24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Warta Breaking Islandia News News Wire Plancongan

Gempa kuat 6.8 nyerang wilayah Pulo Jan Mayen

lindhu
lindhu
ditulis dening editor

Gempa skala 6.8 ngguncang wilayah pulau Jan Mayen ing Svalbard, sawijining pulau vulkanik Norwegia sing ana ing Samodra Arktik.

Gempa kasebut diwiwiti jam 01:49:40 UTC tanggal 9 November 2018.

Siji-sijine wong ing pulau kasebut yaiku personel militer saka Angkatan Bersenjata Norwegia, lan ana stasiun meteorologi sing dununge mung sawetara kilometer saka pemukiman Olonkinbyen, ing endi kabeh personel militer manggon.

Pulo Jan Mayen dawane 55 km lan area 373 km² lan sebagian ditutupi dening gletser. Pulo iki kasusun saka rong wilayah: sisih lor-wétan Lor-Jan lan Sør-Jan sing luwih cilik, loro-lorone ana gandhengane karo isthmus udakara 2.5 kilometer.

Pasukan kasebut nyebabake gelombang lokal katon ing Laut Greenland, nanging Sistem Peringatan Tsunami AS nglaporake ora ana tsunami ing wilayah sing luwih akeh penduduk.

Ora ana laporan kerusakan, ciloko.

Lokasi: 71.623N 11.240W

Ambane: 10 km

Jarak:

  • 119.5 km (74.1 mi) NW saka Olonkinbyen, Svalbard lan Jan Mayen
  • 717.5 km (444.8 mi) NNE saka Akureyri, Islandia
  • 944.5 km (585.6 mi) NNE saka Reykjavík, Islandia
  • 947.2 km (587.2 mi) NNE saka Kópavogur, Islandia
  • 949.8 km (588.9 mi) NNE Gardabaer, Islandia

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.