Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya News tanggung jawab Teknologi News Wire Plancongan Warta Breaking Turkmenistan

Turkmenistan: Merek Pakaian Paling Dhuwur njaluk Pakaryan Pungkasan

resurce
resurce
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nalika presiden Turkmen, Gurbanguly Berdimuhamedow, rawuh ing Majelis Umum PBB kaping pisanan wiwit 2015, perusahaan pakaian lan investor global nyebutake ora setuju karo panggunaan tenaga kerja paksa sing disponsori negara ing sektor katun Turkmenistan lan njaluk pangowahan.

Print Friendly, PDF & Email

Nalika presiden Turkmen, Gurbanguly Berdimuhamedow, rawuh ing Majelis Umum PBB kaping pisanan wiwit 2015, perusahaan pakaian lan investor global nyebutake ora setuju karo panggunaan tenaga kerja paksa sing disponsori negara ing sektor katun Turkmenistan lan njaluk pangowahan.

Rolas merek lan pengecer wis nandatangani Janji Kapas Turkmen Responsible Sourcing Network (RSN), sing nggawe perusahaan ora ngasilake katun saka Turkmenistan nganti tenaga kerja paksa ing sektor katun wis diilangi. Perusahaan kasebut kalebu: adidas; Perusahaan Olahraga Olahraga Columbia; Perusahaan Busana Desain; Gap Inc. Kelompok H&M; M&S; Nike, Inc. Rowlinson Knitwear Terbatas; Royal Bermuda, LLC; Sears Holdings; Varner Eceran AS; lan VF Corporation.

Turkmenistan minangka produsen katun nomer pitung paling gedhe nomer pitung jagad ing saindenging jagad. Industri katun Turkmen dikontrol kabeh dening pamrentah. Pamrentah meksa petani nandur katun lan nemtokake kuota sing kudu diisi petani. Kanggo nggayuh kuota kasebut, puluhan ewu warga kepeksa panen katun saben musim gugur.

"Iki minangka sistem sing nggegirisi. Wartawan sing nglaporake masalah iki dipenjara, supaya negara kasebut maju karo sistem pasar bebas, "ujare Ruslan Myatiev, editor lan pangadeg Alternatif Turkmenistan News.

Turkmenistan ngekspor mayoritas katun mentah menyang Turki, Pakistan, India, lan China, ing endi katun kasebut pungkasane mlebu ing pirang-pirang produk pakaian lan barang-barang ing omah sing dikirim ing saindenging jagad, kalebu AS

Ing wulan Mei 2018, lembaga Perlindungan Pabean lan Perbatasan AS nerbitake "Ordo Rilis Tahan" sing negesake manawa ngimpor "kabeh katun Turkmenistan utawa produk sing diproduksi kanthi lengkap utawa sebagian karo katun Turkmenistan" bisa mandheg mlebu ing AS

Perusahaan AS saiki duwe risiko nglindhungi agensi perlindungan sing mandheg produke ing wates yen ora njupuk tindakan pencegahan supaya ora katun saka Turkmenistan, ing endi kabeh sistem produksi katun dicemari tenaga kerja paksa bocah lan wong diwasa.

Nganti saiki, 42 investor institusi wis mlebu pratelan sing ndhesek barang-barang global lan merek pakaian lan pengecer kanggo njupuk tindakan kanggo ngatasi paparan pelanggaran hak asasi manungsa ing lapangan katun ing Turkmenistan.

"Iki minangka risiko material kanggo perusahaan lan investor supaya ora nggatekake planggaran kasebut lan ora nindakake apa-apa," ujare Lauren Compere ing Manajemen Aset Umum Boston. "Minangka pelaku perusahaan sing tanggung jawab, kabeh kudu negesake komitmen nglawan perbudakan modern lan ngetrapake proses rajin amarga bisa ngilangi katun wong Turki nganti tenaga kerja paksa ing pasar mandheg."

Saliyane perusahaan klambi sing nandatangani janji, investor njaluk dhukungan kanggo inisiatif RSN YESS: Benang kanthi Etis & Berkelanjutan, yaiku sistem verifikasi rajin kanggo pemintal benang - sing tuku katun mentah - kanggo nyegah lan nyegah katun kanthi kepeksa pegawean.

“Pitung taun kepungkur, RSN nggawe Janji Katun Uzbek. Amarga sawetara komunitas internasional nolak sumber katun sing dipanen karo tenaga kerja budak, mula kita bakal entuk komitmen saka pamrentah Uzbekistan kanggo ngganti sistem kuno lan kasar, "ujare Patricia Jurewicz, wakil presiden lan pangadeg RSN.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.