24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Bangladesh Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Education LGBTQ News News Wire Plancongan

Kebijakan AS Anyar babagan Visa Bisa Ngganggu Pasangan Seks sing Sama ing PBB

Изображение-сделано-03.10.2018-в-9.29
Изображение-сделано-03.10.2018-в-9.29
ditulis dening Dmytro Makarov

Unjuk rasa hak-hak LGBT ing Dhaka, Bangladesh. Aturan anyar saka Departemen Luar Negeri mbutuhake kabeh warga negara manca negara sing makarya ing Amerika Serikat kanggo organisasi internasional, kaya PBB, kudu dikawinake supaya pasangan bojo jinis padha nampa visa.

Print Friendly, PDF & Email

Unjuk rasa hak-hak LGBT ing Dhaka, Bangladesh. Aturan anyar saka Departemen Luar Negeri mbutuhake kabeh warga negara manca negara sing makarya ing Amerika Serikat kanggo organisasi internasional, kaya PBB, dikawinake supaya bojo sing padha jinis padha nampa visa. KOMUNIK IKI

Keputusan anyar Departemen Luar Negeri Amerika Serikat sing mrentah kabeh warga negara asing sing kerja ing Amerika kanggo organisasi internasional, kalebu PBB, kudu dikawinake supaya bojo pasangane padha-padha nampa visa turunan, diarani G-4, nambah tantangan sing diadhepi dening pasangan LGBTIQ + ing hubungan sing padha. Iki cetha.

Miturut aturan sadurunge, nalika nerangake pasangan sing padha jinis, Departemen Luar Negeri ngakoni pasangan ing kemitraan domestik lan ing perkawinan. Saiki mung sing terakhir sing bakal diakoni.

Pangowahan kasebut bisa dibenerake kanthi kepinginan AS kanggo nggawe paritas babagan cara hubungan lawan jenis lan hubungan seks sing padha. Wiwit taun 2009, kanggo pasangan lawan jenis, Departemen Luar Negeri mung ngakoni wong-wong sing bebrayan.

Pengumuman kasebut, sing diluncurake PBB tanggal 28 September kanggo para staf, ujar manawa saiki mitra domestik saka pejabat PBB sing akreditasi sing padha sing pengin njaga visa G-4 kudu siyap ngirim bukti krama ing tanggal 31 Desember 2018. Sawise iku, dheweke bakal dijangka ninggalake AS sajrone 30 dina yen ora bisa nuduhake bukti perkawinan, kajaba bisa ngamanake visa kanthi mandhiri.

Langkah anyar saka Departemen Luar Negeri iki ora mung langkah liya sing prioritas perkawinan tinimbang kabeh jinis serikat kerja liyane, nanging ora bisa ngatasi kasunyatan manawa pasangan sing padha-padha ngalami kendala asli sing nyegah ningkah - kendala sing ora diadhepi lawan jinis. pasangan.

Contone, perkawinan jinis kelamin padha sah ing udakara 13 persen negara sing dadi negara anggota PBB. Kanggo sawetara pasangan, yen bebrayan ing jenis kelamin, sampeyan bakal duwe risiko dituntut ing negara asal. Iki sebabe akeh pasangan sing padha karo jinis padha milih kemitraan domestik amarga ora ana pilihan utawa ora mbutuhake.

Kanthi pangowahan aturan dening Departemen Luar Negeri, kabeh karyawan organisasi internasional sing ditugasake ing AS sing ana hubungane jinis padha saiki kudu golek cara kanggo omah-omah kanggo ngamanake visa residensi kanggo mitra seks sing padha.

Bener: ora kabeh pasangan LGBTIQ + bakal kena pengaruh kaya ngono. Iki pangowahan aturan dadi rumit.

Kanggo karyawan PBB ing kemitraan domestik sing padha sing wis ana ing New York, dheweke bisa milih lunga menyang Balai Kota lan omah-omah, amarga serikat kerja kasebut sah ing negara kasebut. Nanging pasangan sing nglakoni kaya ngono ngerti yen dheweke bisa duwe kriminal ing negara asal.

Kanggo karyawan PBB sing durung ana ing AS, nanging ditugasake ing kantor tugas kaya New York, dheweke kudu omah-omah sadurunge teka ing kene utawa omah-omah ing Balai Kota ing kene.

Sing paling kuatirake, yaiku pasangan sing bakal kesulitan lelungan menyang negara sing ningkahake jinis kelamin supaya bisa nyukupi syarat visa G-4: apa amarga ora bisa kanggo ngamanake visa turis menyang negara sing kaya ngono, utawa ora bakal bisa nyukupi sarat sing dibutuhake negara iki kanggo warga negara asing sing pengin omah-omah ing kono, utawa ora duwe dhuwit kanggo lelungan menyang negara kasebut.

Aku, kayata, saka pasangan ing Nairobi sing njaluk tulung marang aku, ngadhepi kendharaan finansial lan visa kanggo lelungan menyang negara kaya Afrika Selatan kanggo omah-omah. Aku mikir kepinginan sing jero kanggo nggawe hubungane sah, yen mung kanggo kepuasan pribadi, amarga identitas seksual utawa status hubungane ora bisa dienggo bareng.

Sawise ngupayakake, kemitraan domestik nggunakake afidavit sing dikirim yaiku sing dikonfirmasi pasangan iki. Perkawinan jinis kelamin padha ngimpi sing isih durung bisa ditindakake ing jagad saiki.

Sing dadi kuwatirku uga yaiku pesen sing dikirim kebijakan AS anyar kanggo wong sing duwe hubungan sesama jinis sing wis ngalami alangan serius. Karyawan PBB sing ana hubungane jinis kelamine padha ora bisa nggawa mitra kelamin sing padha ing postingane amarga pamrentah tuan rumah, nalika seneng menehi visa residensi kanggo pasangan bojo jenis kelamin, nolak nyerahake visa menyang pasangan bojo sing padha.

UN-GLOBE, sawijining organisasi sing nyengkuyung kesetaraan lan inklusifitas kanggo wong LGBTIQ + sing makarya ing sistem PBB, wis mbantu akeh pasangan ing kahanan kasebut.

Pasangan jinis kelamin iki asring kepingin ngirim ing negara-negara sing kemitraan utawa perkawinan domestik utawa jinis padha legal, amarga sawise pirang-pirang taun pisah, pungkasane bisa urip bebarengan maneh.

Aku kepengin weruh manawa New York bakal terus dadi bagean saka dhaptar iki kanggo karyawan PBB utawa bakal melu dhaptar stasiun tugas sing luwih dawa sing pasangane padha-padha kudu ngati-ati: sampeyan bisa uga nemoni kendala.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.