24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kroasia Warta Fashion Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Gempa agawe ngancurake Kroasia

Gempa agawe ngancurake Kroasia
Gempa agawe ngancurake Kroasia
ditulis dening Harry S. Johnson

Gempa bumi kuat lan agawe nyerang Kroasia saiki, nyebabake kerusakan gedhe.

Ibu kota Kroasia Zagreb diserang gempa bumi kanthi skala 6.4, kanthi rekaman kerusakan sing dituduhake ing kabeh media sosial.

Kejabi karusakan struktural, sawetara wilayah ing Zagreb dilaporake ngalami blackout listrik, lan kabeh kutha ngalami masalah karo telephony lan internet. Sajrone gempa kasebut, akeh warga sing mlayu ing njaba kanthi wedi.

Kutha Petrinja minangka salah sawijining papan sing paling parah gempa bumi. Siji bocah tiwas sajrone gempa kasebut, miturut media lokal.

Walikota Petrinja, Darinko Dumbovic, marang wartawan manawa layanan darurat kasebut digunakake kanggo narik wong metu saka mobil sing ngalangi, nanging cidera lan korban jiwa durung dingerteni. Miturut walikota, loro taman kanak-kanak ambruk ing Petrinja - Untunge, nanging salah sijine kosong, lan bocah-bocah dievakuasi kanthi aman saka sing nomer loro.

Perdana Menteri Kroasia Andrej Plenkovic ngumumake bakal lunga menyang Petrinja kanggo mriksa kahanan kasebut.

Gempa kasebut uga nyerang sawetara bagean ing tetanggan Slovenia, sing nyebabake negara kasebut mateni stasiun tenaga nuklir minangka pancegahan.

Sawetara pangguna Twitter malah nuduhake rekaman gempa gedhe banget nalika sesi Majelis Nasional ing Slovenia, ketoke nyebabake para anggota parlemen bisa evakuasi.

Gegegangan dina Setu minangka sing nomer loro sing saiki dadi rantaian musibah, sawise wilayah kasebut diserang gempa bumi 5.2 dina Senin. Awal taun iki, ing wulan Maret, ana 5.3 nabrak Zagreb, nyebabake 27 wong cilaka lan siji tiwas.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.