Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta Warta Breaking Yaman

Puluhan wong tiwas lan tatu ing serangan Bandara Internasional Aden ing Yaman

Puluhan wong tiwas lan tatu ing serangan Bandara Internasional Aden ing Yaman
Puluhan wong tiwas lan tatu ing serangan Bandara Internasional Aden ing Yaman
ditulis dening Harry S. Johnson

Miturut sumber warta regional, paling ora 27 wong tiwas lan puluhan wong cilaka ing serangan kasebut ing Bandara Internasional Aden ing Yaman.

Jeblugan lan tembakan otomatis njeblug nalika pesawat pamrentah Yaman anyar mlebu Bandara Internasional Aden. Cuplikan lokal nuduhake adegan semrawut sing diasilake.

Paling ora ana limang wong sing tiwas lan puluhan liyane cilaka amarga jeblugan kasebut. Cuplikan saka saluran TV Al-Hadath ing Dubai nangkep kedadeyan kasebut nalika lagi kedadeyan. Nalika wong kanthi tentrem ninggalake pesawat liwat lantai udara, akeh wong sing kumpul ing sangisore. Banjur ujug-ujug keprungu jeblugan banter, nyebabake juru kamera lan wong liya ing bandara berjuang tetep.

Nalika kamera ngiwa ngiwa menyang sumber swara, bisa uga kacau total, akeh wong mlayu liwat asap peteng, jebule ditinggalake. Banjur, tembakan otomatis keprungu. Ing sawijining wektu, prajurit Yaman nembak bedhil ing udhara kanggo ngarahake wong adoh saka wilayah sing jeblugan.

Saksi-saksi sing ana ing adegan kasebut ujar manawa "paling ora ana rong bledosan sing keprungu nalika anggota kabinet bakal ninggalake pesawat."

Anggota kabinet, kalebu Perdana Menteri Maeen Abdulmalik, ora cilaka lan dipindhah menyang istana presiden kutha kasebut.

Pamrentahan anyar Yaman sumpah mung dina Setu kepungkur.

UPDATE TERBARU

Warta lokal nglaporake ana ledakan liyane ing Yaman, wektu iki cedhak kraton presiden, kabinet anyar kasebut kabur sawise jeblugan bandara Aden.

Pamrentahan anyar Yaman ditransfer menyang istana pas jeblugan bandara Aden dina iki, nalika pejabat teka ing Aden saka Riyadh, ing ngendi anggota kabinet sumpah ing upacara sing ngetutake pembicaraan koalisi sing dikepengini dening Saudi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.