24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Education Investments tanggung jawab Rwanda Breaking News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda

Tantangan Pariwisata ing Afrika: Inisiatif Red Rocks bisa dadi kekuwatan utama supaya luwih apik?

P1090886
P1090886
ditulis dening Greg Bakunzi

Red Rocks ngowahi narasi kanthi nggawe kemitraan karo usaha ekowisata liyane, LSM amal lan sukarelawan kanggo ngrampungake program sing beda-beda sing ditindakake ing Red Rocks Initiatives for Sustainable Development.

Print Friendly, PDF & Email
Pariwisata ing Afrika minangka bisnis sing nantang. Kabeh negara Afrika mung narik 5% wisatawan global. Lan pasar cukup kompetitif.
Sanajan pentinge spasial taman nasional lan wilayah lindung liyane lan ancaman sing saya alami dening agen liyane, konservasi sukses isih tetep ora konsisten lan, ing sawetara kedadeyan, kontroversial.
Operator tur kudu ngatasi biaya overhead sing dhuwur lan margin bathi sithik. Kajaba iku, industri iki sensitif marang kejutan sing disebabake dening wabah penyakit, bencana alam, lan ketidakstabilan politik.
Apa sing diandharake yaiku ana dhuwit sing ora dikatutake kanggo upaya konservasi skala gedhe lan / utawa pembangunan komunitas berkelanjutan. Lan persaingan sing kuat ing antarane perusahaan tur kanggo pesenan mbutuhake promosi spesies kewan sing misuwur kaya gorila gunung ing massa Virunga lan Big 5. Perlindhungan spesies sing wis ngancam banget uga dadi perhatian utama para pelaku industri. Nanging, kewan lan tanduran sing kurang narik ati asring ora digatekake. Pangarep-arep kasebut, amarga alasan kasebut, diselehake ing ekowisata minangka bagean saka solusi kanggo masalah kemiskinan lan konservasi Afrika durung bisa diwujudake.
Nanging kabeh ora ilang. Ana kelip-kelip cahya wiwit sumunar ing mburi trowongan. Ing Rwanda, sawijining organisasi sing diarani Pusat Budaya Red Rocks, adhedhasar ing Desa Nyakinama, 8 kilometer saka kutha Musanzethe wis dadi pemimpin integral pariwisata, konservasi lan
pangembangan komunitas ing sekitar Taman Nasional Volcanoes.
Tinimbang adhedhasar kegiyatan ing pikirane kanthi wicaksana lan motif sing didhukung bathi, Red Rocks ngganti narasi kanthi nggawe kemitraan karo usaha ekopelancongan liyane, LSM amal lan sukarelawan kanggo ngrampungake program sing beda-beda sing ditindakake ing Red Rocks Initiatives for Sustainable Development. Lan kemitraan iki kayane bisa digunakake luwih apik. Program ekowisata Red Rocks terus nyedhiyakake tenaga kerja sing sensitif lingkungan kanggo warga lokal, umume para pemudha lan wanita, lan iki bakal nyebabake pangembangan ekonomi lan sosial.
Red Rocks Rwanda ningkatake pendekatan kanthi luwih dhisik liwat profesional konservasi lan organisasi pangembangan komunitas ing kemitraan kanggo nyedhiyakake input lan pengalaman sing penting kanggo ngoperasikake proyek sing pancen migunani. Iki duwe mupangat tambahan kanggo njamin donor proyek manawa dana mbayar praktik sing paling apik, nalika ngunjungi turis uga yakin yen dolar bisa nggawe prabédan banget.
Inisiatif Red Rocks percaya manawa penghasilan Keluwih saka ekopelancongan ngidini para pekerja utawa anggota kulawargane miwiti usaha cilik utawa ngirim dhuwit kasebut menyang anggota komunitas liyane kanthi tuku barang-barang lokal lan mbayar perawatan bocah lan layanan liyane.
Wis ganti saka perusahaan sosial dadi organisasi non-pemerintah sing biasane operasi ing sekitar Taman Nasional Volcanoes, inisiatif Red Rocks Rock target macem-macem bidang kalebu konservasi, pariwisata sing tanggung jawab lan pembangunan komunitas minangka kunci
pilar kanggo mesthekake komunitas lokal entuk bathi, lan ujar manawa ing kegiyatan pariwisata sing pungkasane bakal ningkatake taraf urip nalika aktif melu upaya konservasi.
Contone, program Koperasi Dhukungan IGIHOHO ningkatake manajemen alas berkelanjutan, sing ngimbangi keprihatinan sosial, lingkungan lan ekonomi kanggo nyukupi sarat saiki, nalika njamin alas kanggo generasi sabanjure. Awal taun iki, minangka bagean saka Inisiatif Rocks Abang kanggo promosi alas ing sekitar wilayah sing dilindhungi, Red Rocks, ing sangisoré Igohoho, nglibatake klompok koperasi wanita lokal kanggo nandur 20,000 wit kanthi nggunakake bibit sing tuwuh saka kanthong batang pisang sing bisa dibiodegradasi.
Inisiatif Red Rocks for Development Sustainable uga nggawe kemitraan bebarengan karo Kahuzi-Biega Community Conservation Trust ing Republik Demokratik Kongo (DRC) sisih wetan kanggo nemokake cara supaya bisa kerja bareng kanggo nggawe Pariwisata, Konservasi lan Pembangunan Komunitas Berkelanjutan ing Kahuzi lan sekitar -Biega
Taman Nasional.
Ing program kasebut, sing dijenengi Karibu Community Conservation Trust Fund, tujuane kanggo nggawa konservasi, penyayang konservasi lan pengarep-arep liyane kanggo panelitian lengkap babagan primata sing ditemokake ing taman kasebut, sing kalebu gorila Lowland bebarengan karo primata liyane.
Inisiatif Red Rocks uga kerja sama karo seniman visual lokal, ing ngendi dheweke mbukak galeri seni ing Kinigi, pusat industri pariwisata ing Musanze, lan Rwanda umume kanggo promosi konservasi lan pariwisata liwat kelas seni, nanging para seniman uga ngembangake karya seni sing ningkatake konservasi lan pangayoman lingkungan supaya bisa urip spesies kewan lan tanduran sing kaancam bakal punah.
Semono uga kebon botani ing sekitar Taman Nasional Volcanoes ing endi Red Rocks Initiatives nglindhungi spesies tanduran tradisional, utamane sing kalebu obat-obatan lan penyembuhan tradisional.
Salah sawijining misi utama Inisiatif Red Rocks Red yaiku nyambungake konservasi lan kesehatan masyarakat ing sekitar Taman Nasional Volcanoes.
Dheweke nindakake iki kanthi nyengkuyung lan nyengkuyung kulawarga kanggo nandur panganan bergizi ing kebon mburi kebon lan kebon mburi omah, menehi sensitivitas kanggo masarakat lokal babagan mupangat kanggo njupuk panganan sing bergizi, nyedhiyakake wiji sayuran kanggo tanduran sing bisa ditandur
kebon dhewe-dhewe lan menehi kewan cilik kayata wedhus, wedhus lan pitik lokal.
Liwat iki, lan macem-macem program inovatif sing digawe Red Rocks Initiatives, dheweke ngarep-arep bisa nggabungake pariwisata lan konservasi minangka saluran pangembangan berkelanjutan ing Taman Nasional Volcanoes lan Virunna sing luwih akeh
masif sing mbentang lahan sing jembar saka telung negara ing Uganda, Rwanda lan DRC. Inisiatif Red Rocks percaya manawa masarakat lokal dikuatake liwat pendhidhikan, lan nalika komunitas lokal bisa entuk pariwisata sing berkembang ing kebon mburi, mula bisa dadi pemain kunci kanggo nglindhungi lingkungan lan mungkasi kegiyatan kaya ngrusak sing ngancam nyawane akeh spesies. kewan kalebu gorila gunung sing apik.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Greg Bakunzi