24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Education Industri Hospitality Hotel & Resor Investments Warta Industri Rapat rapat News Kabar Breaking Senegal Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Endi pasar perhotelan sing paling apik ing Afrika?

Erwan-Garnier-PIC1
Erwan-Garnier-PIC1
ditulis dening Dmytro Makarov

Diidentifikasi minangka titik pertumbuhan strategis kanggo merek hotel internasional utama, Francophone Africa wis dadi salah sawijining lingkungan nggawe kesepakatan paling kompetitif lan nguntungake ing donya. Ing pasar pisanan, KTT FrancoReal sing kedadeyan ing Dakar, Senegal tanggal 16 lan 17 Oktober 2018, bakal nyedhiyakake platform kanggo pimpinan perhotelan saka Radisson Hotel Group, Mangalis Hotel Group lan Accorhotels kanggo melu karo investor regional lan pangembang.

Miturut panguwasa global, mitra ngatur Horwath HTL Prancis, Philippe Doizelet, wis ana peningkatan kegiatan sing bisa diukur amarga penetrasi operator internasional sing kurang historis ing pasar.

“Peluang investasi ing sektor hotel ing Afrika sing nganggo basa Prancis saya akeh. Peningkatan sentimen kasebut utamane dijabarake amarga ora ana pasokan kuantitatif lan kualitatif ing sawetara wilayah, kanthi akeh hotel sing ora bisa nanggepi permintaan sing tambah. "

Kanthi 50% kesepakatan Afrika ing taun 2018 sing kedadeyan ing Wilayah Francophone, salah sawijining operator internasional sing fokus ing wilayah kasebut yaiku Radisson Hotel Group, minangka direktur pangembangan bisnis, Erwan Garnier nerangake.

"Grup Hotel Radisson ngidentifikasi Francophone Afrika minangka pasar utama, lan kita ngembang kanthi agresif ing wilayah kasebut dadi pimpinan pasar. Tujuane kita yaiku kanggo nggandaake anané Francophone saiki dadi 40 hotel kanthi luwih saka 9,000 kamar ing pasar ing taun 2022. ”

Saiki dioperasikake ing 12 pasar, strategi pertumbuhan Radisson dicocogake dening AccorHotels lan Mangalis lan rantai internasional lan regional liyane, sing nambah ante ing wilayah kasebut, ujare Doizelet.

"Pasar saiki dikuasai dening Accor lan Grup Hotel Radisson sing terus maju ing wilayah kasebut. Klompok internasional liyane sing aktif golek kesempatan pembangunan anyar ing wilayah kasebut, yaiku Hyatt, Hilton, Marriott, Kempinski, uga klompok regional kalebu Azalaï, Mangalis lan Onomo. ”

Dianggep minangka merek spesialis regional, nanging kanthi tim manajemen internasional sing kuat, Grup Hotel Mangalis ngarep-arep bisa dadi merek utama ing wilayah kasebut, ujare pejabat eksekutif Olivier Jacquin.

"Ing taun 2022, Mangalis bakal dadi pimpinan operasi hotel regional kanthi 20 properti sing lagi dioperasikake lan dibangun kanthi nawakake 2 600 kamar ing macem-macem segmen industri." Lan kanthi rencana ambisi sing gedhe, 2019 bakal dadi taun penting kanggo merek sing lincah lan cepet berkembang nalika ngluncurake papat hotel merek Noon ing Benin, Niger lan Pantai Gading.

Kanthi pirang-pirang merek sing mlebu pasar, wutah ing wektu iki tetep diwatesi karo kurungan rega kelas tengah, amarga isih ana sawetara lokasi kanggo pembangunan mewah, ujare Doizelet.

"Nganti saiki, mung sawetara tujuan ing Afrika sing nganggo basa Prancis sing cocog kanggo pangembangan hotel mewah, kayata Pantai Gading utawa Senegal."

Klompok internasional utama kayane setuju karo penilaian Doizelet utamane ing Senegal - karo klompok Radisson Hotel sing aktif aktif ing pasar Dakar lan nggunakake kutha kasebut minangka papan pambuka kanggo tuwuhing regional.

