Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments wong Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Pecah Zimbabwe

Sino - Kerja Sama Afrika Pengubah Game

Darlington
Darlington
ditulis dening Dr. Darlington Muzeza

Hubungan Republik Rakyat China lan Afrika ing sawetara dekade pungkasan wis dadi salah sawijining hubungan sing paling maju lan dinamis ing kemitraan politik, sosial lan ekonomi ing jagad iki.

Print Friendly, PDF & Email

Hubungan Republik Rakyat China lan Afrika ing sawetara dekade pungkasan wis dadi salah sawijining hubungan sing paling maju lan dinamis ing kemitraan politik, sosial lan ekonomi ing jagad iki.

Ing Afrika, proyek sing regane miliaran dolar wis direncanakake kanggo diimplementasikake wiwit prasarana dalan, bandara, energi, banyu lan sanitasi, penerbangan, pabrikan, pertambangan lan pancen akeh pitulung kanggo sumbangan infrastruktur multi-lateral kayata pembangunan multi- yuta Markas Uni Afrika ing Addis Ababa, Ethiopia.

Ora ana sangsi manawa hubungane Afrika-Afrika adhedhasar manfaate. Perkembangan dhasar kasebut, kayata, teka ing mburi China sing duwe komitmen lan entuk $ 60 milyar ing pungkasan taun 2015 sing diarahake menyang industrialisasi lan modernisasi bawana. Nilai perdagangan antarane Republik Rakyat Tiongkok lan Afrika saya tambah total $ 200 milyar ing 2014. Loro saka $ 60 milyar sing ana ing Forum KTT Kerjasama China-Afrika ing Afrika Selatan ing Desember 2015, miliaran dolar wis diwutahake dadi pembangunan infrastruktur ing macem-macem negara Afrika.

Dhukungan iki minangka kunci kanggo ngganti pasuryan Afrika ing babagan perdagangan. Umume, pangembangan Afrika gumantung karo sawetara prekara sing ditangani, lan salah sijine yaiku konektografi sing ana gandhengane karo infrastruktur transportasi geografis sing gegandhengan, jaringan komunikasi lan kebijakan harmoni internal kanggo nggampangake perdagangan lan investasi ing Afrika lan liya-liyane.

Paradoks sing nggegirisi yaiku ukuran lan keragaman lanskap bawana, uga duwe kesempatan lan tantangan sing gedhe. Ing babagan ukuran, benua kasebut kurang nyambung ing babagan infrastruktur dalan, rel, udara lan segara - sing dadi salah sawijining alangan paling gedhe tumrap pangembangan, transformasi, lan modernisasi.

Ing skala, bawana umume ngunci landhesan karo pirang-pirang negara sing mandheg saka pelabuhan udara lan segara, lan kesulitan mindhah barang saka sawijining negara menyang negara liya bobote perdagangan intra-bawana sing diramalake paling endhek 15% ing Afrika (Bank Pembangunan Afrika, 2017).

Ing istilah umum, warga Afrika lan konsumen tetep ngalami kesulitan perdagangan lan perdagangan kasebut, ditambah karo perdagangan lan diskon kebijakan sing uga mbatesi kerja sama antarane lan antarane negara - nanging amarga KTT Afrika Afrika Kigali ing taun-taun kasebut Kepala Negara Afrika kanggo wong Afrika Wilayah Perdagangan Bebas Continental (CFTA), an agreement nggawe cara sing padha karo Uni Eropa, sing tujuane mbukak dalan kanggo pasar liberalisasi barang lan jasa ing saindenging bawana. Penting, dicathet yen Zimbabwe ing sangisoré Kepresidenan Cde Emmerson Mnangagwa, mlebu CFTA. Secara regional, pamrentah liwat dhukungan saka perusahaan Tiongkok ana ing proses pembangunan prasarana dalan lan energi sing bakal mbiyantu njamin industriisasi, perdagangan, lan perdagangan bisa nambah.

Minangka kasunyatan manawa biaya nindakake bisnis didhukung dening macem-macem faktor, antarane kalebu tarif, telat tapel wates, keterlambatan gerakan barang lan korupsi. Nanging, tantangan sing paling gedhe yaiku yen ora ana sistem transportasi sing efisien ing babagan rel, dalan, lan udara, kargo bakal angel pindhah saka siji wilayah menyang wilayah liyane ing kahanan ekonomi kita gumantung banget. Mangkono, produk gagal tekan tujuan kanthi tepat wektu, apamaneh rusak sing bisa rusak ing dalan amarga sistem dalan lan rel sing durung berkembang, sing ningkatake biaya nindakake bisnis ing Afrika lan narik efisiensi.

Kasunyatan manawa investasi Tiongkok ing prasarana Afrika liwat Belt and Road Initiative (BRI) sing ambisius ing Beijing, pungkasane mbantu nggawe hubungan sub-regional sing akeh. China Brief negesake manawa nggawe dalan gedhe ing Afrika Wétan-Kulon minangka kunci ing endi jaringan infrastruktur bisa mbantu nggampangake lan nuwuhake muncul link Timur-Barat sing sejatine ing jangka panjang.

Ing jangka cendhak-kanggo-tengah, investasi sing digawe ing prasarana dalan saestu lan mantep bakal ndadekake link transportasi Timur-Kulon minangka kekuwatan sing angel sing bakal dadi obat mikat kanggo ningkatake perdagangan lan perdagangan ing Afrika.

Bayangake manawa tautan Timur-Kulon sing diusulake kanthi wujud Trans-Africa Highway 5 bakal diwujudake dadi sistem jaringan sing bisa dipercaya kanggo perdagangan kanggo sambungan kontinental lengkap kanggo koridor tulang punggung transportasi transkontinental Afrika sing bisa uga bakal nggenti hubungan perdagangan ing Afrika .

Jaringan sembilan-dalan gedhe kasebut asline digawe dening Komisi Ekonomi PBB kanggo Afrika ing taun 1971 lan saiki ditindakake dening agensi kasebut bebarengan karo Uni Afrika, Bank Pembangunan Afrika lan pemangku kepentingan eksternal. Dalan gedhe kasebut nyambungake Dakar, ing Senegal, menyang ibukutha Chadian N'jamjamena, udakara 4,500 kilometer. Negara kasebut ngliwati pitung negara, Senegal, Mali, Burkina Faso, Niger, Nigeria, Kamerun, lan Chad.

Ing Afrika Kidul, masing-masing negara ngakses dana kanggo mbangun bandara ing kasus Zimbabwe, Bandara Internasional Victoria Falls sing wis rampung kanthi utang udakara $ 150 yuta saka China, minangka conto sing apik. China uga ndhukung pembaharuan lan ekspansi Bandara Internasional Robert Gabriel Mugabe, lan ing Zambia, Bandara Internasional Kenneth Kaunda bakal rampung. Dhukungan luwih akeh wis diinvestasikan ing proyek energi, lan iki bakal menehi transformasi gedhe ing pembangunan ing antarane negara-negara Afrika.

Entuk pangembangan Afrika dudu tugas sing gampang, lan transformasine digawe kanthi pangorbanan kanggo mesthekake manawa investasi China katon terang. Ditampa manawa dhukungan saka Afrika-Afrika adhedhasar rasa gotong-royong lan kolaborasi, bertentangan karo pandangan yen Afrika ngadhepi ancaman penjajahan Sino liyane. Iki konspirasi. Mangsa mbesuk, ekonomi Afrika bisa entuk manfaat kanthi cara ningkatake babagan daya saing ekonomi lan volume perdagangan sing luwih apik ing Afrika lan liya-liyane.


Babagan panyedhiya:
Dr. Darlington Muzeza
Dr. Muzeza minangka anggota sing nembe didegake Dewan Pariwisata Afrika 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Darlington Muzeza

Pengetahuan, Pengalaman lan Atribut: Aku wis kuliah ing sekolah tinggi (perguruan tinggi), sekolah menengah pertama lan sekolah dasar; Semangat babagan menehi ilmu, katrampilan lan manajemen adaptif minangka strategi dhasar kanggo ningkatake program lan pengaruh sing ana gandhengane karo komunitas ing babagan pangembangan. Pengalaman ing pamrentahan, konservasi lan manajemen sumber daya alam hayati transboundary; mata pencaharian komunitas lan ekologi sosial, manajemen konflik lan resolusi. Aku wis buktiake kemampuan kanggo ngembangake konsep lan aku dadi perancang strategis sing duwe katrampilan kanggo ningkatake pamikiran kreatif nalika nggatekake sensitivitas lingkungan; Aku semangat ing bidang pangembangan komunitas, pamrentahan, krisis lan transformasi risiko ing antarane komunitas kalebu manajemen hubungan sosial; Pemikir strategis kanthi kapasitas sing maju kanggo mbangun lan ngirim "gambaran gedhe" minangka pemain tim; Ketrampilan riset sing apik banget, kanthi penilaian politik sing kuat; Kemampuan kanggo negosiasi, nantang lan ngadhepi masalah, bisa nemokake risiko lan kesempatan, solusi brokering kanggo nggayuh tujuan; Lan duwe kapasitas kanggo negosiasi perjanjian bilateral lan multilateral ing tingkat antar-pamrentah, non-pamrentah lan bisa mobilisasi komunitas kanggo ngamanake dhukungan lan partisipasi komunitas ing program lan proyek.

