Asosiasi Warta Warta Breaking Travel budaya Warta Industri Rapat rapat News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Sektor rapat Timur Tengah: Strategi anyar, Teknologi anyar

Danielle-Curtis-Exhibition-Director-Middle-East-IBTM-Arabia
Danielle-Curtis-Exhibition-Director-Middle-East-IBTM-Arabia
ditulis dening editor

Pariwisata bisnis saiki saya rame ing Timur Tengah, lan dadi wektu sing nyenengake kanggo industri pertemuan MICE.

Print Friendly, PDF & Email

Direktur Pameran Timur Tengah IBTM Arab, Danielle Curtis, nuduhake wawasan babagan tren lan teknologi ing mangsa ngarep ing industri Rapat, Insentif, Konferensi & Pameran (MICE) Timur Tengah.

Kaya akeh pasar anyar, Timur Tengah lan Afrika Lor duwe ciri, sarat lan dinamika dhewe-dhewe nalika rapat, konferensi lan acara bisnis. Iki minangka pasar sing isih enom, kanthi pedunung sing isih ana sawetara lan isih obah, sing dikarepake akeh produk pendhidhikan lan pamulangan. Lingkungan sinau online iku laris, nanging budaya ing kene pancen gegayutan karo hubungan pribadi, mula interaksi pasuryan penting kanggo bisnis.

Kesempatan sing berkembang

Negara-negara ing wilayah iki kanthi tradhisine gumantung karo minyak kanggo bagean sing akeh, nanging rega ing sektor kasebut ing jangka paling murah, saiki wis dadi fokus ekonomi ing bisnis; pariwisata sing nambah uga target sing penting. Strategi kayata Wawasan Pariwisata Dubai 2020, Strategi Pariwisata Refresh Mesir 2013-2020, Visi Maroko 2020, Visi Ekonomi Abu Dhabi 2030 lan Saudi Vision 2030 minangka conto strategi nasional sing dituju kanggo ngembangake ekonomi negara kasebut ing macem-macem industri kalebu teknologi, kesehatan, pariwisata, pendhidhikan lan keuangan. Yordania lan Oman ngupayakake tujuan sing padha - pariwisata bisnis saya rame ing Timur Tengah. Iki minangka wektu sing nyenengake lan industri MICE kanthi cepet dadi prioritas utama kanggo pamrentah ing kabeh wilayah MENA.

Sambungan bangunan

Strategi kasebut bisa digunakake. Wiwit dibukak Biro Konvensi Abu Dhabi ing 2013, ibukota UEA wis mandheg dadi tujuan acara bisnis utama. Bandara Abu Dhabi minangka pusat pangembangan paling cepet ing donya, ndhaptar konektivitas 1,479 persen ing antarane taun 2007 lan 2017, miturut Laporan Konektivitas Industri Bandara 2017, diterbitake dening Bandara Council International (ACI). Terminal bandara kaping papat anyar saiki lagi dibangun lan bakal diwiwiti ing pungkasan taun 2019. Nalika Bandara Internasional Abu Dhabi sing ana saiki ngatasi udakara 26 yuta penumpang saben taun, terminal tambahan bakal nambah kapasitas bandara kanthi tambahan 30 yuta wisatawan saben taun. Iki minangka bukti kenaikan ibukota UEA minangka tujuan wisata lan plancongan bisnis utama, kanthi sawetara pusat paling cepet ing donya ing Timur Tengah.

Wilayah anyar mbukak kanggo bisnis MICE

Ing saindenging Timur Tengah kita nemokake bukti yen wilayah kasebut wis siyap kanggo bisnis acara. Arab Saudi ngalami pangowahan gedhe ing kabeh aspek urip wiwit hiburan nganti ekonomi lan bagean utama strategi negara kasebut yaiku dadi tenaga listrik ing rapat lan acara. Negara kasebut nandur modal ing prasarana dalan, ril lan udara lan bakal mbukak luwih saka 50 hotel anyar papat lan bintang lima ing patang taun ngarep, nggawe 11,000 kamar turu. Fasilitase acara canggih uga ana ing dalan.

