News

Pariwisata luar angkasa durung bisa diwiwiti

000rrrr_52
000rrrr_52
ditulis dening editor

LOS ANGELES - Nalika pesawat ruang angkasa pribadi munggah ing California kanggo njaluk hadiah $ 10 yuta, kapitalis usaha wani Alan Walton umuré 68 taun lan mikir bakal langsung nunggang roket.

Print Friendly, PDF & Email

LOS ANGELES - Nalika pesawat ruang angkasa pribadi munggah ing California kanggo njaluk hadiah $ 10 yuta, kapitalis usaha wani Alan Walton umuré 68 taun lan mikir bakal langsung nunggang roket.

Walton mbayar $ 200,000 kanggo dadi salah sawijine turis luar angkasa sing nggawe sensasi suborbital ing ndhuwur Bumi, ing kapal angkasa Virgin Galactic.

Saiki dheweke arep njaluk simpenane yen ora ana tanggal peluncuran tanggal ulang taune sing kaping 74 ing wulan April.

"Iki bakal dadi puncak umur saya tuwa," jarene.

Wis limang taun wiwit SpaceShipOne, pesawat ruang angkasa sing diwenehi dana pribadi pisanan, nyekel Ansari X Bebungah tanggal 4 Oktober 2004, kanthi nduduhake manawa roket sing bisa digunakake maneh sing bisa nggawa penumpang bisa mabur luwih saka 62 mil kaping pindho sajrone rong minggu.

Semangat kanggo prestasi SpaceShipOne pancen dhuwur banget ing taun kasebut, sadurunge sadurunge menang hadiah, mogul Inggris Richard Branson ngumumake kesepakatan kanggo nggunakake teknologi kasebut ing desain generasi kaping loro, SpaceShipTwo, kanggo mabur penumpang komersial miturut spanduk Virgin Galactic taun 2007.

Kayane sapa wae sing duwe dhuwit, bakal bakal ngalami apa sing diarani pilot SpaceShipOne, Brian Binnie, "kanthi cepet rame."

Ngowahi impen kasebut dadi kasunyatan luwih suwe tinimbang sing diarepake, lan angkasa luar angkasa tetep dadi dununge para astronot pamrentah lan sawetara wong sing sugih banget sing mbayar mayuta-yuta kanggo nitih roket Rusia menyang Stasiun Luar Angkasa Internasional.

Nanging pangadeg Hadiah X Peter Diamandis ujar manawa perkara-perkara durung mandheg.

Luwih saka $ 1 milyar sing diinvestasikan ing industri iki, alangan dalan wis ditangani lan nganti telung pesawat ruang angkasa penumpang bakal muncul sajrone 18 nganti 24 wulan lan wiwit mabur, jarene.

"Sampeyan bakal entuk injeksi gedhe kanggo kepentingan umum yen kendaraan kasebut wiwit dioperasikake lan masarakat mulai mabur," jarene.

Pamilik bisnis kargo Edwin Sahakian wis ngalami pratandha kemajuan. Dheweke lan papat pelanggan Virgin Galactic liyane ngintip SpaceShipTwo musim panas iki sajrone ngunjungi pabrik Scaled Composites ing Bandara Mojave.

"Iki dudu ejekan sing hebat. Iki nyata, "ujare Sahakian.

SpaceShipTwo sing wis rampung dijangka bakal diluncurake ing wulan Desember. Penerbangan uji coba bakal diwiwiti taun ngarep, lan peluncuran papan lengkap bakal diluncurake utawa sajrone 2011, ujare Will Whitehorn, presiden Virgin Galactic.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.