Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Yunani Breaking News Industri Hospitality Warta Breaking Hongaria Investments Kabar Breaking Latvia News Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Hongaria, Latvia lan Yunani nyoba detektor ngapusi AI kanggo layar pengunjung

0a1a-4
0a1a-4
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Uji coba lagi ditindakake skema sing dibiayai Uni Eropa ing endi sistem detektor ngapusi AI bakal digunakake kanggo mindai para turis sing bisa teka-teki teka ing njaba blok kasebut. Banget Orwellian? Utawa mung langkah paling anyar kanggo lelungan sing luwih lancar?

Wiwit tanggal 1 November, sistem iBorderCtrl bakal ana ing papat titik persimpangan tapel wates ing Hongaria, Latvia lan Yunani karo negara-negara ing njaba UE. Tujuane kanggo nggampangake nyebrang wates sing luwih cepet kanggo para plancong nalika ngilangi calon kriminal utawa nyebrang ilegal.

Dikembangake kanthi dana € 5 juta ing Uni Eropa saka mitra ing saindenging Eropa, proyek pilot kasebut bakal dioperasekake dening agen perbatasan ing saben negara pengadilan lan dipimpin dening Polisi Nasional Hongaria.

Sing nggunakake sistem luwih dhisik kudu ngunggah dokumen tartamtu kaya paspor, bebarengan karo formulir aplikasi online, sadurunge ditaksir dening agen wates, pemindaian retina.

Pelancong mung bakal ndeleng kamera lan njawab pitakon sing bakal diajokake agen perbatasan manungsa sing rajin, miturut New Scientist.

"Ana koper apa?" lan "Yen sampeyan mbukak koper lan nuduhake apa sing ana ing njero, apa bakal konfirmasi manawa wangsulan sampeyan bener?"

Nanging ora kaya pengawal tapel wates manungsa, sistem AI nganalisa gerakan mikro menit ing ekspresi wajah para plancong, nggoleki pratandha yen dheweke goroh.

Yen wis kepenak karo niat sing bener kanggo wong sing nyebrang, iBorderCtrl bakal menehi kode QR supaya bisa mlebu ing UE kanthi aman.

Nanging durung marem, lan para plancong kudu ngetrapake skrining biometrik tambahan kayata sidik jari sing dijupuk, pencocokan rai, utawa maca vena sawit. Pambiji pungkasan banjur digawe dening agen manungsa.

Kaya kabeh teknologi AI ing masa kanak-kanak, sistem kasebut isih eksperimen banget lan kanthi tingkat kasuksesan saiki 76 persen, ora bakal nyegah sapa wae nyebrang tapel wates sajrone sidhang enem wulan. Nanging pangembang sistem "cukup yakin" manawa akurasi bisa ditambah nganti 85 persen kanthi data seger.

Nanging, luwih kuwatir saka klompok kebebasan sipil sing sadurunge wis ngelingake babagan kesalahan akut sing ditemokake ing sistem adhedhasar pembelajaran mesin, utamane sing nggunakake piranti lunak pangenalan wajah.

Ing wulan Juli, kepala Polisi Metropolitan London mandhiri uji coba teknologi pangenalan wajah otomatis (AFR) ing sawetara kutha, sanajan ana laporan yen sistem AFR duwe tingkat positif positif 98 persen, mung ngasilake loro pertandingan sing akurat.

Sistem kasebut diwenehi label "alat pengawasan Orwellian", dening klompok kebebasan sipil, Big Brother Watch.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov