro. Nanging wong liya ndhelik ing jedhing lan kamar judi sing dikendhalekake kukus ... Negara Islam ngaku duwe tanggung jawab ”); Laut Merah166, Arab Saudi167, Somalia168 [2018 Nganyari: Mohamed, Ing Mogadishu, Bom Truk lan Gunmen Kill paling ora 23 serangan hotel, nytime (10/29/2017) ("Bom truk meledak ing njaba hotel ing Mogadishu, ibukota Somalia , sawetara menit sadurunge wong-wong bersenjata mlaku mlaku nyerang bangunan kasebut dina Setu awan, mateni paling ora 23 wong lan cilaka paling ora 30 wong liyane, polisi nglaporake… .Hotel Nasa-Hablod dikunjungi menteri pemerintah, anggota parlemen lan pimpinan bisnis Somalia ”); Mohamed & Freytas-Tamura, Somalia Nggeblug Gagal Keamanan lan Kemungkinan Penyusupan Shabab, Nytimes (10/17/2017) ("Bom mobil, serangan granat, pembunuhan lan penculikan dening pemberontak Shabab ngrusak lapisan tenang sing tenang ing Somalia kanthi rutinitas lagi wae seminggu kliwat tanpa serangan mateni. eturbonews (6/14/2017) ("Paling ora ana sangang wong tiwas nalika tukang ngebom lampus nggawa mobil sarat bledosan menyang hotel ing ibukota Somalia ... Dheweke ujar manawa ana teroris nggawa mobil menyang lawang Hotel Posh ing tengah kutha ”); Serangan restoran Al Shabab nyebabake 18 wong tiwas ing Mogadishu, travelwirenews (6/15/2017) ("Wong-wong nyiapake transportasi mayat warga sipil sing tiwas nalika ana serangan ing restoran Pizza House ing Mogadishu tanggal 15 Juni 2017. Pengeboman mobil bunuh diri lan serangan karo militan Shabab ing rong restoran tetanggan ing ibukutha Somalia… rampung dina Kemis esuk karo 18 wong mati ”); Saklawasé 70 wong sing tilar donya ing al-Shabab nyerang ing pangkalan militer Somalia, travelwirenews (6/8/2017) ("Ekstremis al-Shabab sing bersenjata banget nyerang basis militer ing negara bagian Puntland sing Somalia, sing tiwas 70 wong ... Pejabat kasebut diarani serangan paling parah ing wilayah iki ing pirang-pirang taun ”); Jeblugan bom mobil mateni 6 wong ing Mogadishu, tatu meh pirang-pirang rolas, travelwirenews (5/8/2017) ("Insiden sing nyebabake korban iki kedadeyan ing tengah kutha ing dina Senen, nalika mobil sing akeh bahan letup njeblug ing jejere cafe Italia, saka Direktorat Imigrasi… Jeblugan gedhe uga 10 wong cilaka, polisi nambah ”)]; Afrika Selatan169, Korea Selatan170, Sri Lanka [Update Update Mudliside, banjir korban luwih saka 2018 wong ing Sri Lanka, travelwirenews (200/5/31) ("Pusat Manajemen Bencana ujar manawa 2017 wong dikonfirmasi tiwas. Luwih saka 300 wis ngungsi lan luwih 77,000 omah sing rusak wiwit udan wiwit mbanjiri wilayah kidul lan kulon negara pulau Samudra Hindia dina Jumuah ”)); Sudan1,500, Taiwan171, Tanzania172, Tibet173, Thailand174 [175 Pembaruan: Bus tur digulingake ing Phetchabun; 2018 tiwas, 1 wong cilaka, travelwirenews (20/11/12) ("Ana bis sing nggawa sekelompok wong tuwa menyang tur ing distrik Khao Kho lan Lom Sak digulingake dina Minggu esuk, nyababake salah sawijining turis lan lara udakara 2017 wong liyane… Penumpange kasebut marang polisi yen bis kelas loro nggawa 20 wong tuwa saka Bangkok kanggo ngunjungi pirang-pirang kuil lan obyek wisata ing Phetchabun ”)];

Tunisia176, Turkey177, Uganda178 lan Yemen179.

