Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Education Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Warta Breaking Vatikan

Museum Vatikan nyedhiyakake Kamar Raphael

0a1a-6
0a1a-6
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Museum Vatikan mbukak lawang kamar telu (saka papat) Raphael menyang sawetara wartawan lan tamu khusus sing terpilih kanggo ngujo pamulihan kamar sing asale minangka penginapan pribadi Paus Julius II.

Anane Profesor Christoph Litpold Frommel, Panulis salah sawijining buku seni paling anyar "The Stanze di Raffaello," sing ditampilake minangka pratinjau, minangka bonus tambahan kanggo acara khusus kasebut. Barbara Jatta, direktur Museum Vatikan ngenalake karya Prof Frommel, banjur komentar dening Prof. Ms. Stefania Pasti lan Prof. Claudio Castelletti.

Prof. Christoph Litpold Frommel, Ibu Barbara Jatta lan Prof Stefania Pasti

Kamar kaping papat, sing isih dipugar, bakal siyap ing taun 2020. Papat kamar kasebut bakal mbukak kanggo umum ing taun 2020 nalika perayaan Kaisar Constantin lan dijenengi "Kamar Raphael" kanggo narik perhatian para pengunjung Museum Vatikan lan kalebu menyang riko Sistine Chapel.

Crita ringkes:

Ing taun 1508 Paus Julius II, banjur dadi puncak kamulyané, nduwe Kapel Sistine sing dihias karo Michelangelo lan apartemen pribadié Raphael, sadhar mung sawetara taun suwene rong karya paling hebat sajeroning sejarah seni. Nalika Michelangelo fokus marang penciptaan manungsa, Raphael mbangkitake Stanza della Segnatura (pengadilan kepausan paling dhuwur) tradhisi Mediterania sing gedhe, wiwit saka Homer nganti jamane.

Bukak siklus fresko yaiku Sakramen Rahayu, sing ngiringi kita ing Parnassus, lan ngenalake Sekolah Athena, ing endi ukum lan misteri alam semesta dibahas, lan siklus kasebut diakhiri karo gambar Paus sing nggawe legislator.

Krisis serius, politik lan pribadi, sing diadhepi Julius II, banjur menehi Kamar Heliodorus mengko luwih sipat spiritual, intim lan enigmatis. Sajrone pirang-pirang abad, pontiff digawa menyang kuil Yerusalem. Banjur ditindakake ing Bolsena abad pertengahan (sawijining distrik ing sekitar Roma) amarga kudu yakin karo misteri iman. Dheweke ngenalake awake dhewe karo Leo Agung sing nolak Attila lan, sawetara wulan sadurunge seda, malaekat kasebut mbebasake dheweke saka kunjara kadonyan.

Kapilih ing wulan Maret 1513, Paus anyar, Leo X enom, mrentah Raphael kanggo nggawe ruangan Fire. Nanging dheweke diwakili dadi perdamaian lan Aeneas anyar, minangka pangadeg Roma, dheweke menang perang nglawan wong-wong sing ora setya, menehi mahkota kekaisaran ing kepala Carlo Magno (raja Franco-Lombard, kaisar Kekaisaran Romawi Suci) lan gelut kabeh tuduhan sing ditindakake.

Ing taun 1519 Raphael nyiyapake siklus Constantine kanggo Paus, nanging liwati, ninggalake karya kasebut durung rampung. Volume Profesor CLFrommel iki ngiringi kita lelungan liwat kamar sing bubar dipugar kanthi kamulyane. Mahakarya sawise karya agung, nedahake maksud karya, sing nggambarake budaya Renaissance lan paus.

Christoph Litpold Frommel (Heidelberg, 1933) minangka profesor ing Universitas California, Berkeley. Wiwit taun 1980 nganti 2001 dheweke dadi direktur Perpustakaan Hertziana Roma (Max Planck-Institut). Antarane taun 2002 lan 2005 dheweke dadi profesor terkenal ing Universitas Roma lan entuk gelar kehormatan saka Universitas Naples Federico II. Dheweke dadi Petugas Besar Republik Italia, Hadiah Borghese, Akademisi Lincei, Akademi Inggris lan Akademi San Luca; dheweke dadi anggota Dewan Tinggi Warisan Budaya kanggo Institusi lan Perpustakaan lan ing 2011 dheweke nampa penghargaan Cultori di Roma.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov