Warta Breaking Travel Breaking Zambia News budaya News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Arep menyang Afrika? Kalebu Zambia

Pilih basa sampeyan
Zambia.Sejarah_.1
Zambia.Sejarah_.1

Pariwisata dadi mesin ekonomi penting kanggo Zambia, nggawe lapangan kerja, stimulasi infrastruktur lan nambah penghasilan asing.

Print Friendly, PDF & Email

Ing Radar Sampeyan?

Saka 53.3 yuta turis internasional sing ngunjungi Afrika ing 2014, mung 1.7 persen sing ngunjungi Zambia. Tujuan kunjungan kasebut utamane bisnis (54 persen) kanthi pesenan mung 25 persen kanggo preinan. Nalika umume pengunjung saka Afrika, ana turis saka Eropa (9.5 persen), Asia (7.7 persen), Amerika (5.3 persen), lan Australia (1.3 persen).

Zambia duwe kesempatan kesempatan kanggo golek ekowisata kalebu 19 taman nasional kanthi Kafue paling gedhe lan atraksi utama yaiku Air Terjun Victoria. Pengunjung sing kepengin ndeleng Air Terjun nanging ora gelem nemoni kerusuhan politik ing sisih Zimbabwe, wis milih ngarahake perhatian menyang Zambia.

Pariwisata dadi mesin ekonomi penting kanggo Zambia amarga nggawe lapangan kerja, stimulasi pangembangan prasarana lan prasarana lan nambah penghasilan devisa.

Kajaba iku, iki minangka sapi awis kanggo pamrentah lan promosi kerajinan lokal.

Miturut Kepala Eksekutif Eksekutif Stein Liyanda saka ZNTB, kurang pangembangan ing Zambia tegese kewan liar tetep beda-beda lan akeh. "Kita ora mung duwe game akeh banget nanging luwih saka 700 jinis spesies manuk. Sepertiga negara kasebut dijaga minangka taman nasional lan cadangan manajemen game (Institusi Investor-Edisi Internasional. Mei, 2003).

Nginep ing endi

  • The David Livingstone Safari Lodge and Spa (Anggota: Hotel Utama ing Jagad; aha Hotels & Lodges Group)

David Livingstone Safari Lodge & Spa dununge ing Kali Zambezi, ing njero Taman Mosi-Oa-Tunya, ngelawan Pulo Siloka, hulu saka Air Terjun Victoria lan cedhak kutha Livingstone. Properti kasebut kalebu 72 kamar standar lan 5 suite eksekutif kanthi AC. Saben kamar duwe balkon pribadi kanthi pemandangan Kali Zambezi sing apik. Kasedhiya kamar cacat.

Lapangan sekitar Lodge nggawe setelan sing apik banget lan ruang publik katon dirancang minangka bagean saka film.

The Lodge nawakake ruang acara lan dadi pusat konferensi uga papan pesta.

Restoran Kala nduwe masakan campuran Afro-Arab lan mbukak kanggo sarapan, nedha awan lan nedha bengi.

Hotel kasebut nduweni kolam renang ruangan lan ruang fitness, spa, lan lapangan golf kasedhiya ing sacedhake. Petualangan kayak lan arung jeram bisa diatur.

Ing dalan

Kondisi dalan Zambia pancen khas ing tujuan kasebut. Kendharaan nyopir ing sisih kiwa dalan lan mobil sing ana ing bunder lalu lintas bisa muter jarum jam. Ora sah nguripake kiwa ing lampu abang.

Akeh dalan sing ora duwe pundhak utawa trotoar sing meksa pejalan kaki lan ternak nggunakake dalan nalika awan lan wengi. Pelanggaran lalu lintas kanggo nyemprotake wong mlaku nalika nyopir banyu. Asuransi pihak katelu wajib, lan kudu dituku ing negara kasebut. Yen mandheg, sampeyan kudu nuduhake bukti tuku.

Dalan utama cukup dirawat kanthi apik; Nanging, akeh dalan sekunder sing kudu didandani. Kendaraan roda papat disaranake nalika musim udan (pungkasan Oktober nganti pertengahan Maret).