[II] ASSAULTS, ROBBERIES, PURGES, First & TERORISME

Serangan lan perampokan wis kedadeyan ing Afghanistan180, Algeria181, Australia182 [2017 Update: Ing Australia rencana 'teror' sing dituju kanggo pesawat mudhun, travelwirenews (7/30/2017) dicathet yen "Australia ngganggu teroris sing inspirasi saka Takfiri plot 'tujuane kanggo nggulung pesawat kanthi bahan peledak. 'Aku bisa lapor bengi-bengi yen wis ana operasi kontra-terorisme utama kanggo ngganggu plot teroris kanggo nggawa pesawat' ']; Bali183, Bangladesh184, Kepulauan Cape Verde185, China186, Dubai187, Mesir188 [2017 Pembaruan: Ing 18 tiwas ing serangan ISIL ing Semenanjung Sinai Mesir, travelwirenews (9/11/2017) dicathet manawa "para pejuang ISIL nyerang konvoi polisi ing Mesir Mesir Semenanjung dina Senen, mateni 18 petugas lan cidera pitu liyane ing salah sawijining serangan paling parah ing taun iki ing wilayah restif ”; Ing 5 polisi ditembak mati ing media negara-negara penyergapan Mesir, travelwirenews (7/14/2017) dicathet manawa "wong-wong bersenjata topeng mbedhil plaka keamanan ing sisih kidul Kairo, dina Jumuah esuk mateni limang polisi sadurunge kabur ing adegan"; Ing Loro turis Ukranian tiwas, papat wong lara ing serangan resor Laut Merah Mesir, eturbonews (7/14/2017) dicathet manawa "Loro turis Ukrania tiwas lan patang turis liyane tatu nalika ana wong nyerang nganggo piso ing sawijining resor ing Hurghada, dina Jumuah awan. Miturut pratelan cekak saka menteri interior Mesir, sing nyerang, sing dicekel sawise serangan kasebut, nglangi menyang resor kasebut saka pantai sing meh ... Telung turis manca negara ditusuk ing resor sing padha, sing misuwur amarga nyilem scuba, ing Januari 2016 dening loro militan sing dicurigai saka kelompok militan Negara Islam ”; Ing Walsh, Attacks Nuduhake Rencana Anyar saka ISIS: Dibagi Mesir dening Pembunuhan Umat Kristen, nytime (4/10/2017) dicathet manawa "Kesedihan lan bebendu mili liwat komunitas Kristen Mesir ing dina Senin nalika para sedhih sing nyemburake nyubur para korban Pengeboman gereja Minggu Palm sing mateni 45 wong ing rong kutha… Iku mung reaksi sing dikarepake Negara Islam. Tumuju saka benteng ing pesisir Libya, dikepung ing Irak lan bakal ngalami tekanan ing Suriah, kelompok ekstremis kasebut kudu golek papan perang anyar supaya bisa miwiti kemenangan maneh. Serangan bunuh diri sing gedhe banget ing dina Minggu ing tengah komunitas Kristen paling gedhe ing Timur Tengah nyaranake nemokake solusi: kutha-kutha daratan Mesir ”; Ing Bom Blast cedhak pusat pelatihan polisi nyebabake 16 korban korban ing Delta Nil Mesir, travelwirenews (4/2/2017) dicathet manawa "Kelompok militan sing nembe muncul ing Mesir wis mbledhosake bom motor ing wilayah Delta Nil negara kasebut, polisi lan tatu 15 wong liyane. Bom kasebut njeblug cedhak pusat pelatihan polisi ing kutha Tanta dina Setu ”; Ing kecelakaan EgyptAir: Badan anggota kru bali menyang kulawarga, bbc (12/31/2016) dicathet yen "Mayit korban pesawat EgyptAir sing nabrak ing Mediterania wulan Mei saiki dikembalikan menyang kulawargane ... Badan 10 kru kasebut dipasrahake dina Setu. Penumpang bakal ngetutake minggu ngarep. Penyidik ​​ujar manawa ana bahan peledak sing ditemokake ing para korban lan penyelidikan kriminal bakal ditindakake. Penerbangan MS804 saka Paris menyang Kairo terjun ing segara tanggal 19 Mei, mateni kabeh 66 wong ing Papan kasebut. Ing antarane sing tiwas ana 40 wong Mesir lan 15 warga Prancis ”]; Ethiopia189, Fiji190, India191 [Pembaruan 2018: Stampede ing Jembatan pejalan kaki India sing akeh Godhong 22 Mati, Associated Press, nytime (9/29/2017) ("Ana stampede ing jembatan pejalan kaki sing rame sing nyambung loro stasiun kereta api ing Mumbai nalika dina Jumuah esuk, mateni paling ora 22 wong lan cidera 32 wong liyane… Polisi nyelidiki apa sing nyebabake jegade jembatan kasebut sing nyebabake sawetara penumpang terjun ing pagar kasebut. Sing liyane diremuk utawa dijebolake lan diidak-idak ”); Paling ora ana 10 wong sing tiwas lan luwih saka 100 wong sing lara ing karusakan ing India, lan liya-liyane (8/19/2017) ("Sepur metu saka trek ing negara bagian Utter Produce ing India, dina Sabtu, paling ora mateni 10 wong lan luwih saka 100 wong cilaka kreta silih banter ”); 16 Peziarah tiwas ing India kacilakan bis: polisi, travelwirenews (7/16/2017) ("Paling ora ana 16 peziarah Hindu sing tiwas lan akeh wong sing cilaka dina Minggu sawise kacilakan bis ing negara Jammu sisih lor lan Kashmir ing India"); Protes anti-India kanthi kasar supaya para turis adoh saka Kashmir, etn (4/29/2017) ("Kekerasan wiwit musim panas pungkasan, umume wujud pasukan India nembak akeh warga sipil nganggo bedhil sawise para demonstran mbuwang watu, nyebabake 84 warga mati mati lan luwih saka 12,000 warga sipil lan personel pasukan keamanan sing tatu ”)]; Indonesia [Pembaruan 2018: Polisi Indonesia nembak 2 wong sing diserang kantor polisi, travelwirenews (11/12/2017) (“Polisi Indonesia ujar manawa dheweke wis mateni wong loro sing dicurigai ngobong kantor polisi terpencil ing pulau Sumatra. Juru bicara kepolisian nasional Rikwanto ujar manawa tersangka kasebut tiwas dibunuh dina Minggu awal ing distrik Dharmasraya, Sumatra Barat. Geni ngrusak bangunan utama kantor polisi Dharmasraya ”); Sel-sel Daesh saiki ana ing meh kabeh propinsi Indonesia: Kepala militer, travelwirenews (6/13/2017) ("Kepala militer ing Jakarta ujar manawa Daesh saiki ana ing meh kabeh propinsi Indonesia amarga kelompok teror Takfiri sing berbasis ing Timur Tengah ngembangake pijakan ing Asia Tenggara… Militan ngluncurake sawetara serangan teroris ing saindenging Indonesia sajrone sawetara taun kepungkur, kanthi serangan paling anyar, loro pamboman sing diklaim Daesh nggegirisi stasiun bis ing Jakarta sisih wetan tanggal 24 Mei, mateni telung petugas polisi ”). Serangan; Indonesia: Emont, Lynched Over an Amplifier: Mob Justice Alarmms Warga Indonesia, nytimes (8/30/2017) ditulis manawa "Tembung pungkasane yaiku: 'Aku dudu maling'. Nanging gerombolan kasebut, percaya manawa dheweke nyolong ampli saka mesjid, ora gelem nampik penolakan kasebut. Dheweke ngalahake dheweke nganti mati lan ngobong awake nalika pamirso nggawe film proses kasebut. Nangis sing menangis nalika dheweke keobaran ... Wulan kepungkur ing Surabaya, kutha gedhe ing Jawa Timur, loro pemuda sing dituduh nyolong dipukul dening wong akeh lan dibenturi watu ... Ing wulan kasebut uga, ana video sing muncul saka para warga sing naleni munggah, interogasi, ngalahake lan ngobong wong amarga curiga nyolong ing Madura, sawijining pulau ing Jawa Timur ... Ing wulan Juni, tersangka maling ing Madura diikat ing wit lan dipateni wong desa ”. Iran [2017 Nganyari: Erdbrink, Iran Ngandika Panyerang Teheran Direkrut Ing Negara, nytime (6/8/2017) dicathet manawa "Paling ora ana limang penyerang serangan Teheran sing mateni direkrut dening Negara Islam saka njero Iran ... pratondo sing kuwat yaiku warga negara Iran ... Media berita Iran nglaporake manawa korban korban warga sipil mundhak dadi 17 wong mati lan 52 wong lara ”]; Pembaruan Irag192 [2017: Ing Daesh ngaku ana serangan nyababake paling ora 30 ing Irak, travelwirenews (6/9/2017) dicathet manawa "Wong wadon ngledakake sabuk peledak ger ing pasar sisih wétan kutha suci Syiah Kerbala dina Jumuah, tiwas paling ora 30 lan cilaka 35, sumber keamanan Irak ujar "]; Israel193 [Pembaruan 2017: Ing Kershner, Kekerasan Mbebayani Muncul ing Standoff Over Mosque ing Yerusalem, nytime (7/21/2017) kacathet manawa "Nenem wong tiwas ing dina Jumuah ing wabah panganiaya sing njeblug amarga penempatan detektor logam ing Israel ing lawang mlebu kompleks Masjidil Aqsa sing suci ing Yerusalem lan nyebar menyang Tepi Kulon. Telung wong Israel tiwas amarga kedadeyan kasebut minangka serangan teroris ing sawijining pakampungan Tepi Kulon sawise telung wong Palestina tiwas ing bentrokan karo pasukan keamanan Israel ”; Ing polisi wanita Israel 'kondhisi kritis' sawise serangan tikaman simultan ing Yerusalem, travelwirenews (6/16/2017) dicathet manawa "Pengawal perbatasan Israel umur 20 taun kondhisi kritis ing rumah sakit Yerusalem lan sawetara warga sipil terluka sawise serangan simulasi piso lan bedhil ... Telung penyerang tiwas ”; Ing Kershner, 4 Mati ing Serangan Yerusalem minangka Truk Rams Palestina menyang Prajurit, nytime (1/8/2017) dicathet manawa "Sopir Palestina plow truk menyang klompok tentara Israel nalika lagi mudhun saka bis ing Yerusalem. Minggu esuk, tiwas patang wong lan 17 wong cilaka… Polisi nyebut episode kasebut minangka terorisme ... penyerang kasebut ditembak lan polisi ngluncurake gambar sing nuduhake kaca depan truk kasebut kanthi bolongan peluru ”]; Kenya194 [2017 Update: Ing Telung warga sipil sing tiwas ing jeblugan landmine Kenya, travelwirenews (8 / 31.2017) dicathet manawa "Telung warga sipil tiwas sawise kendharane mlayu liwat landmine ing dalan cedhak tapel wates Kenya karo Somalia ... kedadeyan kaping lima ing wilayah kasebut ing telung wulan. Ora ana pratelan tanggung jawab langsung kanggo jeblugan kasebut ”]; Libya195 [2017 Update: Ing Schmitt, Warnings 'Powder Key' ing Libya minangka ISIS Regroups, nytimes (3/21/2017) dicathet yen "Sawise pengebom B-52 nyerang kamp pelatihan Negara Islam ing Libya ing wulan Januari, mateni luwih saka 80 militan, pejabat Amerika seneng banget. Amarga ilang kubu pesisir ing Surt sewulan kepungkur, Negara Islam kayane saya gemeter. Nanging pejabat kontra-terorisme Kulon lan Afrika saiki ujar manawa ... pimpinane wis nglumpuk maneh, ngeksploitasi kekacauan lan vakum politik sing nyerang negara kasebut ... 