Pulo Palau rencana larangan sunscreen kanggo nylametake karang

Palau
Palau
ditulis dening Alain St. Ange

Negara pulau Palau ing Pasifik sing cilik bakal nglarang sunscreens wiwit karang ing taun 2020, sing diklaim minangka inisiatif pertama ing donya kanggo mungkasi polusi kimia sing mateni karang sing misuwur.

Palau, sing dununge ing Pasifik kulon udakara setengah antarane Australia lan Jepang, dianggep minangka salah sawijine tujuan nyelam paling apik ing donya, nanging pamrentah prihatin yen popularitas kasebut bakal ngasilake.

Juru bicara Presiden Tommy Remengesau ujar manawa ana bukti ilmiah yen bahan kimia sing ditemokake ing sebagian besar sinar matahari beracun kanggo karang, sanajan dosis menit.

Dheweke ujar manawa situs penyelaman Palau biasane dadi tuan rumah udakara patang prau saben jam sing dikemas para turis, sing nyebabake kekuwatan bahan kimia bisa ndeleng terumbu karang tekan pucuk.

"Ing dina tartamtu, padha karo galon sunscreen sing mlebu segara ing papan nyelam lan papan snorkeling sing misuwur ing Palau," ujare menyang AFP.

"Kita mung ndeleng apa sing bisa ditindakake kanggo nyegah polusi mlebu lingkungan."
Pamrentah wis nglampahi undang-undang sing nglarang tabir surya "beracun karang" wiwit 1 Jan 2020.

Sapa wae sing ngimpor utawa adol tabir surya terlarang wiwit tanggal kasebut denda $ 1,000 (3,300 baht), dene turis sing nggawa menyang negara kasebut bakal ngrebut.

"Kekuwatan kanggo nyita sunscreens kudu cukup kanggo nyegah panggunaan non-komersial, lan ketentuan kasebut mlaku kanthi keseimbangan antara pendhidhikan turis lan wedi," ujare Remengesau marang parlemen sawise RUU kasebut dileksanakake minggu kepungkur.

Negara Bagian AS ing Hawaii ngumumake larangan sunscreens terumbu karang ing wulan Mei taun iki, nanging iki durung diwiwiti wiwit 2021, setaun sawise Palau.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Alain St. Ange

Alain St Ange kerja ing bisnis pariwisata wiwit taun 2009. Dheweke diangkat dadi Direktur Pemasaran Seychelles dening Presiden lan Menteri Pariwisata James Michel.

Dheweke diangkat dadi Direktur Pemasaran Seychelles dening Presiden lan Menteri Pariwisata James Michel. Sawise setaun

Sawise setaun kerja, dheweke diangkat dadi jabatan CEO Dewan Pariwisata Seychelles.

Ing 2012 Organisasi regional Kepulauan Vanilla Samudra Hindia dibentuk lan St Ange diangkat dadi presiden organisasi kaping pisanan.

Ing shuffle kabinèt 2012, St Ange diangkat dadi Menteri Pariwisata lan Kabudayan sing mundur tanggal 28 Desember 2016 kanggo ngupayakake pencalonan dadi Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia.

Ing Majelis Umum UNWTO ing Chengdu ing China, ana wong sing digoleki "Sirkuit Speaker" kanggo pariwisata lan pembangunan berkelanjutan yaiku Alain St.Ange.

St.Ange minangka mantan Menteri Pariwisata, Penerbangan Sipil, Pelabuhan lan Laut Seychelles sing nilar kantor ing Desember taun kepungkur kanggo nyalonake posisi Sekretaris Jenderal UNWTO. Nalika pencalonan utawa dokumen pendhukunge ditarik dening negarane mung sedina sadurunge pemilihan ing Madrid, Alain St.Ange nuduhake kaluhurane minangka juru pidato nalika pidato ing pertemuan UNWTO kanthi sih, semangat, lan gaya.

Tindak tutur dheweke sing direkam direkam minangka pidato sing paling apik kanggo tandha ing badan internasional PBB iki.

Negara-negara Afrika asring ngelingi alamat Uganda kanggo Platform Pariwisata Afrika Wétan nalika dadi tamu terhormat.

Minangka mantan Menteri Pariwisata, St.Ange minangka pamicara biasa lan misuwur lan asring katon nalika ngatasi forum lan konferensi kanggo jenenge negarane. Kemampuane ngomong 'ing sandhangan' mesthi katon minangka kemampuan langka. Dheweke asring ujar manawa ngomong saka ati.

Ing Seychelles, dheweke dikenang nalika menehi tandha nalika mbukak resmi Carnaval International de Victoria ing pulau kasebut nalika dheweke negesake maneh tembung-tembung saka lagu terkenal John Lennon ... "Sampeyan bisa uga ujar manawa aku ngimpi, nanging aku ora mung siji. Ing sawijining dina, sampeyan kabeh bakal melu kita lan jagad iki bakal dadi luwih apik dadi siji ”. Kontingen pers global nglumpuk ing Seychelles ing dina kasebut nganggo tembung dening St.Ange sing dadi berita utama ing endi wae.

St.Ange ngirim alamat intine kanggo "Konferensi Pariwisata & Bisnis ing Kanada"

Seychelles minangka conto sing apik kanggo pariwisata sing lestari. Mulane ora kaget yen Alain St.Ange digoleki minangka speaker ing sirkuit internasional.

Anggota Jaringan Pemasaran Wisata.

eTurboNews | TravelIndustry News