Saudi ora dhewekan. Wutah pariwisata bisnis ing Maroko didhukung dening pangembangan sawetara klompok ekonomi, kalebu Casa Nearshore kanggo TIK, Midpark kanggo aeronautika lan Casablanca Finance City kanggo pasar modal. Perkembangan kasebut mbantu njaga permintaan sehat kanggo nambah kapasitas hotel. Kajaba iku, amarga kekurangan fasilitas acara skala gedhe Casablanca, kutha kasebut wis akeh investasi kanggo nambah daya tarik minangka tujuan MICE ing taun-taun pungkasan. Pusat kongres 3,500 kursi anyar dibangun ing marina kutha lan ruang acara 1,800 kursi dadi bagean saka gedung opera pertama Casablanca - Komplek Teater CasArts sing nembe dibukak.

Ing Dubai, kapasitas 20,000 Arena Dubai bakal dibukak ing taun 2019 lan bakal dadi sing paling gedhe ing wilayah kasebut. Arena multi-tujuan sing regane setengah yuta kaki persegi, papan anyar iki bakal ningkatake penawaran hiburan lan hiburan ing Dubai. Papan dununge sing canggih bakal nguntungake paling maju ing desain venue lan bakal nduwe kursi sing bisa dibentuk kanthi otomatis, saengga bisa ganti gumantung saka ukuran acara.

Ninggalake warisan

Uga ing Dubai, persiyapan isih siyap kanggo World Expo sabanjure - Expo 2020 Dubai. Upaya intensif ditindakake kanggo mesthekake acara tengara kasebut ndadekake pengaruh sing migunani, awet, lan akeh lapisan ing njaba kutha futuristik iki. Pariwisata santai lan bisnis diarepake bakal rame sajrone nem wulan acara kasebut, kanthi tekan 25 yuta pengunjung - 70% saka njaba UEA. Kanthi rencana sing fokus kanggo nyedhiyakake kerangka kerja jangka panjang kanggo sektor MICE kutha, industri kasebut bakal entuk keuntungan saka ruang acara sing ramping lan modern sing ditambahake ing situs pameran.

Expo 2020 Dubai bakal dadi pameran inovasi lan teknologi anyar saka kabeh jinis, lan teknologi mesthine penting kanggo sukses acara lan rapat lan dadi inti saka evolusi sing kedadeyan ing Timur Tengah minangka pusat acara bisnis. . Teknologi digunakake kanggo nggawe proses sing ana luwih apik, nambah-nilai lan efisiensi kanggo nambah pengalaman acara.

Teknologi kanggo ditonton

Sawise teknologi sing ngowahi game ing kene yaiku pangenalan wajah. Zenus Biometrik sing berbasis ing Houston wis nggawe teknologi pangenalan praupan sing ngidini sampeyan miwiti para tamu nalika nggawe acara. API perusahaan nggabungake karo mitra registrasi acara, kanggo nggawe proses entri tanpa gesekan sing mung mbutuhake pitung detik. Entri kanggo pamiarso efisien, cepet lan ora nyingkirake, dene sing ngrancang nyuda antrian kanthi gampang mlebu lan nambah lapisan keamanan. Kabeh data sing diklumpukake bakal dicopot sawise kedadeyan.

Piranti lunak manajemen tamu, kayata Concierge.com uga populer. Concierge kalebu layanan saka opsi registrasi kanggo alat bangunan itinerary lan sistem cerdas ing aplikasi kanggo ngatur pengaturan perjalanan. Iki uga ngidini pangguna ngirim pesen menyang macem-macem klompok pamiarsa, ngidini pamisahan lan penargetan kanggo macem-macem klompok.

ROI sponsor acara sing bisa diukur minangka teknologi anyar sing bakal diwiwiti ing wilayah kasebut. Bright Box wis nggawe stasiun pengisian daya telpon sing bisa nggawa merek kanggo tujuan sponsor. Kaendahane piranti kasebut yaiku kamera sing bisa nglacak pirang-pirang wong sing liwat. Saiki sampeyan bisa menehi janji babagan janji sing bakal nyedhiyakake.

Minangka wilayah sing maju lan maju ing jagad acara bisnis, wajar yen MENA nganut teknologi lan tren acara paling anyar - amarga teknologi terus mengaruhi saben aspek industri, penting banget supaya kita ngerti lan ngerti implikasi potensial saka ngapusi ndhisiki

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.