'Ketidakstabilan ing Libya lan Afrika Lor bisa dadi ancaman jangka pendek sing paling penting kanggo AS lan kepentingan sekutu ing bawana '”]; Malaysia196, Mali197, Mongolia198, Mozambique199, Nigeria200 [2017 Update: In Searcey & Gilbertson, Beneath Mask of Normal Nigerian Life, Young Lives Scarred by Boko Haram, nytimes (3/18/2017) ditandhani yen "Boko Haram wis nyulik akeh atusan, yen ora ewu, bocah-bocah wadon lan bocah lanang ing saindenging wilayah, meksa dheweke gelut, masak, ngresiki lan malah nglairake anak. Banget ing jagad iki, penculikan meh 300 bocah-bocah wadon saka asrama sekolah ing kutha Chibok telung taun kepungkur minangka momen utama ing krisis kasebut, banjur ana medeni liyane: bocah-bocah umur 7 utawa 8 taun, digunakake dadi pengebom lampus . Militer Nigeria wis entuk bathi anyar, mlebu menyang alas sing didhelikake Boko Haram… perang, saiki ing taun kaping wolu ”]; Pembaruan Pakistan201 [2018: Panganten wanita Pakistan mateni 17 wong kanthi rencana mateni bojo, / travelwirenews (11/1/2017) ("Polisi Pakistan ujar manawa dheweke nyekel wong wadon sing nembe nikah amarga tuduhan rajapati sawise ngracuni susu bojone lan ora sengaja mateni 17 wong liya. Kepala polisi distrik ... ujar manawa wanita kasebut… nikah karo kekarepane ing wulan September. Dheweke ujar manawa dheweke entuk zat beracun saka pacare minggu kepungkur lan dicampur karo susu kanggo bojone sing nolak ngombe. Tajak ujar manawa ibu mertua wanita kasebut banjur nggunakake susu tercemar kanggo nggawe omben-omben adhedhasar yoghurt tradisional lan disedhiyakake kanggo 27 kulawargane sing akeh ”); Masood, ISIS Klaim Bom Bunuh Diri sing Dipateni Paling Ora 15 ing Pakistan, nytime (8/13/2017) ("Pengebom bunuh diri munggah motor nempuh truk militer ing cedhak stasiun bis sing sibuk ing sisih kidul-kulon Pakistan, paling ora 15 wong tiwas, kalebu wolung prajurit lan nyerang paling ora 40 liyane… Klompok Negara Islam ngaku tanggung jawab nyerang ing Quetta ”); Pengebom bunuh diri Pakistan mateni puluhan, travelwirenews (7/24/2017) ("Pengebom bunuh diri nyerang cedhak tim polisi ing kutha wétan Lahore Senin sing mateni paling ora 26 lan nyerang 53 wong liyane, akeh sing dadi polisi. Fraksi Taliban sing dilarang ngaku tanggung jawab ”); Bledosan kembar tiwas ing puluhan pasar Parachinar, travelwirenews (6/23/2017) ("Paling ora ana 26 wong tiwas lan 75 wong liyane cilaka nalika loro bledosan nyebrang pasar sing rame ing sisih lor-kulon Pakistan ... 'Nalika wong-wong kesusu menyang situs kasebut ... menyang ngluwari wong sing tatu, jeblugan kaping pindho ''); Filipina [Pembaruan 2018: Villamor, Ancaman ISIS ing Filipina Nyebar ing Pertempuran Jauh, nytimes (10/24/2017) ("Pimpinan Negara Islam ing Filipina… wis mati ... Nanging pengaruh Negara Islam ing Filipina adoh saka komunitas lan ing Mindanao ngupayakake perang sabanjure ... Gerakan separatis lan dendam politik lan politik sing nyebabake, ora bakal ilang. Iki berkembang dadi kelompok militan Muslim sing nglawan pamrentahan sajrone puluhan taun lan ing taun-taun pungkasan kabukten subur kanggo ideologi Negara Islam ... sel-sel militan sing lawas lan tahan lama saiki dikuatake karo merek lan sumber daya jaringan internasional Negara Islam ... "); Villamor, Kunci Operasi ISIS ing Filipina 'Dijupuk' ing Gunfight, Presiden Says, nytimes (10/19/2017) ("Koperasi Negara Islam tingkat dhuwur sing nyalur dhuwit lan para pejuang asing menyang Filipina, mbantu para militan ngrebut wilayah ing kana, yaiku 'dijupuk' nalika adu perang ana, Presiden Rodrigo Duerte ngumumake. Koperasi kasebut, Mahmud Ahmad, 39, mantan dosen universitas Malaysia, mbantu mbiayai pengepungan kutha Marawi kidul, sing jihadis nyerang wulan Mei, mateni akeh wong lan ewonan warga ngungsi. Sawise perang sengit kanggo ngrebut kutha kasebut, Mr. Duerte dina Selasa ngumumake Marawi dibebasake ”); Solomon & Villamor, Ing Kutha Reruntuhan, Pertempuran Filipina nglawan ISIS Rages On, nytimes (9/1/2017) 9 "Omah-omah sing isih jumeneng sawise luwih saka telung wulan pertempuran kutha ing Marawi lagi wae dicekel peluru bolongan ing sanjabane lan ireng dening geni saka njero… Kanthi perang saiki wis kliwat tandha 100 dina, iki kaping pisanan ing pirang-pirang wulan militer ngidini pers ing… Marawi lan wilayah sekitar ... saiki biasane dikosong- metu saka lapangan reruntuhan, diperebutake karo klompok militan Islam sing suda sing ngaku setya karo Negara Islam ”); Pejuang sing ana hubungane karo ISIS nyebabake warga sipil nalika pengepungan kutha Filipina mlebu minggu kaping 6, travelwirenews (6/28/2017) ("Militer Filipina nemokake lima mayat warga sipil sing rusak ing antarane 17 mayit sing ditemokake ing Kota Malawi. Panemuan macabre kalebu laporan babagan rampasan lan perbudakan seks sing akeh dening para pejuang Maute sing afiliasi Negara Islam "); Passock, Duterte, Fokus karo Pangguna Obat-obatan ing Filipina, Ignored Rise of ISIS, nytimes, (6/11/2017) ("Atusan militan saka Grup Maute lan sekutune sing gelut ing bendera ireng Negara Islam, uga dikenal minangka ISIS, ngrebut Marawi telung minggu kepungkur, nyebabake perang karo angkatan bersenjata Filipina lan tes paling gedhe yaiku Pak. Kepemimpinan Duterte ... Presiden sing fokus ing kampanye antidrug agawe sing nyebabake korban jiwa ewonan wong Filipina kayane kejiret tanpa siyap kanggo ancaman militan sing wis pirang-pirang taun kepungkur ing kidul "); Paddock & Villamor, Sawise 37 Mati ing Serangan ing Resor Manila, Pitakonan Mount, nytimes (6/2/2017) ("Korban kaping pisanan, diidentifikasi minangka 22 tamu lan 13 karyawan Resorts World Manila, katon tiwas amarga asap asap ... sanajan otopsi durung ditindakake. Geni diwiwiti wiwit esuk esuk, nalika ana wong nggawa senapan serbu lan botol soda rong liter isi bensin nembak nembak menyang televisi lan nggawe meja judi murub, nggawe para pelanggan lan buruh padha gupuh. Sawetara mlayu liwat papan sing metu, lan sing liyane mlumpat saka balkon lantai loro. Nanging wong liya ndhelik ing kamar lan kamar judi sing dikendhalekake asap… Negara Islam ngaku tanggung jawab ”)]; Arab Saudi202 [Pembaruan 2017: Ing bom Mobil nyerang kutha-kutha utama Shiia ing Arab Saudi, travelwirenews (6/1/2017) dicathet manawa "Bom mobil wis meledak ing kutha Qatif sing akeh banget ing Shiah ing Provinsi Wétan Arab Saudi ... wong loro tiwas ing pamboman sing kedadeyan ing sacedhake Syekh Hussein al-Omran Masque saka Qatif ”]; Somalia203 [2017 Nganyari: Ing Serangan ing Timeline Somalia-a 2017, travelwirenews (10/21/2017) nyatet: "Jan 2 Bom bunuh diri 3 tiwas, 7 Jan Ledakan 3 tiwas, 28 Jan bom Mobil 28 tiwas, 19 Februari Bom bunuh diri 39 tiwas, 13 Mar Bom mobil 5 tiwas, 4 Apr Bom mobil 3 tiwas, 9 Apr Bom mobil 15 tiwas, 7 Apr Serangan mortir 3 tiwas, 8 Mei Bom bunuh diri 8 tiwas, 25 Bom 8 tiwas, 15 Juni bom Mobil 9 tiwas, 20 Juni Bom bunuh diri 15 tiwas, 22 Jun Bom mobil 7 tiwas, 2 Bom pinggir dalan 2 tiwas, 30 Bom mobil 6 tiwas, 4 Agustus Bom mobil 1 tiwas, 11 Agustus Bom bunuh diri 1 tiwas, Sep 10 Bom bunuh diri 6 tiwas, 28 Sep bom Mobil 7 tiwas, 14 Okt Ledakan 358 tiwas ”. Lan 22 Oktober 2017 ana bom pinggir dalan mateni 7 ing njaba ibukota Somalia Mogadishu, travelwirenews (10/22/2017); Ing Mohamed, ing Mogadishu, bom truk lan Gunmen mateni paling ora 23 ing serangan hotel, nytimes (10/29/2017) dicathet yen "Bom truk meledak ing njaban hotel ing Mogadishu, ibukutha Somalia, sawetara menit sadurunge wong-wong sing nganggo bedhil mlaku nyerang bangunan kasebut dina Setu awan, paling ora mateni 23 wong lan paling ora 30 wong cilaka, polisi nglaporake… .Hotel Nasa-Hablod dikunjungi menteri pemerintah, anggota parlemen lan pimpinan bisnis Somalia ”]; Afrika Selatan204, Tanzania205, Thailand206 [2017 Nganyari: Ing 18 tersangka pemboman mobil ing Big C, travelwirenews (5/11/2017) dicathet manawa "kepala polisi Pattani ... nuduhake gambar warga Pattani Makorseng Maae, tersangka utama nalika dina Selasa ngebom Big C Supercentre ing distrik Muang Pattani ”]; Pembaruan Tunisia207 [2017: Ing Gall, Tunisia Wedi Kasedhiya Ewonan Jihadis Muda, nytime (2/25/2017) dicathet manawa "Tunisia wis ngutus luwih akeh pejuang ing luar negeri kanggo gabung karo jabatan Negara Islam tinimbang negara liya. Lan saiki, nalika Negara Islam nyerang papan perang Siria lan Irak, negara kasebut ora setuju apa sing kudu ditindakake lan nalika mulih. eturbonews (7/29/2017) kacathet manawa "Patbelas wong-papat turis Rusia lan 10 warga Turki, wis cilaka ing kebakaran ing sawijining hotel ing Kemer, Turki. Udakara 400 wong liya dilaporake ngungsi. Geni diwiwiti ing pawon hotel bintang 5, sumber warta lokal nglaporake ”; Ing Kabeh wong sing tanggung jawab kanggo kudeta sing gagal bakal dipenggal: Ergogan, travelwirenews (7/16/2017) dicathet manawa "Nalika nglaporake pawai sewu kuat dina Setu, Erdogan ngelingake manawa pamrentahane pancen serius nggawe maneh hukuman mati. 'Kaping pisanan kita bakal ngilangi kepala pengkhianat kasebut' jarene ”; Ing Kingsley, Turki Mbusak 4,000 Liyane Pejabat, lan Wikipedia Blokir, nytimes (4/30/2017) dicathet manawa "Pamrentah Turki ngembangake penanggulangan ekspresi lan ekspresi bebas ing akhir minggu, ngresiki meh 4,000 pejabat publik liyane, ngalangi akses menyang Wikipedia lan nglarang acara pertunjukan televisi ... Pengecualian tegese kira-kira 140,000 wong saiki wis dibuwang saka sektor negara lan swasta lan luwih saka 1,500 klompok sipil ditutup, wiwit kudeta sing gagal taun kepungkur ”; Ing Serangan Taun Anyar Istanbul: Negara Islam bangga mateni turis Kristen asing, eturbonews (1/1/2017) kacathet manawa ”Kelompok teroris internasional Negara Islam (IS, sadurunge ISIS / ISIL) ngaku tanggung jawab nembak wengi Taun Anyar ing klub wengi Istanbul sing rame sing mateni 39 wong (lan cidera meh 70) … Warga Arab Saudi, Maroko, Libya lan Libanon (Yordania, Tunisia, Rusia) kalebu wong-wong sing tiwas ing serangan kasebut ... Warga Amerika cilaka ”]; Uzbekistan209, Vietnam210, Zaire211, Zanzibar212, Zimbabwe213 lan perairan Samudra Hindia ing pesisir Somalia214.

[III] ROSO, ASSAUL SEXUAL, KIDNAPING & PIRACY

Perkosaan lan serangan seksual wis kedadeyan ing Australia215, Dubai216, Mesir217, India218 [2017 Pembaruan: Ing pengadilan ndhuwur India ukuman 201 ukuman mati perkosaan, travelwirenews (5/5/2017) dicathet manawa "Joti Singh, 23 taun Mahasiswa fisioterapi sing lawas dirudopekso lan ditinggal mati dening sekelompok wong lanang lima lan remaja sawise dheweke munggah ing bis pribadi nalika mulih saka bioskop karo kanca lanang. Dheweke tilar donya amarga ciloko internal sing parah 13 dina mengko. Kekejaman saka serangan kasebut lan tekad dheweke supaya bisa urip cukup suwe kanggo ngenali panyerange menyang polisi, nyebabake demonstrasi ing dalan gedhe lan uga ngupayakake babagan perawatan wanita ing India ”]; Israel219, Malaysia220, Nepal221 lan Thailand222. Penculikan lan pembajakan terus dadi masalah ing wilayah iki223.

[IV] OLAHRAGA AIR

Kacilakan nglibatake olahraga banyu ana ing China224, Fiji225, Gabon226, Guam227, Hong Kong228, Indonesia229, Laos230, Kepulauan Mariana Lor231, Tahiti232, Taiwan233 lan Thailand234.

[V] Geser & Gugur, SEPUTUH & SEBEDA ACCIDENT LAIN

Slip, lelungan lan tumiba lan macem-macem cilaka liyane wis kedadeyan ing Australia235, China236, Mesir237, Fiji238, Hong Kong239, Indonesia240, Israel241, Jepang242, Jordan243, Kenya244, Kepulauan Mariana Lor245, Filipina246, Saudi Arabia247, Afrika Selatan248, Tanzania249, Turkey250 lan Pulo Wake251.

[VI] NENGGOLAK, Deleng lan diserang dening Kewan

Kacilakan nglibatake kewan kedadeyan ing Australia252, Egypt253, Namibia254, New Caledonia255, South Africa256, Sri Lanka257, lan Thailand258.

[VII] TRANSPORTASI

Kecelakaan transportasi wis kedadeyan ing, Australia259, Bali260, Bangladesh261, China262, Kongo263, Egypt264, Fiji265, Polinesia Prancis266, Gabon267, Ghana268, India269, Israel, Yordania, Kenya270, Macau271, Malaysia272, Malawi273, Mali274, Morocco275, Myanmar276, Nepal277, Selandia Baru278, Filipina279, Afrika Selatan280, Korea Selatan281, Sudan282, Taiwan283, Tanzania284 [2017: Pembaruan: Ing kacilakan bis Grisly mateni 32 bocah sekolah ing sisih lor Tanzania, eturbonews (5/7/2017) dicathet manawa "Keamanan bis wis dadi masalah ing Tanzania. Khusus, ing negara sing gumantung karo pariwisata kanggo ekspor perdagangan manca negara, keamanan kudu dadi agenda utama. Tanzania kalebu negara-negara Afrika sing rawan kacilakan lan korupsi sing nyebar ing endi luwih saka 3,000 wong sing tiwas amarga ana korban dalan ... Telung puluh loro bocah tiwas dina Setu esuk sawise bis nabrak jurang ing wilayah wisata Arzanha ing Tanzania sisih lor ”]; Thailand285, Turkey286 [2017 Nganyari: Ing tur Kapal sing mudhun ing Mediterania saka Turki, 3 wong sing ilang, travelwirenews (8/2/2017) dicathet yen "Telung wong ilang sawise kapal tur mudhun ing Laut Tengah ing pesisir kidul kulon Turki provinsi Mugia dina Rebo, ujar pejabat. Kapal kasebut, sing jenenge Anemore, nggawa 11 wong nalika mudhun saka distrik Marmaris ing Mugia, wilayah turis sing populer… Wolung penumpang saiki wis ditulungi ”; Ing Turkish Airlines Boeing 747 nabrak Kyrgyzstan, lan (1/15/2017) dicathet manawa "Adegan medeni lagi tuwuh ing Kyrgyzstan, ing endi ana Airlines Turki Boeing 747 nabrak lingkungan perumahan sing cedhak karo Bandara Internasional Manas dina Senen esuk (dununge) 25 kilometer sisih lor-lor saka ibu kutha Bishkek ”];

lan Vietnam287 [Pembaruan 2017: Ing tabrakan truk-bis ing tengah Vietnam mateni 12 wong, travelwirenews (5/7/2017) dicathet yen "Truk tabrakan karo bis penumpang ing tengah Vietnam mateni 12 wong lan 33 wong cilaka ...… koran kasebut dikutip polisi ujar manawa investigasi awal nuduhake truk kasebut ngebut kanthi kecepatan 105km saben jam lan nyebrang jalur bis. Kecelakaan lalu lintas tiwas 8,685 wong ing Vietnam taun kepungkur ”.

[VIII] PENYAKIT, POISONING Panganan, Obat-obatan & MALPRACTICE MEDIS

Insiden pelanggaran medis lan kontraksi penyakit lan adol obat terlarang wis kedadeyan ing China288, Kongo [2017 Update: Ing Freytas-Tamura, Wabah Ebola Diumumake ing Kongo, Kanthi Paling Ora 3 Mati, nytime (5/12/2017 ) kacathet manawa "Wabah Ebola wis diumumake ing Republik Demokratik sisih lor Kongo lan paling ora telung wong mateni sajrone telung minggu kepungkur, ujare Organisasi Kesehatan Dunia Jumuah ... Wabah kasebut ora ana gandhengane karo suar-suar Ebola sadurunge ing Kongo, utawa sing nyoblos ing Afrika Kulon ing 2014, mateni luwih saka 11,000 wong… Pedhotane iku penting amarga tekan kutha-kutha gedhe lan diwiwiti ing seni Afrika sing durung nate weruh Ebola sadurunge ”]; Dubai289, Fiji290, Guinea291, India292 [2017 Pembaruan: Ing 'Salju salju kimia': Umpluk beracun nyebabake kekacoan ing dalan Bangalore sing sibuk, travelwirenews (5/29/2017) dicathet manawa "Komuter ing India kepeksa ngliwati gumpalan gedhe saka ambu ora enak wangi nalika pejabat lokal nyoba nyegah aliran busa kimia sing metu saka Danau Varthur ing Bangalore. Acara kasebut, sing dijuluki 'salju salju kimia', kedadeyan sawise udan sadurunge Muson ngalahake permukaan danau sing dikumbah dadi busa. Angin kenceng banjur ngangkat kain beracun ing pager bolong kabel menyang Varthur Kodi Junction, area komuter sing rame, akhir minggu "]; Ing Callimachi & Fourquest, Long Before It Lost Turf, ISIS Wis Targeting Inggris, nytimes (6/10 / 2017) dicathet manawa "Ing pirang-pirang minggu sawise operasional Negara Islam nyerang Paris ing Nopember 2015, klompok kasebut nerbitake video pembunuh sing wis direkam. Dheweke ndeleng-ndeleng kamera, ngluncurake pisau bergerigi, ngamuk ing Kulon lan khusus ngelingake Inggris: Sampeyan sabanjure. Dawane nampilake adegan ing London kanthi tembakan. Sajrone 13 wulan sabanjure, Negara Islam lan sing diilhami dening klompok kasebut mateni lan rusak ing Brussels, Berlin, Nice lan Normandia uga ing saindenging Atlantik ing California lan Florida ... Serangan kasebut ditindakake ing minggu kepungkur nglawan ibu kota Inggris. lan Iran nuli nyerang maneh ing sawetara wulan pungkasan ing Inggris ... 'Iki kanggo Allah!' para panyerang keprungu njerit ing getih paling anyar ing London nalika nyelehake pisau menyang korbane ”]; Pembaruan Jepang [2017: Ing de Freytas-Tamura, Plancar Radioaktif ing Rencana Warga Fukushima Thwart kanggo Mulang, nytime (3/9/2017) dicathet manawa "Dheweke mudhun ing kutha-kutha lan desa-desa, ngrampok palawija lan ngrusak omah-omah. Dheweke sok-sok nyerang manungsa. Nanging bisa uga paling mbebayani, para pelaut nggawa bahan radioaktif banget. Atusan babi liar beracun wis mlaku-mlaku ing sisih lor Jepang ing endi tanduran tanduran nuklir Fukushima nem taun kepungkur meksa ewonan warga ninggalake omah, ingon-ingon lan ternak… Daging babi liar minangka panganan enak ing sisih lor Jepang, nanging kewan disembelih wiwit bencana banget kontaminasi kanggo dipangan. Miturut tes… sawetara celeng wis nuduhake level unsur radioaktif cesium-137 sing 300 kali luwih dhuwur tinimbang standar keamanan ”]; Kenya293, Liberia294, Lebanon295, Mali [2017 Nganyari: Ing Kaloro tiwas nalika diserang Resor wisata Mali, sandera dibebasake, travelwirenews (6/18/2017) dicathet manawa "Pasukan pasukan khusus dibebasake udakara 20 sandera sing dicekel dening wong-wong bersenjata ... Bamako : Loro wong tiwas ing teror ing sawijining turis ”]; Nigeria296, Arab Saudi297, Sierra Leone298, Korea Selatan299, Sudan300 [2017 Nganyari: Ing Gettleman, Perang Ngonsumsi Sudan Kidul, sawijining Bangsa Muda sing Retak, saiki (3/4/2017) dicathet yen "Perang Sudan Kidul lan keburukane kabeh negara kasebut kalebu wilayah anyar sing sadurunge wis tentrem, kanthi ejaan medeni para korban sing nuduhake luwih jero: Negara iki pecah ... Konflik Sudan Selatan diwiwiti minangka perjuangan kekuwatan antarane pimpinan politik negara kasebut sadurunge dadi perselisihan sing luwih gedhe ing antarane kekarone kelompok etnis paling gedhe, Nuer lan Dinka.

Tanzania [Pembaruan 2017: Ing hotel turis ing Tanzania sing dadi perhatian babagan tawaran obat terlarang, etn (2/21/2017) kacathet manawa "Hotel wisata lan sawetara fasilitas hiburan turis ing kutha komersial Tanzania, Dar es Salaam, dadi perhatian utama , dituduh kerja kanthi rapet lan ana gandhengane karo agen obat terlarang lan narkotika… Komisaris Regional Dar es Salaam… ujar manawa dheweke duwe 67 hotel lan 20 klub rekreasi sing ana gandhengane karo obatan terlarang lan narkotika ”]; lan Uganda301.

ARCTIC, ANTARCTIC, EUROPE, RUSSIA & ASIA TENGAH

Saka lahan limbah beku nganti papan lawas lan tradisional uga kacilakan lelungan uga kedadeyan ing kene.

[Aku] MATI SALAH

Pati sing salah wis kedadeyan ing Albania302, Austria303 [Pembaruan 2018: Wolung Mati ing Pegunungan Alpen ing Telung Kacilakan Climbing, AP, nytime (8/27/2017) ("Wolung pendaki gunung tiwas ing telung kacilakan ing akhir minggu iki ing Austria lan Italia Palang Merah Austria ujar manawa limang pendaki gunung tiwas dina Minggu ing Pegunungan Alpen Austria ing Wilfgerlostal ing Gunung Gabler ... lan pendhaki nomer enem cedera parah ... Klompok enem wong… ditabuh nalika tiba ing wilayah sing adoh saka gunung ing dhuwure udakara 6,500 kaki ”)]; Belgia304, Inggris305 [2017 Nganyari: Ing Bilefsky, Korban Menara Grenfell Mundhak dadi 17, Pamrentah Inggris Dikritik, nytime (6/15/2017) dicathet manawa "kanthi korban jiwa amarga kobongan London sing nggegirisi lan akeh warga sing isih durung nemokake kanggo, Perdana Menteri Theresa May-ing tekanan saka kritikus-dina Kamis mrentah penyelidikan formal babagan bencana kasebut sing nggawe menara apartemen dadi ruas sing murup ”]; Bulgaria306, France307, Jerman308 [2018 Nganyari: Perawat pembunuh Jerman paling ora 90 pasien: Polisi, travelwirenews (8/28/2017) ("Perawat gawe dipenjara rong taun kepungkur amarga mateni loro pasien rumah sakit kanthi overdosis obat mematikan wis dipateni paling ora 90 pasien total, lan bisa uga kaping pindho luwih akeh, ujare polisi, nyebutake mateni paling parah Jerman sawise perang ”)]; Yunani309, Hungary310, Islandia311, Italia312 [2017 Nganyari: Ing Cut mati lan nganti 30 wong mati: Hotel Rigopiano di Farindola ing Italia, lan liya-liyane (1/18/2017), dicathet yen "Nganti 30 wong (bisa uga) wis tiwas sawise resor ski Italia dikubur dening longsor sajrone gempa bumi. Bencana kasebut kedadeyan ing dhasar pegunungan Gran Sasso cedhak hotel Rigopiano di Farindola. Tim penyelamat isih berjuang kanggo ngakses Hotel Rigopiano, ing Pescara, sawijining propinsi ing wilayah Abruzzo, sing kena salju salju ing minggu kepungkur ”]; Kazakhstan313, Mallorca314, Malta315, Norwegia316, Portugal317 [2017 Nganyari: Ing 2 mati nalika pesawat nabrak pantai Portugal, travelwirenews (8/2/2017) dicathet yen "Lisbon: Bocah wadon umur wolung taun lan wong tiwas nalika srengenge nalika pesawat cilik plummet menyang pantai rame ing Portugal dina Rebo, ketoke amarga kegagalan mesin ”]; Rusia318, Spanyol319, Switzerland320, Tajikistan321, Turkey322 lan Ukraina323.

[II] ASSAULTS, ROBBERIES, FIRES & TERORISME

Serangan, rampokan lan tumindak teroris wis kedadeyan ing Belgia324 [2017 Pembaruan: Ing Man dijupuk ing Brussels sawise serangan piso marang laporan prajurit, travelwirenews (8/25/2017) dicathet yen "Wong sing nggunakake piso ditembak ing tengah ibukutha Belgia Brussels sawise nyerang sekelompok tentara,… Polisi negesake marang media Belgia manawa tersangka kasebut ditembak mati ... Penyerang kasebut yaiku wong Somalia udakara 30 taun sing bengok 'Allahu Akbar' sajrone diserang ”; Ing penyerang tembak Polisi sawise jeblugan stasiun kereta ing Belgia, travelwirenews (6/20/2017) dicathet "Polisi Belgia" netralisasi "tersangka sawise bledosan nggegirisi stasiun kereta pusat Brussel"]; Britain325 [Pembaruan 2018: Magra & Chan, Van Hits Pedestrian Cedhake Mesjid ing London, Killing One, nytimes (6/18/2017) ("Van mlebu menyang sekelompok pejalan kaki ing dina Senen ing cedhak masjid ing London, mateni wong siji lan nyengsarakke apa sing diarani walikota 'serangan teroris sing nggegirisi' sing nyerang umat Islam nalika rampung pandonga "); Scott, Sawise Serangan Teror, Inggris Pindhah menyang Polisi Web, nytime (6/19/2017 kacathet "Sawise serangan teroris agawe lan pemilihan nasional, Inggris maneh fokus ing rencana kontroversial: kanggo ngatur internet. Anggota parlemen saka spektrum politik mromosikake sawetara rencana paling jembar ing endi wae ing jagad kulon kanggo nggawe Google, Facebook lan Twitter, sing bisa nyebabake ""; nytimes Bilefsky, Korban Menara Grenfell Mundhak dadi 17, Inggris Pamrentah Dikritik, nytimes (6/15/2017) ("amarga korban tiwas London sing nggegirisi lan akeh warga sing isih ora ditemtokake, Perdana Menteri Theresa Mei, ing tekanan saka kritikus, dina Kamis mrentah penyelidikan formal babagan bencana kasebut menara apartemen malih dadi rusak ”); Erlanger, Callimachi & Schmitt, Manchester Bomber Metu karo Unit ISIS ing Libya, Pejabat Say, nytimes (6/3/2017) ("Pengebom sing mateni 22 wong ing konser pop ing Manchester, Inggris, wulan kepungkur ketemu ing Libya karo anggota unit Negara Islam sing ana gandhengane karo serangan Teroris Paris ing November 2015, miturut pejabat intelijen sing saiki lan pensiunan ... kemungkinan dheweke diarahake utawa diaktifake dening koperasi Negara Islam ing Libya, sing beda karo Siria, nuduhake manawa uga Timur Tengah klompok kasebut pangkalan wis nyusut, paling ora siji waralaba adoh nggawe cara kanggo nerusake serangan ing Eropa ”); Bennhold, London Attackers Slip By Walaupun Avalanche of Warnings, nytimes (6/6/2017) ("Propaganda Negara Islam ditemokake ing kanthong siji penyerang nalika dheweke nyoba numpak pesawat ing Italia. Seorang informan FBI ujar manawa dheweke wis menehi alarm babagan panyerang nomer loro taun kepungkur. Sing nomer telu nyerang, nolak suaka ing Inggris, katon nyusup saka Irlandia. Tandha peringatan babagan telung wong sing nyerang ing van putih sing mbanting lan nusuk dalan liwat lingkungan London sing trendi tiba ing ruang terbuka dina Selasa nambah tekanan marang polisi ... kanggo nerangake ”); Serangan Teroris ing Jantung London Nggegir Bangsa sing Isih Reeling, nytime (6/3/2017) dicathet yen "Wengi liyane ana terorisme sing kedadeyan ing Inggris, Sabtu, kanthi loro serangan sing mateni enem warga sipil ing pusat ibukota London. polisi ngandika. Paling ora ana siji wong sing tiwas nalika ana van sing ngrawat ing trotoar sadawane London Bridge, nglewati wong sing mlaku. Layanan Ambulans London ujar manawa wis nggawa 48 wong lara ing limang rumah sakit. Polisi ujar manawa dheweke mateni telung penyerang, sing diyakini minangka total panyerang ”). Bulgaria326, Dagestan327, Finlandia [Pembaruan 2017: Ing Anderson, Serangan Pisau Fatal ing Finlandia Diteliti minangka Terorisme, nytime (8/19/2017) dicathet manawa "Serangan piso sing mateni wong loro lan korban wolu wong liyane ing kidul-kulon Finlandia yaiku diselidiki minangka serangan teroris sing ditujokake kanggo wanita, ujare Biro Penyelidikan Nasional Finlandia dina Setu. Tersangka, sing ditembak sawise serangan ing Turku lan dirawat ing rumah sakit kanthi tatu sikil, yaiku wong Maroko sing umur 18 taun ”]; Pembaruan Prancis328 [2018: ISIS negesake tanggung jawab kanggo serangan piso Marseille sing mateni wong loro, travelwirenews (10/1/2017) ("(ISIS) ngaku tanggung jawab kanggo serangan piso agawe sing nyebabake wong wadon loro mati ing stasiun sepur ing Marseille Minggu . eturbonews (6/19/2017) ("Menteri Dalam Negeri Prancis ujar manawa sopir sing nubruk mobil menyang polisi nalika" upaya nyerang "pasukan keamanan ing Champs-Elysees nggawa 'pirang-pirang senjata api lan bahan peledak'"); Penyerang Paris ana ing daftar jam tangan teroris, duwe ijin bedhil, travelwirenews (6/20/2017) ("Wong sing nubruk mobil menyang polisi ing Paris duwe ijin bedhil, sanajan ana ing daftar jam teroris amarga dicurigai ana hubungane jihadis") ; Breeden & Moreen, Polisi nembak Attacker ing njaba Katedral Notre-Dame ing Paris, nytimes (6/6/2017) dicathet manawa "Polisi nembak lan cilaka penyerang sing bersenjata nganggo piso lan pisau pawon ing alun-alun ing njaba Notre-Dame Katedral ing Paris dina Slasa awan ”); Rubin, Breeden & Morenne, Paris, Shootout Godhong Polisi lan Gunman Mati, nytime (4/20/2017) ("Ana wong bedhil nganggo senapan serbu dina Kamis bengi nyababake petugas polisi ing dalan sing paling apik ing kutha kasebut, Champs-Elysees, nyebabake rasa wedi sing paling ala ing Prancis babagan serangan teroris ... Wong bedhil kasebut ditembak dening polisi nalika nyoba mlayu mlaku; loro petugas polisi liyane lan wong sing ana ing kono tatu… Serangan kasebut gupuh lan gaweyan kanggo papan perlindungan, lan petugas wiwit nggoleki kanggo para pelaku usaha sawise serangan "; Jerman [2017 Nganyari: Ing lembaga intelijen Jerman 'ngerti babagan panyerang Hamburg', travelwirenews (7/30/2017) dicathet manawa" Wong sing mateni siji wong lan nemoni wong liya ing piso serangan ing kutha Jerman ing Hamburg wis dingerteni dening pejabat intelijen ing Jerman, ujare pejabat. Wong umur 26 taun, sing diidentifikasi minangka Ahmad A., nyerang pelanggan kanthi acak ing toko rantai Jerman sadurunge dikuasai wong sing liwat dina Jumuah ”; Ing Loro wong sing ditahan ing bandara Stuttgart sawise travelwirenews medeni bom (6/18/2017) dicathet manawa "Loro wong sing durung dingerteni ditahan ing bandara Stuttgart amarga ana ancaman teroris ... Kabeh penerbangan dibatalake sementara"; Ing Shooting kedadeyan ing stasiun kereta bawah tanah, korban korban, travelwirenews (6/13/2017) dicathet manawa "Insiden penembakan kedadeyan ing stasiun kereta bawah tanah ing pinggiran kutha Munich ing sisih kidul Jerman, nyebabake sawetara wong cilaka, kalebu petugas polisi ”; Ing petugas penyelidikan jaksa Jerman babagan penyelidikan 'panutup' penyerang teroris ing Berlin, travelwirenews (5/30/2017) dicathet manawa "Penyidik ​​wis nyerang omah lan pejabat petugas nalika penyelidikan babagan pemalsuan dokumen ing kasus teroris Berlin. Anis Amri. Tuduhan kasebut manawa riwayat kriminal Amri diremehake kanggo mbenerake tumindak sadurunge serangan ... Amri… nyerang truk menyang masarakat Merlkin Natal ing Desember, mateni 12 wong ”; Ing sawetara wong sing lara ing serangan ing stasiun sepur Dusseldorf, lan (3/9/2017) dicathet manawa "Polisi ing Dusseldorf nyekel paling ora rong wong sawise serangan kapak ing stasiun sepur utama kutha ... Nganti limang wong dingerteni wis ciloko ing serangan kasebut ... 'Dheweke teka ing kene lan nyerang nganggo kapak. Aku ndeleng akeh perkara ing uripku, nanging aku durung nate weruh kedadeyan kaya iki. Dheweke mung wiwit nyabet wong nganggo kapak '”; Ing Povoledo, Pianigiani & Callimachi, Hunt for Berlin Suspect Ends in Gunfire on a Italian Plaza, nytimes (12/23/2016) dicathet manawa "Iki minangka pemeriksaan rutin, jinis Italia wis ngandelake kanggo nyegah aliran ilegal migrasi luwih jero menyang Eropa ... Dheweke bisa uga dadi wong sing paling dikepengini Eropa, Ania Amri, kepala tersangka serangan teroris mematikan ing pasar Natal ing Berlin sing tiwas 12 wong. Ditakoni nuduhake kertas lan kosongake tas ransel, dheweke narik bedhil, nembak siji perwira, lan sabanjure ditembak lan dipateni wong liya. 'Bajingan polisi', Mr. Amri… bengok-bengok nganggo basa Italia sadurunge mati]; Pembaruan Yunani329 [2017: Ing Magra, Teroris Paling Dikarepake Yunani Ditangkap ing Athens Suburb, nytimes (1/5/2017) dicathet manawa "Dheweke (Panagiota Roupa) minangka pimpinan klompok anarkis sing diarani Perjuangan Revolusioner. Dheweke mbantu ngatur, ujare pejabat, ngebom mobil ing cedhak bank pusat negara kasebut. Mengko, pejabat berwenang ujar, dheweke nyewa helikopter kanthi jeneng palsu lan banjur nyoba ngrampok kanthi upaya nylametake mitra sing dipenjara ”]; Irlandia330, Italia331, Polandia332, Portugal [2017 Nganyari: Ing Minder, Portugal Api Survivor Nyritakake Kebingungan Sajrone Panelusuran kanggo Uwal, nytime (6/19/2017 ditandhani yen "'Wong-wong perang ngluwari omah-omah', Pak. Graieta ngandika. 'Aku ngerti, kanthi dalane rusak lan kabeh alas kobong, petugas pemadam kebakaran ora bakal cepet-cepet tekan kene kanggo mbantu kita'. Paling ora ana 64 wong sing ora kabegjan, tiwas ing geni, akeh sing nalika ana ing mobil nyoba ngungsi. Kanthi 135 wong sing cilaka, pejabat berwenang ngelingake manawa korban tewas isih bisa munggah saka geni ... jebule kena bledhek ”]; Rusia [Pembaruan 2017: Ing 7 wong sing cilaka amarga piso rampage ing Rusia, ISIS negesake tanggung jawab, penyerang sing ditembak polisi, lan liya-liyane / 8/19/2017) dicathet manawa "Wong sing bersenjata nganggo piso wis cilaka pitu wong pejalan kaki ing Rusia kutha Surgut. Polisi mateni wong sing nyerang nalika nolak penahanan lan neliti klaim yen dheweke lara mental. Kangge, kelompok teroris Negara Islam negesake tanggung jawab kanggo serangan kasebut ”; Ing Nechepurenko & MacFarquhar, bledosan ing St. Petersburg, Rusia, Kill 11 nalika Kunjungan Vladimir Putin, nytimes (4/3/2017) ("Sepur kasebut nembus mlebu trowongan ing antarane stasiun, nalika metu saka pusat sing akeh, nalika bom kasebut meledak. Piranti krasan kasebut, diiseni shrapnel, nyuwil mobil nomer telu. Iku matèni 11 wong; tatu luwih saka 40, kalebu bocah-bocah, lan nyebar kekuwatan getih nalika sepur kasebut mlebu ing stasiun Institut Teknologi kanthi asap kebak hawa ... 'Ngipi elek' ana wong sing bengok-bengok ing njerit njerit ”]; Scotland333, Spanyol [Pembaruan 2017: Ing Bolon, Karasz & McKinley, Van Hits Pedestrian in Deadly Barcelona Terror Attack, nytimes (8/17/2017) dicathet manawa "Spanyol kena serangan teroris paling ala sajrone luwih saka sepuluh taun Kamis, nalika sawijining sopir van nyapu puluhan wong sing seneng awan awan ing salah sawijining dalan sing paling misuwur ing Barcelona, ​​mateni paling ora 13 wong lan 80 wong lara getih ing trotoar. Pirang-pirang jam mengko, polisi Catalan ujar manawa dheweke gagal nyerang kendharaan nomer loro, ing kutha pinggir laut Cambrils, 70 mil ing sisih Kidul, kanthi korban tiwas papat wong. Kaping lima tiwas amarga lara… Para tersangka katon nganggo sabuk eksplosif, sanajan piranti kasebut banjur ditemokake palsu… Nenem warga sipil lan siji petugas polisi cilaka ”]; Swedia [2017 Nganyari: Ing Anderson & Sorensen, Serangan Truk Stockholm Kills 4; Terorisme Diduga, nytimes (4/7/2017) dicathet manawa "Ana wong sing nggawa truk bir dicolong menyang akeh wong ing distrik blanja sing populer ing Stockholm, dina Jumuah awan lan banjur nyerbu menyang department store, mateni wong papat wong lan nglarani 15 wong liya ing serangan sing ngetokake getih lan panik ing lurung-lurung ing ibukutha Eropa liyane.

Swiss [2017 Nganyari: Ing serangan bersenjata sing nyerang 5 wong ing Swiss, polisi ngluncurake manhunt, travelwirenews (7/24/2017) dicathet manawa "Pambrontakan lagi ditindakake ing kutha Schaffhausen Swiss sawise penyerang bersenjata cilaka limang wong, loro serius, ing serangan kasar ”; Kajikistan334, Rusia [Pembaruan 2018: 7 sing lara ana pisahe ing Rusia, ISIS ngaku tanggung jawab, penyerang sing ditembak polisi, travelwirenews (8/19/2017) ("Ana wong sing nggawa piso nggawa tatu pitu wong sing mlaku ing kutha Surgut, Rusia. . Polisi mateni wong sing nyerang nalika nolak penahanan lan neliti klaim yen dheweke lara mental. Kangge, kelompok teroris Negara Islam mengklaim tanggung jawab kanggo serangan kasebut "); Ukraina335 [2017 Nganyari: Ing Kramer, Ukraina Cyberattack Kudu Nglumpukake, dudu MediaWiki, Acara Bukti, nytime (6/28/2017) dicathet manawa "Dina diwiwiti kaya biasane kanggo Roman N. Klimenko, sawijining akuntan ing Kiev sing lagi wae mapan ing mejo iki, ngetik keyboard komputer lan ngombe kopi. Dheweke ora ngerti manawa ndhelikake ing piranti lunak persiyapan pajeg nggawe bom sing mlebu (sing) banjur mbledhos, ngrusak data finansial lan cepet nyebar liwat sistem komputer sing penting kanggo pamrentah Ukraina-lan liya-liyane. Serangan cyber kasebut ing dina Selasa disebabake dening virus sing padha karo sing nyebabake kacilakan global kurang saka rong wulan kepungkur. Loro-lorone duwe tampilan serangan peretas hacker sing dikenal minangka serangan ransomware: layar komputer sing kena infeksi ngelingake pangguna yen data bakal rusak kajaba mbayar dhuwit. Nanging ing kasus Ukraina, motif-kelumpuhan motif sistem komputer vital negara kasebut luwih serius - bisa uga dadi motife ”.

[III] ROSO, ASSAUL SEXUAL & KIDNAPING

Perkosaan seksual lan serangan seksual kedadeyan ing Prancis336 lan penculikan ing Siprus337 lan Pakistan338.

[IV] Geser & Gugur lan Macem-macem Kacilakan LAIN

Slip lan tiba lan ciloko liyane wis kedadeyan ing Republik Ceko339, Inggris340, France341, Yunani342, Hungaria343, Irlandia344, Italia345, Rusia346 lan Spanyol347.

[V] NUNGGAL Ndeleng lan diserang dening kewan

Kecelakaan nunggang wis kedadeyan ing Yunani348, buaya dilaporake ing Spanyol349, bruwang kutub nyerang turis ing Norwegia350 lan manuk camar nggawe teroris ing Wales351.

[VI] TRANSPORTASI

Kecelakaan transportasi wis kedadeyan ing Antartika352, Austria353, Belgia [2017 Nganyari: Ing pelanggaran kereta api penumpang Belgia nyebabake korban tiwas, puluhan wong cilaka, lan liya-liyane (2/18/2017) dicathet yen "Sepur penumpang wis gagal nalika Leuven menyang Brussels ing Belgia, mateni paling ora siji wong lan nganti 25 wong cilaka… Departemen pemadam kebakaran Leuven negesake menyang media lokal manawa ana wong loro sing kondhisi kritis lan 23 wong liyane cilaka. 14 wong wis ditransfer menyang rumah sakit lokal kanggo perawatan ”]; Delaware [2017 Update: Ing Booth, Hakim Pesenan $ 5M kanggo Jangkoan kanggo Fatal Crash Crash, newyorklawjournal (7/7/2017) dicathet manawa "Hakim hakim federal mrentah supaya distribusi asuransi $ 5 yuta kanggo kulawarga telung wong sing tilar donya lan 42 wong liyane sing cilaka nalika bis ture kepleset ing Delaware ... Laporan warta nalika semana nggambarake kacilakan kasebut nggegirisi, amarga para penumpang diusir saka bis lan remuk. Akeh penumpang… kalebu warga negara asing sing ana ing Amerika Serikat ing tur wisata ”]; England354, France355, Jerman356, Greece357, Holland358, Hungary359, Italia360 [2017 Nganyari: Ing Nenem belas wong tiwas, rong puluh korban cedera ing kacilakan bis Italia, lan liya-liyane (1/21/2017) dicathet manawa "Nembelas wong tiwas nalika bis sing ngeterake siswa Hongaria nabrak Italia sisih lor. Bis mau budhal saka Prancis menyang Hongaria dina Sabtu mula nabrak ... Bis nggawa siswa mulih saka plancongan sekolah menyang Prancis. Kendharaan jebule nalika nabrak alangan dalan gedhe ”]; Kazakhstan361, Poland362, Portugal363, Rumania364, Russia365 [2017 Nganyari: Luwih saka 20 wong sing tatu ing tabrakan loro-kreta ing Moskow, etn (4/8/2017) dicathet manawa "Luwih saka 20 wong dilaporake wis cilaka lan 16 dirawat ing rumah sakit sawise sepur sing arep saka Moskow menyang Brest tabrakan karo kreta komuter ... Papat kreta diganggu, kanthi siji mudhun lan katon rusak ”]; Skotlandia366, Spanyol367 lan Ukraina368.

[VII] PENYAKIT, PACUNAN MAKANAN & MALPRACTIS MEDIS

Pelanggaran medis lan kontraksi penyakit wis kedadeyan ing Eropa369, Jerman370, Yunani371, Italia372, New York City [2017 Update: Ing Southhall, Bakteri ing Mburi Penyakit Legionnaires Ditemokake ing Kantor Polisi New York, nytimes (6/11/2017) kacathet manawa "Jejak bakteri sing nyebabake penyakit Legionnaires ditemokake ing banyu ing kantor polisi Manhattan ing ngendi pejabat sing bubar lara kerja, ujare polisi lan pejabat kesehatan dina Minggu"; Ing Nir. Wabah Legionnaires ing Sisih Wétan Wétan Maot Siji lan Sakit Enem, nytime (6/16/2017) dicathet manawa "Siji wong wis mati lan enem wong liyane lara amarga wabah penyakit Legionnaires ing sisih Wétan sisih ndhuwur Manhattan, departemen kesehatan kutha ngumumake dina Jumuah ”]; Rusia [Pembaruan 2017: Ing MacFarquhar, Kasus HIV Ngalahake Yuta ing Rusia, nanging Little Is Done, nytimes (12/28/2016) dicathet manawa "Sepi, jumlah wong Rusia sing wis nampa diagnosis HIV positif nglulusake yuta tandha taun iki. Nanging, ora ana indikasi manawa pamrentah bakal nggawe sumber daya kanggo nyegah percepatan virus saka klompok berisiko tinggi dadi populasi umum. Udakara 850,000 wong Rusia nggawa HIV lan 220,000 wong liyane tiwas wiwit pungkasan taun 1980an, ujare Vadim Pokrovsky, kepala Pusat Pusat AIDS Federal sing berbasis ing Moskow, sing ngramal paling ora 500,000 kasus HIV durung didiagnosis. Sanajan label 'epidemi' nyebabake penolakan saka sawetara pejabat senior, para ahli ing garis ngarep kaya Pak Pokrovsky mung nyebutake kaya ngono ”]; Swedia [2017 Pembaruan: Ing klinik Stockholm ngupayakake nyegah vaksinasi, ujar manawa campak apik kanggo perkembangan bocah. travelwirenews (5/10/2017) nyathet yen "Klinik bocah ing Stockholm diteliti sawise menehi informasi marang wong tuwa babagan vaksin lan menehi saran babagan homeopati, lan nggawe pasien enom bisa ngalami penyakit sing bisa ngancam nyawa," lapor media lokal. Klinik Allvis ing distrik Sodermain, sing praktik pangobatan alternatif, miturut omongane uwong menehi saran marang wong tuwa supaya ngenteni sadurunge vaksinasi anak marang campak, gondhelan lan rubella, negesake yen nandhang penyakit bisa nulungi perkembangan anake ”]; Slowakia373 lan Ukraina374.

Panulis, Thomas A. Dickerson, tilar donya tanggal 26 Juli 2018 nalika yuswa 74 taun. Kanthi kaluwargane kulawarga, eTurboNews diidini nuduhake artikel sing ana ing file sing dikirim menyang publikasi mingguan mbesuk.

Hon. Dickerson pensiun minangka Kehakiman Associate of the Appellate Division, Department Second of the New York State Supreme Court lan nulis babagan Law Travel sajrone 42 taun kalebu buku ukum sing diupdate saben taun, Law Travel, Law Journal Press (2018), Litigating International Torts in Pengadilan AS, Thomson Reuters WestLaw (2018), Tindakan Kelas: Hukum 50 Negara, Law Journal Press (2018), lan luwih saka 500 artikel hukum sing umume kasedhiya ing kene. Kanggo warta lan perkembangan hukum lelungan tambahan, utamane ing negara anggota Uni Eropa, waca www.IFTTA.org

Waca akeh Artikel Kehakiman Dickerson ing kene.

Artikel iki bisa uga ora diproduksi maneh tanpa idin.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Hon. Thomas A. Dickerson