Kaya sing dijelasake Garnier, "Senegal minangka pasar nomer siji kanggo investor internasional amarga stabilitas ekonomi jangka panjang. Kita wis duwe loro hotel merek internasional sing misuwur ing negara kasebut; Radisson Blu Hotel, Dakar Sea Plaza lan Radisson Hotel Dakar Diamniadio, nanging saiki kita pengin ngenalake merek liyane ing Afrika menyang Senegal, yaiku Radisson Collection, Radisson RED lan Park Inn dening Radisson. ”

Lan nalika persaingan tuwuh saben dina ing pasar, Jacquin yakin skala kesempatan ing pasar nyedhiyakake kamar kanggo kabeh operator.

"Isih ana ruangan kanggo kita kabeh. Anane macem-macem pemasok menehi pilihan produk internasional kanggo para turis ing pasar sing isih saya akeh. Mangalis kaya merek liyane duwe DNA lan tandatangane dhewe, uga kita minangka operator lan pangembang hotel ing Afrika. "

KTT Francoreal tahunan kanggo Garnier cocog kanggo Grup Radisson, utamane nalika ngupayakake ngenali mitra lokal sing kuwat kanggo cocog karo rencana bisnis ing Afrika lan ngenalake produk anyar ing pasar.

"Kita bakal ngrancang arsitektur merek Radisson Hotel Group anyar, sing kalebu ngenalake rong merek anyar menyang Pasar Afrika; Radisson Collection dipanggonke minangka gaya urip premium lan kemewahan sing terjangkau lan Radisson minangka merek hotel kelas atas. ”

Kajaba iku, nalika merek Radisson terus berkembang ing saindenging pasar - tuwuhing cepet iki gumantung saka nggawe hubungan lokal sing kuat sing dadi dhasar strategi Afrika.

"Kita duwe strategi entheng ing Afrika, nyedhiyakake keahlian saka ngatur meh 90 hotel lan kerja sama karo pangembang lokal, nggawe koneksi lokal kanggo nggawe proyek sing sukses." Strategi cahya investasi iki gumantung karo pondasi lokal sing kuat lan mitra nerangake Garnier.

"Kita mesthi golek mitra lokal sing duwe visi jangka panjang kanggo ngembangake hotel karo mitra internasional kaya Radisson Hotel Group, otot finansial kanggo nggunakake ekuitas sing dibutuhake kanggo miwiti proyek kasebut, mitra finansial kanggo ngunggahake utang kanggo ngrampungake proyek kasebut . Nanging, sing luwih penting, dheweke kudu duwe koneksi lokal kanggo navigasi pamrentah lokal kanggo njupuk ijin konstruksi lan legalitas lokal. ”

Kanthi luwih saka 150 eksekutif senior saka saindenging wilayah kasebut lan saka Afrika Selatan lan internasional, nyedhiyakake platform kanggo para delegasi kanggo nindakake kesepakatan bisnis lan nglumpukake wawasan minangka fokus penting kanggo KTT FrancoReal ujar manawa dadi tuan rumah, API Acara 'Kfir Rusin.

"Francophone Afrika saya akeh minat para pemangku kepentingan Afrika lan internasional, sing akeh wis ujar manawa minat banget ing pasar ing kabeh sektor. Saka perspektif keramahan, kita duwe CEO Mangalis Hotel Group Olivier Jacquin, Radisson's Erwan Garnier, Accor Hotels 'Redah Faceh, lan mitra ngatur Horwath HTL Prancis Philip Doizelet, sing dadi produsen lan analis wilayah paling aktif sing ngomong ing KTT.

Grup Mangalis Hotel Olivier Jacquin percaya yen KTT Francoreal bakal nggabungake para pemangku kepentingan utama. "Acara kasebut ora mung minangka kesempatan kanggo nampilake wilayah kasebut, nanging uga dadi platform kanggo nggabungake kabeh pemangku kepentingan utama (investor, operator, pembeli lan liya-liyane). Dadi, perlu diandharake, KTT FrancoReal disambut banget, utamane ing Dakar, minangka salah sawijining ibukutha Francophone Afrika sing cepet. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.