Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking Zambia News News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Ketua Dewan Eksekutif UNWTO sing anyar ing Zambia

Pilih basa sampeyan
UNWTO-Zambia-1
UNWTO-Zambia-1
ditulis dening editor

Zambia wis dadi ketua dewan eksekutif badan pariwisata global ing rapat rapat sing lagi ditindakake ing Manama, Bahrain.

Duta Besar sing Ditunjuk Luar Biasa lan Plenipotentiary menyang Prancis, Dr. Christine Kaseba, wis menehi Huruf Kredit marang Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO), Zurab Pololikashvili, ing sawijining sesi khusus ing Bahrain.

Zambia dadi negara Afrika nomer loro wiwit 2010 kanggo ketua Dewan Eksekutif UNWTO karo Duta Besar Kaseba, Perwakilan Tetap kanggo UNWTO, sing nate nuntun proses ing sesi kaping 109 kanthi jeneng Menteri Pariwisata, Seni lan Budaya, Mr. Charles Banda.

Sajrone presentasi kredensial sing dianakake ing dina Selasa, 30 Oktober 2018, Duta Besar Kaseba ngakoni visi manajemen organisasi lan prioritas nggawe pariwisata minangka sektor utama kanggo Agenda 2030 adhedhasar pariwisata sing cerdas, kompetitif, lan tanggung jawab kanggo pembangunan berkelanjutan.

Duta Besar Kaseba ujar manawa pamrentah wis ngenali pariwisata, seni, lan budaya minangka sawetara sektor pertumbuhan prioritas ekonomi nasional tumrap pembangunan ing National-Vision 2030 sing tujuane nggawe Zambia dadi "negara berpenghasilan menengah sing makmur ing taun 2030."

Dheweke minangka mantan Wanita Pertama, garwane almarhum Presiden Sata.

Duta Besar nambahake manawa pariwisata uga wis dikenal minangka salah sawijining prioritas investasi amarga akeh hubungane maju lan mundur karo macem-macem sektor ekonomi liyane.

Nampa Huruf Kredensial, Sekretaris Jenderal UNWTO mratelakake minat kanggo ngunjungi Zambia lan banjur janji bakal nambah hubungan multilateral karo negara kasebut.

Duta Besar Pololikashvili muji kepemimpinan terus Zambia ing organisasi kasebut lan ngakoni jabatan kasebut minangka Ketua Dewan Eksekutif kanggo periode 2019.

Sabanjure, dheweke njaluk utusan Zambia supaya bisa kerja sama karo Sekretariat UNWTO kanggo ndeleng kepiye organisasi kasebut bisa ningkatake tujuan ing Zambia lan nambah turis internasional menyang negara kasebut.

Sekretaris Jenderal UNWTO Pololikashvili negesake manawa dheweke nuduhake hubungan lan katresnan khusus kanggo Zambia, dadi negara Afrika pertama sing dikunjungi ing 2013 sajrone Sidang Umum UNWTO Sesi 20 sing dadi tuan rumah karo Zimbabwe.

"Potensi pariwisata Zambia sugih karo satwa lan budaya sing kudu dikembangake lan ndadekake negara kasebut dadi salah sawijining tujuan wisata paling apik ing Afrika," jarene.

Salajengipun, Sekretaris Jenderal UNWTO nyathet perlune nggarap strategi sing bakal mbantu ngawasi arus masuk turis menyang Zambia lan kepiye industri pariwisata menehi kontribusi kanggo pangembangan ekonomi Zambia.

Dhiskusi sadurunge ing upacara pembukaan resmi, Duta Besar Kaseba muji pamrentah Bahrain amarga pembangunan infrastruktur gedhe lan prestasi hebat ing pariwisata.

Duta Besar njupuk kesempatan kanggo ngundang Menteri Perindustrian, Perdagangan lan Pariwisata Bahrain kanggo ngunjungi Zambia lan nimbang investasi ing prasarana pariwisata ing Zambia amarga ana kemungkinan akeh asil positif kanggo kaloro negara kasebut.

Dewan Eksekutif minangka dewan pamrentah UNWTO, sing tanggung jawab kanggo mesthekake manawa organisasi nindakake gaweyan lan netepi anggaran. Rapat paling ora kaping pindho saben taun lan kasusun saka Negara Anggota sing dipilih dening Majelis Umum kanthi rasio siji kanggo saben limang Negara Anggota Lengkap.

Minangka negara tuan rumah kantor pusat UNWTO, Spanyol duwe kursi permanen ing Dewan Eksekutif. Wakil Negara Anggota Associate lan Negara Anggota Afiliasi melu ing rapat Dewan Eksekutif minangka pengamat.

Iki miturut pratelan sing diterbitake Sekretaris Pertama kanggo Pers, Yande Musonda.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.