Ora ana layanan darurat kanggo driver sing cilaka utawa terdampar. Korban kacilakan mobil gampang dicolong dening wong-wong sing pura-pira migunani. Nalika ponsel dianjurake (sejatine kabutuhan), sawetara bagean ing negara kasebut ora duwe layanan ponsel; Nanging, nggunakake telpon tanpa kit tanpa tangan nalika nyopir ilegal lan yen sampeyan kejiret, sampeyan bakal didenda.

Yen sampeyan ditolak polisi nalika nyopir lan dijaluk mbayar denda, njaluk kuitansi resmi utawa pituduh menyang kantor polisi sing paling cedhak sing bisa mbayar. Driving "Ing pangaribawa?" Drivers dites ing Rumah Sakit Pengajaran Universitas Lusaka banjur diadili.

Nyebrang Border - Heads Up

Nalika pengunjung teka ing wates negara saka Afrika menyang negara liya, protokol pamrentah kudu ditindakake. Yen sampeyan duwe ngiringan pandhuan wisata, mesthine dheweke bakal nangani transaksi kasebut kalebu nyakup paspor, visa lan pembayaran awis. Cara paling apik kanggo nyepetake proses yaiku ngetutake instruksi sing diwenehake dening pandhuan. Aja golek alesan utawa alesan sing nyoto. Mung tindakake pandhuane.

Penting, duwe dhuwit ing mata uang lokal uga dolar Amerika amarga sawetara pejabat kontrol wates ora bakal nampa mata uang negara liya lan ora bisa nampa kertu kredit utawa debit. Katon ora ana aturan utawa peraturan tetep nalika nyebrang wates. Dadi, motto paling apik yaiku klise, "Siapke sing paling ala lan ndedonga sing paling apik."

Siap-siyap kanggo truk, mobil lan sepeda sing dawa sing nunggu nyabrang. Nyebrang tapel wates kanggo Zambia yaiku liwat feri banyu. Jembatan saiki lagi dibangun nanging wis pirang-pirang taun ana ing tataran pangembangan. Amarga tongkang nyebrang feri wis tuwa banget, bisa dadi alon banget, lan bisa uga katon ora aman. Sawise maneh, tututi pandhuan pandhuan wisata, lan tampa pandhuane: pindhah nalika dikandhani sampeyan pindhah, lungguh ing papan sing dijaluk lenggah. Wis pirang-pirang taun nindakake pegawean lan ngerti babagan cara sing bisa nyepetake proses kasebut.

Ferry Kazungula

Sabar lan Snack

Kadhangkala, yen ana kabegjan lan sampeyan duwe pandhuan sing apik, lelungan saka negara liya menyang negara liya bakal gampang dilalekake. Nanging, luwih becik nyiyapake mental kanggo dalan sing dawa lan panas, banjur kaget nalika nandhang kasusahan ora ana gunane.

  1. Duwe cemilan lan banyu. Proses kasebut bisa uga cepet lan gampang, utawa ora.
  2. Watch barang-barang sampeyan lan delengake mobil lan / utawa pandhuan wisata sampeyan.
  3. Kasedhiya dokumen sampeyan (kayata, Paspor, visa, mata uang).
  4. Dadi penake lan mesem. Musuhan, nesu, frustasi - ndhelikake kabeh emosi nganti dokumen wis prangko lan sampeyan ora bisa ngontrol paspor lan nyopir ing negara tujuan.

Apa Apa Next

Pengunjung bisa seneng ing Zambia dhewe utawa klompok; Nanging, kajaba sampeyan wis akrab karo Afrika, sing wis urip lan makarya ing wilayah kasebut, kerumitan budaya kasebut bisa nggawe lelungan dadi pengalaman sing angel yen sampeyan ora nindakake pandhuan operator tur profesional. Saran kula kanggo hubungi Ross Kennedy ing Africa Albida Tours, dheweke lan tim bakal mbantu ngrampungake rencana sampeyan lan nggawe rencana sing bisa ditindakake.

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan