24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Warta Belize Breaking Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Dewan Pariwisata Belize ngamanake pitulung kanggo wilayah sing kena pengaruh sargassum

0a1a-38
0a1a-38
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Amarga ana tantangan sing ditindakake sargassum ing industri turis Belize, Dewan Pariwisata Belize wis ngamanake pitulung kanggo para pihak sing duwe akomodasi ing wilayah sing kena pengaruh sargassum ing Belize. Iki diwiwiti saka sawetara kunjungan situs sing ditindakake wulan pungkasan dening tim pejabat senior BTB, kanggo ngevaluasi wilayah kasebut sing kena pengaruh banget lan konsultasi karo pamilik properti pesisir sing kena pengaruh (properti pinggir pantai) lan anggota Pasukan Tugas Sargassum (STF), kanthi pangajab ngrancang strategi sing ana gandhengane kanggo ngatasi kahanan kasebut.

Tim BTB kalebu Hon. Manuel Heredia, Menteri Pariwisata & Penerbangan Sipil, Pak Einer Gomez, Ketua Dewan Direksi, BTB lan Ibu Karen Bevans, Direktur Pariwisata.

Ing pungkasan kunjungan kasebut, pitulung ing ngisor iki disetujoni lan bakal dileksanakake kanthi cepet, kanggo mbantu properti sing paling akeh kena pengaruh sargassum.

• 2% saka pajak hotel 9% sing kudu dibayar, yaiku pangurangan pajak 22.2 saben wulan kanggo kabeh properti pesisir sing kena pengaruh sargassum, ing papat tujuan sing kena pengaruh San Pedro, Caye Caulker, Placencia lan Hopkins. Pangurangan pajak akomodasi saben wulan kasebut ditrapake kanggo patang wulan berturut-turut yaiku Oktober, November, Desember 2018 lan Januari 2019.

• Kajaba iku, miturut saran BTB, Pamrentah Belize wis setuju manawa properti pesisir ing papat tujuan sing kena pengaruh sing pengin ngimpor bahan lan peralatan / mesin sargassum, bisa ndhaptar pengecualian bea saka Menteri Keuangan liwat BTB.

• Pamrentah Belize wis setuju nyumbang $ 1.5 yuta kanggo BTB kanggo mbiyantu badan kotamadya ing San Pedro, Caulker, Placencia lan Hopkins kanggo nahan lan ngontrol sargassum.

BTB minangka kasunyatan manawa properti lan tujuan sing kena pengaruh wis ngalami kenaikan biaya operasional sajrone upaya ngresiki, mbuwang sargasssum, ngetrapake hambatan lan upaya reklamasi pantai. Mula BTB nampa langkah-langkah ing ndhuwur, sing bakal mbantu properti sing kena pengaruh utamane nalika nyiapake musim pariwisata sing dhuwur.

BTB ndhesek kabeh pemangku kepentingan lan masarakat supaya tetep ngupayakake kabar sing muncul saka STF babagan pangembangan anyar sing ana gandhengane karo sargassum. Pasukan tugas kasebut kalebu NEMO, Departemen Perikanan, Menteri Pariwisata, BTB, Otoritas Manajemen Zona Pesisir, Menteri Kesehatan, Asosiasi Industri Pariwisata Belize (BTIA), Asosiasi Hotel Belize (BHA), pemangku kepentingan lan perwakilan Dewan San Pedro, Caye Caulker, Hopkins lan Dewan Placencia. STF terus nglajengake riset lan konsultasi kanggo solusi jangka panjang kahanan sargassum.

BTB uga negesake komitmen sing ora owah kanggo konsultasi terus-terusan karo para pemangku kepentingan babagan masalah sargassum lan supaya industri pariwisata sing dinamis bakal dilindhungi kanthi lengkap.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov