24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Airlines Airport Asosiasi Warta aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga TIKP LGBTQ Warta Industri Rapat rapat News wong Pengumuman Pers Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Jaringan Pariwisata Dunia ndhesek Kuleana kanggo taun 2021

JTSTEINMETZeTNsuit
JTSTEINMETZeTNsuit
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Tanggung jawab Nggawe Kesempatan

Pariwisata ngalami kasunyatan anyar sing angel lan kudu nanggepi anyar

Kanggo kita ing sektor kasebut, kita ora butuh perbaikan jangka pendek, durung butuh wates terbuka, lan kita durung bisa promosi lelungan internasional saiki, nanging kita bisa uga fokus ing kesempatan lelungan regional utawa domestik. Politik lan ekonomi uga pil sing angel ditelan.

100 taun kepungkur, Flu Spanyol dikalahake. Dina iki, Pesta Taun Baru virtual World Network Network (WTN) nampilake pandhuan tur saka 8 negara sing nuduhake pangarep-arep, impen, lan mukjizat kanthi menehi salam kanggo mbangun industri pariwisata lan pariwisata ing taun 2021.

Juergen Steinmetz urip ing Hawaii suwene 32 taun kepungkur. Dheweke dadi pendiri Jaringan Pariwisata Dunia lan ujar: “Penting tumrap kita kabeh ing industri pariwisata lan pariwisata iki supaya bisa kerja bareng. Iki tegese kita kudu nyakup kabeh sektor lan nampa swara-swara anyar supaya bisa dirungokake, mula kita bisa siyap dina pariwisata bisa dibukak maneh. ”

Ing Hawaii, ana tembung "kuleana." Diterjemahake kanthi longgar, tegese "tanggung jawab." Kerep banget ing jaman saiki, keprungu minangka wangsulan wong sing negesake, "Hei, apa ora tanggung jawab sampeyan?" sing ditunjuk bakal ngomong, "Iki dudu hakku!" Kaya guyonan lawas babagan pelanggan lan server ing restoran. Nalika pelanggan takon apa-apa marang server, retor kasebut asring bakal, "Nuwun sewu, iki dudu stasiunku."

Nanging kuleana ora tau dadi tanggapan pertahanan. Kuleana minangka nilai lan praktik khas Hawaii sing nuduhake hubungan timbal balik ing antarane wong sing tanggung jawab karo perkara sing dheweke tanggung jawab.

Kuleana Diterangake

Contone, wong Hawaii duwe hak kanggo tanah kasebut. Dheweke tanggung jawab kanggo ngrawat lan ngurmati. Minangka baline, lahan kasebut nduweni hak kanggo dipakani, papan perlindungan, lan sandhangan kanggo wong-wong sing ngurus. Hubungan timbal balik iki - tanggung jawab sing ngajeni - sing njaga keseimbangan ing antarane masarakat lan lingkungan alam.

Dadi, nalika pamitan karo taun sing tantangan banget ora bisa dibayangake ing taun 2019, kita kabeh ngarepake taun 2021 kanthi pangarep-arep anyar lan ngenteni para pamimpin supaya bisa nuntun kita menyang jagad sing luwih positif. Nanging iki pendekatan sing bener? Apa kita kudu santai ngenteni ana kedadeyan, supaya ana wong sing nuntun kita? Apa iki dudu tanggung jawab kita kabeh?

Apa kita durung ngerti manawa pinunjul saka "siji" - siji swara, siji swara, siji wit ditandur, siji taman dibukak, siji plancongan mlebu pesawat - bisa dadi dorongan lan semangat "alam semesta" sing dienteni supaya wiwit ngganti energi negatif dadi positif? Yen sejatine kabeh perkara ing jagad iki digunakake mung energi kanthi macem-macem wujud - saka awak lan jiwa, menyang hawa sing dihirup, menyang laptop sing digunakake - lan kaya energi sing narik tenaga kaya energi, kaya sing narik perhatian positif positif, mula ora ana ing kita dhewe wae sing kudu nindakake, sawetara prekara, saben dina kanggo nyedhiyakake energi positif menyang jagad sing kita lakoni kanggo ngganti gelombang krisis kepungkur?

Kita ora kudu ngenteni pamimpin mbuwang bal pertama ing game kasebut. Kita wis kudu ngupayakake awake dhewe supaya jagad luwih sehat - nganggo topeng, njaga jarak, luwih aman - dadi mripate komunitas sampeyan lan pitulung yen dibutuhake, lan luwih seneng - mbayar kanthi tuku panganan kanggo wong sing ana ing mburi sampeyan ing drive liwat.

Ora angel ditindakake, lan mesthine kudu nuntun kita saben dina manawa ana krisis utawa bencana utawa ora. Ukuran kontribusi lan tanggung jawab ora kudu global kanggo menehi pengaruh. Bisa diwiwiti karo awake dhewe lan dadi kaya kuah krikil sing dicelehake menyang kolam. Dadi pangowahan sing pengin dideleng. Gawe hak sampeyan.

Steinmetz nerusake kanthi ujar: "Dina iki, Presiden Dewan Pariwisata Afrika Alain St. Ange, sing uga anggota dewan WTN, nulis ing Pesen Taun Anyar manawa pariwisata butuh pimpinan pariwisata sing berpengalaman kanggo memimpin industri vital iki saiki luwih saka sadurunge.

Nanging, malah pimpinan sing berpengalaman ora ngerti apa-apa lan ora siyap karo industri pariwisata lan pariwisata saiki.

Pariwisata butuh pamikiran anyar, lan pamikiran anyar iki kudu dirungokake lan diterapake ora mung ing sektor kasebut, nanging uga ana ing struktur ekonomi umume.

Kita ora duwe kemewahan maneh kanggo ngidinke para pimpinan sing luwih prihatin babagan kepiye pamilik pribadi ing masarakat. Kita ora butuh pimpinan sing ngupayakake menang penghargaan, ngirimake ceramah, lan muji pimpinan persaudaraan dhewe nanging ora ngerti apa sing diucapake utawa kepiye carane bisa menehi ceramah sing diwaca.

Kita butuh kepemimpinan bebas saka tekanan politik lan siyap ngetrapake kabijakan kanggo nglawan apa sing nyoba ditindakake virus iki, yaiku ngrusak kamanungsan. Iki mung prioritas tinimbang entuk pariwisata jangka pendek. Bakal nggawe kesempatan sing luwih apik kanggo ngidini kita mbangun industri iki kanthi cara sing lestari.

Iki sebabe kita miwiti mbangun maneh.lancaran diskusi ing Maret taun iki ing Berlin, Jerman, dina ITB Berlin dibatalake lan pariwisata ambruk.

Pramila kita mengeti Bukak ing Networ Pariwisata Duniak wulan iki WTN nyoba menehi swara kanggo sing kudu dirungokake. Siji tujuan sekaligus, siji bisnis sekaligus, lan saben anggota industri iki sekaligus.

WTTC ujar: "Sanajan nglindhungi kesehatan umum iku penting, larangan lelungan kemul ora bisa dadi wangsulan. Dheweke ora kerja ing jaman biyen lan saiki ora kerja maneh. ”

Steinmetz ujar: "Kita setuju karo WTTC manawa larangan lelungan kemul ora bisa dadi wangsulan. Nanging, wektu kanggo ndeleng larangan lelungan sing kudu diilangi utawa diganti durung teka. ”

Kuleana nggawa kesempatan

"Pramila kita ing WTN nemtokake Seal Pariwisata sing luwih Aman program ditahan nganti virus bisa dikontrol.

"Pramila WTN ngakoni pahlawan sing dikenal lan kadang ora dingerteni ing industri kita ing WTN pahlawan.lancaran program.

“Penting, kita kabeh ing industri wisata lan pariwisata iki bisa kerja bareng. Iki tegese kita kudu nampa swara anyar kanggo dirungokake. "

Secara global, kontribusi pariwisata lan pariwisata langsung menyang PDB udakara 2.9 triliun dolar AS ing taun 2019. Nalika ndeleng negara-negara sing menehi kontribusi paling gedhe kanggo PDB global, industri perjalanan lan pariwisata Amerika Serikat nyumbang paling gedhe 580.7 milyar dolar AS. Kangge, ing peringkat negara-negara sing duwe PDB paling dhuwur saka lelungan lan pariwisata, kutha lan wilayah administratif khusus Macau ngasilake bagean paling dhuwur saka PDB liwat lelungan langsung lan pariwisata ekonomi apa wae ing saindenging jagad.

Kejabi Macau, negara lan wilayah sing gumantung karo pariwisata kalebu Maladewa (32.5%), Aruba (32%), Seychelles (26.4%), Kepulauan Virgin Inggris (25.8%), Kepulauan Virgin AS (23.3%), Antillen Belanda (23.1%) , Bahama (19.5%), St. Kitts lan Nevis (19.1%), Grenada (19%), Cape Verde (18.6%), Vanuatu (18.3%), Anguilla lan St. Lucia (16%), lan Belize (15.5 %).

Ing AS, 21% ekonomi ing Negara Bagian Hawaii gumantung karo 10 yuta plus pengunjung saben taun.

Layar Ditembak 2020 12 30 jam 16 04 45

Kita kabeh pengin ninggalake taun 2020, nanging ayo sinau saka kesalahan sing ditindakake taun iki nalika nanggepi virus.

Ayo ngerti kenapa saiki kita ngalami gelombang kaping loro lan kaping telu, lan kenapa lelungan dadi risiko ora mung kanggo pengunjung. Ayo ngerti sebabe iki ora ana gandhengane karo maskapai utawa hotel sing aman saiki. Pilih wayahe sing bener kanggo mbukak maneh pariwisata bakal njamin efek sing awet lan positif kanggo mbangun ekonomi kita. Kita mung bisa nindakake kanthi efektif kanthi cara terkoordinasi.

Ayo 2021 dadi luwih kaget tinimbang taun 2020. Ayo tetep kreatif, positif, lan ngurmati kulawarga profesional turisme sing akeh. Ayo dadi taun 2021 lelungan taun lan pariwisata bakal dilahirake maneh.

Sugeng Warsa Enggal saking Jaringan Pariwisata Dunia!
Pengarepan Taun Anyar kita supaya sampeyan bisa dadi bagean saka gerakan global. Gabung WTN ing www.wtn.travel/register

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.