Australia Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Sepur pelarian lelungan 57 mil ngliwati Australia Kulon tanpa sopir

0a1-14
0a1-14
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Raksasa pertambangan BHP Billiton kepeksa sengaja ngrusak kereta angkut 268 mobil, sarat karo bijih besi, sawise mlaku ing 92km ngeri ngliwati Australia Kulon tanpa ana sing numpak kapal.

Sopir kasebut mudhun kanggo mriksa salah sawijining kreta udakara jam 4 esuk dina Senin nalika sepur kasebut, sing dilapurake kalebu patang lokomotif lan 268 gerbong, budhal menyang Port Hedland sadurunge bisa bali maneh, lapor Australia Kulon.

Sampeyan bisa lelungan kanthi 92km tanpa ana sing nyetir sadurunge BHP kepeksa njupuk tindakan drastis lan kanthi sengaja ngganggu kereta kasebut ing persimpangan sing udakara 120km saka Port Hedland ing Australia Kulon.

Raksasa sumber daya kasebut nundha kabeh operasi sepur ing wilayah Pilbara nalika investigasi lagi ditindakake.

"Sepur bijih wesi Australia Kulon wis rusak cedhak Turner kanthi rute menyang Port Hedland esuk iki. Ora ana sing cilaka. Kita kerja sama karo pihak berwenang sing cocog kanggo neliti kahanan kasebut, "ujare juru bicara BHP, kaya sing dikutip dening Financial Times.

"Adohe jarak 120km saka Port Hedland, bakal katon manawa mayoritas produksi Pilbara BHP bakal kena pengaruh. Yen ana karusakan trek sing signifikan bisa uga, beban lan kacepetan sepur bisa diwatesi sawise ndandani lan miwiti maneh pengiriman, "ujare Edward Sterck, analis ing Pasar Modal BMO, menyang Financial Times.

Biro Keselamatan Transportasi Australia wis ngirim loro penyidik ​​kanggo nemtokake manawa protokol keamanan rel dilanggar ing kedadeyan kasebut.

Ekstraksi bijih besi minangka industri utama kanggo BHP Billiton, kanthi perusahaan ngekspor 69 yuta ton saka Port Hedland ing kuartal pungkasan wulan September, liwat papat pusat pangolahan lan limang tambang sing ana gandhengane karo sistem jalur 1,000km.

Bijih wesi tanggung jawab meh 40 persen penghasilan BHP sadurunge bunga, pajak, panyusutan lan amortisasi (EBITA).

Perusahaan kasebut ngalami pirang-pirang gangguan ing wilayah kasebut ing taun-taun pungkasan, ing 2017 lan 2015, nalika ana insiden sing nyebabake rel sing rusak.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov