24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Investments Warta Breaking Lesotho Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Lesotho bank pariwisata sawise China ngapura utang

lesotho
lesotho
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing Lesotho, pariwisata katon minangka potensial kanggo nuntun ekonomi sing berjuang ing negara kasebut.
Iki dadi prioritas lan kesempatan khusus sawise pamrentah Tiongkok mutusake kanggo mbatalake utang sing kudu dibayar saka Kerajaan babagan pembangunan gedung parlemen lan 'Pusat Konvensi Nasional Manthabiseng.

Print Friendly, PDF & Email

Ing Lesotho, pariwisata katon minangka potensial kanggo nuntun ekonomi sing berjuang ing negara kasebut.
Iki dadi prioritas lan kesempatan khusus sawise pamrentah Tiongkok mutusake kanggo mbatalake utang sing kudu dibayar saka Kerajaan babagan pembangunan gedung parlemen lan 'Pusat Konvensi Nasional Manthabiseng.

Pamrentah Tiongkok uga nindakake usaha kanggo menehi sumbangan dhuwit lan sumbangan beras kanggo Lesotho, uga alat pangan liyane

Lesotho, sawijining kerajaan sing dharatan ing sisih ndhuwur, dikubengi karo Afrika Selatan, disebrangi karo jaringan kali lan jajaran gunung kalebu pucuk Thabana Ntlenyana ing dhuwur 3,482m. Ing dataran tinggi Thaba Bosiu, cedhak ibukota Lesotho, Maseru, ana reruntuhan wiwit jaman pemerintahan Raja Moshoeshoe I. abad kaping telu. Thaba Bosiu ndeleng Gunung Qiloane sing ikonik, simbol sing tetep kanggo bangsa Basotho.

Amarga kaendahan alam sing luar biasa ing gunung sing kasar lan dhuwur, Lesotho kudu nggunakake potensial kanggo narik akeh wisatawan sing teka kanggo nambah kegiatan ekonomi.

Rethabile Stephen Morake, operator tur sing ngoperasikake Leseli Tours, ujar manawa Basotho turu kanthi pendapatan pariwisata amarga durung bisa nggunakake kanthi beda.

Ing ngisor iki kutipan sing diwenehake menyang koran Lesotho nalika wawancara.

"Kita asring digambarake minangka negara sing mlarat, nanging sejatine kita pancen negara sing diberkahi lan sugih amarga duwe potensi pariwisata sing durung ana," ujare Pak Morake.

"Kita mung kudu ngerti dununge kekuwatan ekonomi minangka negara lan ngeksploitasi. Aku yakin kita turu kanthi bandha kanthi ora sengaja. ”

Morake ujar manawa kaendahan alam lan warisan budaya sing sugih ing negara kasebut minangka faktor sing narik kawigaten para turis.

“Contone, ketinggian utama kita minangka salah sawijining kertu tarik paling gedhe. Kita minangka siji-sijine negara ing saindenging jagad sing kabeh wis lenggah ing ndhuwur 1000 meter saka ndhuwur segara lan ndadekake kita bisa nyedhaki jagad liyane. Kita pancen bangsa sing diberkahi. ”

Morake ujar manawa nyadari potensi penuh sing dicekel sektor kasebut, kabeh sektor ekonomi liyane kudu dilobi kanggo nindakake pariwisata.

"Kita kudu menehi kepekaan marang saben anggota komunitas kalebu para politisi supaya bisa uga mbantu nyusun kebijakan sing ningkatake pariwisata."

Dheweke uga ujar manawa cedhak karo Afrika Selatan, sing wis sukses kanggo pariwisata pariwisata, Lesotho bisa nggunakake para turis sing dituju menyang Afrika Selatan uga bisa ngunjungi Lesotho nalika isih ana ing negara tetanggan kasebut.

"Coba pikirake kutha Afrika Selatan, Clarence, sing sejatine ora duwe obyek wisata, nanging dadi pusat wisata amarga duwe fasilitas akomodasi kanggo turis sing ngunjungi Lesotho.

"Dadi, sampeyan duwe kahanan nalika turis teka ing Lesotho nalika awan, nanging turu maneh ing Clarence sing nginep dhuwit paling akeh tinimbang ing kene ing papan wisata.

"Aku sejatine percaya yen pariwisata duweni potensi luwih bisa nyurung ekonomi negara kita tinimbang sektor pertambangan. Semono uga aku percaya babagan pariwisata.

"Sumber daya alam kita diwatesi lan bakal ana wektu yen kabeh bakal entek, dene pariwisata ora bakal ana wektu manawa daya tarik wisata kita rampung," jarene.

Kanggo bagean kasebut, 'Marethabile Sekhiba sing ngelola Scenery Guesthouse ing Maseru, ujar manawa pariwisata kurang dinilai amarga ora duwe kapercayan marang para pemain ing sektor kasebut kanthi macem-macem bagean masarakat.

"Yen kita prioritasake pariwisata kaya sing dikarepake, iki ora bakal mbantu tuwuh sektor kasebut nanging uga bakal pengaruhe sektor ekonomi liyane kanggo nambah.

“Amal diwiwiti ing omah, mula ayo nikmati kaendahan alam sing ditawakake negara iki.

"Kita kudu nyekel tangan siji liyane kanggo ndhukung sektor iki sing aku yakin duwe kunci tantangan tantangan sosial ekonomi saiki," ujare Ms. Sekhiba.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.