Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Ethiopia rapat News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Ekspansi hotel Ethiopia durung rampung

1537380877
1537380877
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Étiopia dadi kepala liga kanggo pangembangan hotel ing Afrika Wétan, miturut fokus regional saka survey pipa hotel taunan sing pengaruh

Print Friendly, PDF & Email

Étiopia dadi kepala liga kanggo pangembangan hotel ing Afrika Wétan, miturut fokus regional saka survey pipa hotel taunan sing pengaruh

Rincian survey, sing nyakup kabeh bawana Afrika, bakal dadi salah sawijining diskusi utama ing Forum Investasi Hotel Afrika (AHIF), sing bakal bali menyang Nairobi ing wulan Oktober taun iki.

Pipa pangembangan hotel ing Ethiopia meh 50% luwih dhuwur tinimbang taun kepungkur, kanthi Addis Ababa nyumbang 86% saka total, meh 5,000 kamar ing 25 hotel. Uga ana rencana ekspansi ing Awassa, Bahir Dar, Bishoftu, Gondar, Hawassa lan Langano.

Saliyane pasokan bermerek sing bakal teka ing Addis, ana akeh stok kamar sing durung didamel - nanging akeh sing mandheg, golek investor kanggo mbantu ngrampungake.

Insentif pamrentah, kajawi konferensi internasional lan basis global kanggo LSM, kedutaan lan agensi bantuan kabeh nyebabake pertumbuhan hotel ing Addis.

Accor kalebu ranté sing fokus ing Afrika Wétan, kalebu Étiopia, tikel kaping pindho hotel ing pipa pangembangan ing wilayah kasebut, lan entuk tuwuh 66% ing jumlah kamar sing ditandatangani. Hilton nggunakake bagean saka $ 50 yuta Inisiatif Pertumbuhan Hilton Africa kanggo mbantu dana ing wilayah kasebut, dadi hotel dadi DoubleTree lan merek liyane, lan tuwuh 51% ing pipa kasebut.

Ing saindenging wilayah kasebut, Kenya duwe 2,754 kamar sing lagi dibangun, dene Tanzania minangka pemain regional liyane sing penting.

Afrika Wétan 2018
5 Negara Paling Ndhuwur Hotels Kamar Pra-konstruksi Onsite
Ethiopia

31

5,717

2,284

3,433

Kenya

20

3,444

690

2,754

Tanzania

15

1,494

150

1,344

Uganda

9

1,238

791

447

Rwanda

7

655

198

457

Laporan pipa taun iki, saiki wis 10 taunthedhisi, duwe 41 kontributor, nglaporake 418 tawaran liwat 100 merek ing saindenging Afrika. Kinerja taun-taun kanggo Afrika kanthi sakabehe ing taun 2018 nuduhake tuwuhing pertumbuhan, nanging luwih bisu tinimbang taun-taun pungkasan - 25% tuwuhing jumlah kamar pipa ing 2015; 19% ing 2016, lan 13% ing 2017, padha karo pertumbuhan 14 persen ing taun 2018.

AHIF, sing didhukung Menteri Pariwisata lan Margasatwa Kenya, dirawuhi para investor hotel internasional, pimpinan bisnis lan politisi. Nduwe rekam jejak investasi investasi menyang proyek pariwisata, infrastruktur lan pembangunan hotel ing saindenging Afrika.

Matthew Weihs, Managing Director of Bench Events, penyelenggara AHIF, ujar: "Laporan regional paling anyar saka W Hospitality Group iki ngemot katrangan sing ora bisa ditrapake. Iki, lan nganalisa saka penasihat ahli liyane ing industri kasebut, bakal menehi terang babagan kesempatan investasi paling apik sing bakal ditindakake ing wektu sing cedhak. Konten semacam iki sing nggawe AHIF dadi acara sing kudu diluncurake, uga kesempatan jaringan sing ora ana tandhingane. ”

Ing minggu kaping pisanan Oktober, Kenya bakal pamer ing jagad iki kanthi promosi pariwisata seminggu sadurunge. Uga dadi host AHIF, bakal nampilake pirang-pirang acara kalebu Magical Kenya Tourism Expo (MKTE), pameran perdagangan plancongan paling gedhe ing Afrika Wétan, lan bakal ngumumake langkah-langkah kanggo insentif investasi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.