Argentina Breaking News Asosiasi Warta Warta Breaking Travel News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Plancongan Amerika Selatan alon sawise krisis utang Argentina

Argentina
Argentina
ditulis dening editor

Warga negara Argentina kepengin banget lelungan kaya sing ditampilake ing pesenan penerbangan sajrone 4 wulan pungkasan taun, mung 1% luwih dhisik taun kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email

Sawise krisis utang ing Argentina, lelungan ing Amerika Selatan katon mandheg, amarga warga Argentina kepengin banget lelungan.

Ing wolung wulan pertama taun 2018, tekane penerbangan internasional ing Amerika Selatan ana 6% munggah ing wolung wulan pertama 2017, kaya sing dilaporake karo riset sing ditindakake dening ForwardKeys, sing nganalisa luwih saka 17 yuta transaksi pemesanan penerbangan saben dina. Nanging, pesenan penerbangan sajrone patang wulan pungkasan taun iki mung 1% luwih dhisik tinimbang ing lokasi sing padha ing 2017.

Pesenan internasional saiki kanggo lelungan menyang Brasil, tujuan paling gedhe ing Amerika Selatan, sajrone periode September - Desember, saiki 8% luwih dhisik tinimbang sadurunge ing taun 2017, sing cocog, nanging iki bertentangan karo tuwuhing 12% ing rawuh manca internasional kanggo taun nganti pungkasan Agustus. Yen dibandhingake, Kolombia, Peru lan Chili kabeh katon nandhang sangsara, amarga pesenan penerbangan mlebu kabeh mlaku ing endi sing padha ing taun sing padha.

Faktor utama yaiku lelungan metu saka Argentina, sing ambruk sawise nyilem peso Argentina. Lelungan menyang Brasil ana 31% saka Januari nganti April, nanging peso sing nyuda paling murah tanggal 3 Mei ngancurake pasar njaba sajrone telung wulan sabanjure. Ing tanggal 31 Agustus, pesenan penerbangan Argentina menyang Brasil Mei nganti Desember 1% mudhun dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur.

Plancongan saka Argentina menyang Chili uga nandhang sangsara banget. Ing wiwitan taun, Jan-Apr, pendatang padha 2% mundhak ing periode sing padha ing taun 2017. Nanging, pesenan saiki sajrone patang wulan pungkasan taun iki isih ana 52%. Keruntuhan iki ing salah sawijining pasar sumber Chili sing paling penting wis ngubah kinerja 9% positif ing patang wulan pertama 2018 dadi prospek negatif 9% sajrone patang wulan pungkasan taun 2018.

Kajaba Argentina, prospek pasar Amerika Selatan sing paling gedhe, Brasil, nyengkuyung. Pesenan saiki patang wulan pungkasan taun saka kabeh pasar sumber utama liyane bakal teka, sawetara sing apik banget, kayata Chili (+ 28%), Prancis (+ 15%) lan Spanyol (+ 15%). Peningkatan persentase paling apik yaiku: Bolivia (+ 41%) Afrika Selatan (+ 36%), Kanada (+ 26%), Jepang (+ 23%), Paraguay (+ 19%) lan Kolombia (+ 15%).

Pesenan saiki wulan September nganti Desember, saka pasar asal jarak jauh sing paling penting menyang Amerika Selatan umume wis adoh saka 2017. Sing saka Kanada luwih maju 12%, saka Jerman 9% luwih dhisik, saka Prancis lan Jepang 8% luwih dhisik lan saka Inggris 7% ndhisiki. Prospek saka limang pasar sumber kasebut utamane nyengkuyung kanggo Argentina, Brasil, Kolombia, lan Ekuador.

Olivier Jager, CEO, ForwardKeys, ujar: "Krisis utang Argentina duwe pengaruh banget ing tren lelungan Amerika Selatan. Kanthi ambruk regane peso, iku dadi luwih larang kanggo wong Argentina kanggo lelungan ing luar negeri lan tujuan lokal kayata Chili lan Brasil ngalami penurunan dramatis ing para pengunjung saka Argentina. Nanging, ing wektu sing padha, Argentina, lan kanthi tambahan Amerika Selatan, dadi luwih apik kanggo pasar jarak jauh sing luwih murah nanging regane luwih dhuwur. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.