Aku duwe kapasitas kanggo nindakake pemantauan lan evaluasi kalebu proses kepatuhan Penilaian Dampak Lingkungan lan aku wis nindakake minangka bagean saka investigasi Panitia Nasional UNESCO Zimbabwe ing Taman Nasional Mana Pools. Kemampuan pengawasan sing gedhe banget lan aku ngawasi Survei Exit Pengunjung (2015-2016) kanggo Zimbabwe; Aku duwe pengalaman ngatur proyek nasional lan bisa dadi tim pemangku kepentingan ing formulasi, implementasi, ngawasi lan evaluasi proyek; Kawruh babagan masalah pembangunan berkelanjutan, hubungan internasional lan diplomasi kanthi kemampuan kanggo nyedhiyakake layanan nasihat strategis lan ngatur lobi ing tingkat lokal lan global kanggo nambah profil masalah strategis lan merek; Mahir ing ngrancang pangembangan pariwisata berkelanjutan; Pengalaman ing pangembangan konsep; pembelaan lan mobilisasi komunitas; Makarya tanpa lelah kanggo kepala sekolah babagan hubungan pariwisata ing institusi sub-regional lan internasional kaya Komunitas Pembangunan Afrika Selatan (SADC) - Organisasi Pariwisata Regional kanggo Afrika Selatan (RETOSA), Uni Afrika lan Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) babagan penyempurnaan kabijakan pariwisata, kelembagaan lan pengembangan program; Dadi suwene limang taun dadi Anggota Komite Penasihat Teknis Komunitas Pembangunan Afrika Kidul (SADC) babagan HIV / AIDS, Anak Yatim lan bocah-bocah lan Pemuda sing rentan wiwit taun 2007-2011; Nduwe kemampuan kanggo nyedhaki masalah liwat lensa mikir sistem kanthi cara sing kreatif; Pengalaman sing wis kabukten karo mbangun kapasitas tim lintas budaya, katrampilan bimbingan lan evaluasi sing kuwat; Nduwe kemampuan kanggo tugas multi, prioritas, menehi perhatian kanthi simultan babagan detail, njaga mutu kerja lan bisa ngatasi masalah. Pengalaman kerja tim lan ngerti pentinge komunikasi sing efektif kanggo koordinasi lan fungsi tim sing efektif lan uga bisa menehi inspirasi lan motivasi wong liya nalika tanggung jawab. Presentasi sing dikembangake kanthi apik lan keterampilan representasional sing cocog kanggo macem-macem pamirsa, kalebu kemampuan nggawe lan menang bantahan. Aku bisa jaringan karo para pemangku kepentingan ing macem-macem level, menehi kepemimpinan lan bisa kerja kanthi mandiri ing setelan multikultural lan multidisiplin kanthi cathetan sing wis kabukten bisa ditekan, ngrampungake lan ngatur tuntutan saingan, ngrampungake tenggat wektu lan nyetel prioritas.

Dokter Teknologi (DTech) Kesehatan Lingkungan (Lulus tanggal 22 September 2013); Fakultas Ilmu Terapan, Departemen Studi Lingkungan lan Pakaryan, Universitas Teknologi Cape Peninsula, Cape Town, Republik Afrika Selatan (periode studi: 2010-2013).

Tesis panelitian doktoral sing ditliti lan dilewatake: Pengaruh Institusi Pemerintahan ing Pencaharian Komunitas lan Konservasi Berkelanjutan ing Taman Limpopo Transfrontier Besar: Panliten babagan Komunitas Makuleke lan Sengwe.

Konsentrasi bidang riset Gelar Doktor sing ditrapake kalebu: praktik konservasi transboundary, manajemen, tantangan lan pamrentah sumber daya; Analisis ekologi politik lan panguripan masarakat; Pangembangan pariwisata lan pengentasan kemiskinan; Analisis kabijakan konservasi; Tipologi konservasi lan pembangunan lokal integratif; Pangembangan pedesaan lan manajemen konflik sumber daya alam lan resolusi; Manajemen Sumber Daya Alam adhedhasar Komunitas (CBNRM); Konservasi lan manajemen berkelanjutan lan pembangunan pariwisata kanggo dhukungan berkelanjutan lokal. Skripsi sing Disedhiyakake: Kerangka Tata Pemerintahan Transparansi Sinergis; Model Pengambilan Keputusan Keanekaragaman Hayati Partisipasi lan Kerangka Kerja Pemanfaatan Sumber Daya Alam Berkelanjutan sing Amalgam sing fokus ing pangembangan pariwisata kanggo mata pencaharian berkelanjutan ing antarane komunitas konservasi transfrontier ..

2. Gelar Master Ilmu Ekologi Sosial sing lulus karo Merit: (Agustus 2007); Pusat Ilmu Sosial Terapan (CASS), dianugerahi Gelar Master kanthi Merit: Universitas Zimbabwe, Republik Zimbabwe (periode studi: 2005-2007). Disertasi riset Gelar Master sing ditliti lan dilewati: Penyelidikan Perwakilan Lingkungan Legislatif lan Eksekutif ing Harare: Studi kasus Mbare lan Whitecliff.

Konsentrasi Gelar Master mulang kursus sing dicakup lan dilewati: Pedunung lan Pembangunan; Manajemen Bencana Ekologis; Ekologi Manungsa; Metode Penelitian lan Piranti kanggo Analisis Ekologis; Strategi lan Ekologi Pendhudhuk Pedesaan; Analisis Kebijakan Sumber Daya Alam; Aspek Institusi Manajemen Sumber Daya Alam; Nyegah Konflik, Manajemen lan Resolusi Panganggone Sumber Daya Alam lan Manajemen Lingkungan lan Perlindhungan.

3. Sarjana Ilmu Politik lan Administrasi-Honour Degree (2003); Diwenehi Gelar kanthi Divisi Loro Atas utawa Klasifikasi Derajat 2.1: Universitas Zimbabwe, Republik Zimbabwe (periode studi: 2000-2003).

4. Diploma Manajemen Personalia (dianugerahi Diploma kanthi Kredit); Institut Manajemen Personalia Zimbabwe, Republik Zimbabwe (periode studi: 2004-2005).

5. Sertifikat sinau babagan Kesadaran Konservasi; Trust Konservasi Nasional Zimbabwe, Republik Zimbabwe (1999).

6. Sertifikat (pelatihan kursus khusus khusus) sinau babagan Manajemen Pariwisata lan Pangembangan kanggo Negara-negara Afrika; Menteri Perdagangan China lan Perusahaan Perdagangan Pariwisata Nasional lan Layanan Nasional, Beijing, Republik Tiongkok (periode studi kursus singkat: November nganti Desember 2009).

7. Sertifikat pembelajaran Statistik Pariwisata Nasional lan Akun Satelit Pariwisata; Organisasi Pariwisata Daerah kanggo Afrika Kidul (RETOSA): RETOSA lan Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO), Program Latihan, Republik Zimbabwe (2011).

8. Sertifikat pembelajaran Statistik Pariwisata Nasional lan Akun Satelit Pariwisata; Organisasi Pariwisata Daerah kanggo Afrika Kidul (RETOSA): RETOSA lan Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO), Program Latihan, Republik Mauritius (2014).

9. Sertifikat sinau babagan Konseling Dasar lan Komunikasi; Universitas Zimbabwe kanthi kolaborasi karo Program Koordinasi Bantuan Nasional: Menteri Kesehatan lan Kesejahteraan Anak lan Dana Anak-anak PBB, Republik Zimbabwe (2002).

10. Sertifikat Kursus Menengah ing Ms Word, Ms Excel lan PowerPoint; Pusat Komputer, Universitas Zimbabwe, Republik Zimbabwe (2003).

Dumunung ing Harare, Zimbabwe lan nulis kanthi kapasitas pribadi.
[email dilindhungi] utawa + 263775846100