Warta Breaking Bahrain Breaking News Internasional Breaking News US Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pengaruh COVID-19: Manajemen Krisis lan Perencanaan Masa Depan

Pilih basa sampeyan
ngomong
pengaruh COVID-19

Pengaruh COVID-19 negesake banget babagan kerapuhan sektor pariwisata. Amarga pandemi ing saindenging jagad, plancongan plancong mesthi nandhang sangsara kanthi dramatis. Permintaan keruntuhan dikombinasikake karo kunci pariwisata sing ditrapake kanthi sah sacara global ndadekake akeh wong ing mburi ngisor tangga kerja industri kanthi bebaya mlarat.

The Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) duwe prentah moral supaya bisa ngatasi kahanan sing ora disengaja. Sanajan dudu lembaga pendanaan sing duwe hak dhewe, UNWTO kudu ngupayakake manawa organisasi sing ngontrol sumber daya ngerti kabeh kahanan lan kasusahan sing diadhepi para individu kasebut - lan menehi saran babagan strategi pitulung sing cocog.

Sapa sing bakal nuntun dalan?

Bahrain wis milih HE Mai Al Khalifa minangka calon kanggo ngrampungake jabatan Sekretaris Jenderal UNWTO. Nominasi dheweke amarga Bahrain yakin manawa nganggo pengalaman, keahlian, lan pengetahuan, dheweke dadi wong sing bakal bisa nuntun pariwisata metu saka krisis global iki.

Ngandika HE Mai Al Khalifa: "Ora adoh banget karo prentah iki kanggo nuntun pariwisata metu saka pandemi COVID-19, kudu dadi komitmen kanggo mbantu usaha sing sukses. Bantuan kudu pisanan gumantung karo organisasi sing menehi sumber daya. Akeh skema sing wis diwenehake dening pamrentah nasional kanggo ngilangi galur finansial, kalebu subsidi karyawan, preinan pajak, utang sithik, stimulus permintaan, lan bonus investor. Ing pangaturan saiki, kontribusi utama UNWTO ing bidang iki yaiku kanggo mindai cakrawala skema kasebut, nyebarake Praktik sing paling apik, lan menehi saran yen cocog. Aku pengin luwih mbantu liwat negosiasi karo institusi finansial utama ing sektor publik lan swasta. "

HE Mai Al Khalifa ujar manawa sesambungan sing cedhak karo Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) lan institusi liyane sing duwe keahlian kesehatan dibutuhake supaya protokol protokol sing luwih aman bisa disepakati internasional. Rembugan karo WHO kudu mesthekake yen watesan lelungan tetep minimal lan sistem dhukungan wis siyap kanggo ngewangi sektor perhotelan sing ngadhepi syarat-syarat anyar sing ngluwihi kemampuan lan kemampuan finansiale.

Masa depan sing positif

"Pancen angel banget kanggo mbesuk mbesuk," ujare HE Mai Al Khalifa, "nanging kita bisa yakin manawa ana pandemi iki bakal mudhun. Kita uga bisa yakin manawa eksplorasi tetep dadi pusat semangat manungsa lan akibate ing sawetara wektu bakal ana panjaluk sing gedhe tumrap layanan pariwisata.

"Lapisan perak kanggo bencana COVID-19 yaiku kanthi meksa majeure wis nggawe 'garis ing pasir,' menehi kesempatan sing durung pernah ana sadurunge kanggo ngrancang sektor kasebut kanthi lengkap babagan SDG. Sajrone pandemi iki, contone, masarakat wis lelungan kanthi luwih sacara lokal, lan sektor "staycation" saya akeh. Saiki wayahe ngluncurake kampanye kanggo ndhukung tren iki. Iki bakal mbantu njaga kelestarian ekonomi lan lingkungan. "

UNWTO kudu nggampangake kapasitas Negara Anggota kanggo nggabungake pariwisata ing manajemen krisis lan rencana mitigasi risiko nasional, ujar HE Mai Al Khalifa. Nanging, jelas manawa kemampuan UNWTO kanggo nanggapi krisis kanthi cekap saiki dihambat amarga pendanaan independen ora cukup. Dipandu dening inisiatif sukses liyane ing sistem PBB (kayata Skema Bantuan Internasional Warisan Dunia), dheweke nyaranake pangembangan Dana Bantuan UNWTO kanggo ndhukung anggota UNWTO sing Lengkap lan Afiliasi kanggo ngatasi intervensi darurat. HE Mai Al Khalifa ujar manawa dheweke wis sukses banget nalika entuk utang jangka panjang lan dana saka bank lan lembaga pendanaan sing ana gandhengane karo kahanan kasebut. Kemampuan lan semangat dheweke bakal mbiyantu mbangun pariwisata wiwit madege Organisasi Pariwisata Dunia.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.