24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Awards Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Finlandia Warta Breaking Prancis Industri Hospitality Hotel & Resor News Resorts tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Ibu Kota Eropa Pariwisata Cerdas Eropa jenenge

0a1a-44
0a1a-44
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pemenang edisi pertama kompetisi Ibukutha Eropa Pariwisata Cerdas dianugerahi dina iki ing upacara ing Brussels, ing acara Dina Pariwisata Eropa minangka rapat tahunan paling gedhe babagan pariwisata Eropa.

Pia Pakarinen, Wakil Walikota Helsinki, Alain Galliano, Wakil Presiden Lyon Métropole lan Jean-Michel Daclin, Presiden Pariwisata lan Kongres ONLYLYON, nampa piala Ibu Kota Pariwisata Cerdas Eropa 2019 kanggo kutha-kutha lan seneng banget yen upaya jangka panjang nggawe lingkungan sing cerdas kanggo turis ing kutha-kutha kasebut wis diakoni ing level EU.

Minangka pujian kanggo para pemenang, Komisioner Elżbieta Bieńkowska, sing tanggung jawab kanggo Pasar Internal, Industri, Kewirausahaan lan UKM, ujar: "Aku matur suwun karo Helsinki lan Lyon kanggo solusi luar biasa sing digawe supaya pariwisata ing kutha-kutha kasebut dadi cerdas lan inovatif. Tujuan kita ing level EU yaiku kanggo nyengkuyung pangembangan pariwisata berkelanjutan kanthi nampilake solusi inovatif saka kutha-kutha UE ing pariwisata. Kita yakin manawa inisiatif Pariwisata Cerdas Ibu Kota Eropa bakal mbantu nyusun kerangka kerja praktik sing apik ing antarane kutha-kutha Eropa, kalebu sinau saka siji liyane lan jaringan, nggawe kesempatan kerja sama lan kemitraan anyar. Pariwisata penting kanggo ekonomi UE, mula kita kabeh kudu makarya bareng kanthi luwih efektif supaya luwih kompetitif lan tuwuh kanthi cara berkelanjutan ”.

Pia Pakarinen, Wakil Walikota Helsinki menehi komentar: “Kita seneng banget karo kesempatan dadi Ibukutha Pariwisata Eropa sing pertama. Sing pertama mesthi nemtokake garis lan kita bakal target. "

David Kimelfeld, Presiden Lyon Métropole, bangga karo prestasine kutha kasebut ing pesen video: "Pertukaran ide sing apik mesthi ndadekake kita maju ing Eropa lan mulane kita seneng banget nampa penghargaan iki lan duwe kesempatan kanggo bareng karo kutha Eropa liyane babagan ide babagan pariwisata sing cerdas. Muga-muga kanthi inisiatif, kita uga bisa menehi inspirasi ing kutha liyane! ”

Kajaba iku, patang kutha nampa Penghargaan Pariwisata Cerdas Eropa 2019 kanggo prestasine apik ing patang kategori kompetisi: Málaga (Aksesibilitas), Ljubljana (Keberlanjutan), Copenhagen (Digitalisasi) lan Linz (Warisan Budaya & Kreativitas).

Ibukota Pariwisata Cerdas Eropa minangka inisiatif UE anyar, adhedhasar proposal saka Parlemen Eropa, sing ngamanake dana kanggo taun 2018 - 2019 liwat Tindakan Persiyapan. Inisiatif kasebut ngupayakake nguatake pembangunan inovatif sing digawe pariwisata ing kutha-kutha UE lan lingkungane, nambah daya tarik uga nguatake pertumbuhan ekonomi lan nggawe lapangan kerja. Iki uga tujuane kanggo nggawe kerangka kerja pertukaran praktik paling apik ing antarane kutha-kutha sing melu kontes, nggawe kesempatan kerja sama lan kemitraan anyar.

Kanggo dadi Ibukutha Pariwisata Eropa sing cerdas, sawijining kutha kudu nduduhake prestasi teladan minangka tujuan pariwisata kanggo ngetrapake solusi inovatif lan cerdas ing kabeh kategori penghargaan: aksesibilitas, keberlanjutan, digitalisasi, warisan budaya lan kreativitas. Sampeyan uga kudu ngyakinake Juri Eropa babagan kesesuaiane supaya bisa dadi panutan kanggo tujuan pariwisata cerdas sing berkembang.

Kutha luwih saka 100.000 pedunung layak ing edisi pertama kompetisi iki. 38 kutha saka 19 Negara Anggota Uni Eropa nglamar, nanging Helsinki lan Lyon pancen unggul kanggo langkah pariwisata sing inovatif lan program kegiatan sing nyengsemake sing digawe kanggo ngrayakake prestasi.

Helsinki lan Lyon dianugerahi video promosi, pameran ing Hari Pariwisata Eropa lan patung raksasa sing dibangun kanthi tujuan sing bakal dipasang ing lokasi-lokasi penting ing rong kutha kasebut. Sajrone 2019, kalorone Ibukota uga entuk bathi saka tumindak promosi ing level UE.

Kanggo ngrayakake sukses, Helsinki lan Lyon wis ngrencanakake jadwal kegiatan sing apik kanggo taun 2019. Contone, Helsinki bakal ngluncurake skema pilot pandhuan kutha cerdas, nggunakake karya kolaborasi karo bisnis lan alat digital kanggo nggawe cara sing luwih cerdas kanggo nuntun wong ing kutha. Helsinki bakal nganakake lokakarya karo kutha-kutha liyane ing Eropa babagan pariwisata cerdas lan bakal nganakake puncak global lan pameran perdagangan tahunan Kota-kota Pariwisata Dunia.

Wakil-wakil Lyon bakal bepergian ing jagad kanggo acara, rapat pers lan acara khusus kanggo ngandhani pamirsa anyar babagan kesempatan cerdas ing kutha kasebut. Kagiyatan kasebut bakal ditambah karo jaringan duta besar Lyon sing 26,000. Kutha iki uga ngluncurake "Rapat Influencer Perjalanan Dunia" lan melu Program Keberlanjutan Global.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov