24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News budaya Investments Pakistan Breaking News Warta Breaking Singapura Warta Breaking Tonga Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Turki Breaking News

Sabuk Tiongkok lan Dalan babagan Pariwisata: Saka Tonga nganti Afrika China dadi sing paling utama

5b729a1fa310add1c696cf4d
5b729a1fa310add1c696cf4d
ditulis dening Juergen T Steinmetz

China kerja keras kanggo entuk pengaruh global lan ngarahake jagad liwat sabuk China lan Inisiatif Jalan. Pariwisata minangka bagean utama. Tonga wis mlebu inisiatif Sabuk lan Dalan Tiongkok lan wis nampa penangguhan saka Beijing babagan wektu mbayar utang sakcepete sadurunge jadwal sing angel kanggo mbayar utang bakal diwiwiti.

Print Friendly, PDF & Email

China kerja keras kanggo entuk pengaruh global lan ngarahake jagad liwat sabuk China lan Inisiatif Jalan. Pariwisata minangka bagean utama. Tonga wis mlebu inisiatif Sabuk lan Dalan Tiongkok lan wis nampa penangguhan saka Beijing babagan wektu mbayar utang sakcepete sadurunge jadwal sing angel kanggo mbayar utang bakal diwiwiti.

Lopeti Senituli, penasihat politik Perdana Menteri Tonga 'Akilisi Pohiva, ngandhani Reuters kanthi email Minggu, Tonga manawa Tonga wis mlebu nota pangerten Sabuk lan Dalan, lan utang konsesi kasebut ditanggepi limang taun.

Tonga minangka salah siji saka wolung negara pulau ing Pasifik Kidul sing utang utang ing China. Penundaan kasebut teka nalika Tonga bakal miwiti mbayar utangan utama ing utang kasebut, sing diarep-arep bakal menehi tekanan ing finansial.

Inisiatif Sabuk lan Dalan, uga dikenal minangka One Belt One Road utawa Silk Road Economic Belt lan Maritime Silk Road abad 21, minangka strategi pangembangan sing dianakake pamrentah Tiongkok sing nglibatake pangembangan infrastruktur lan investasi ing negara-negara ing Eropa, Asia, lan Afrika.

Industri pariwisata nyumbang bagean utama ing PDB lan pertumbuhan ekonomi ing pirang-pirang negara. Inisiatif Sabuk lan Dalan bisa dadi cara sing apik kanggo promosi pariwisata ing negara-negara ing sepanjang Silk Road. Perdamaian lan perlindungan minangka rong syarat wajib sing dibutuhake kanggo tuwuh pariwisata ing sembarang negara. Mekanisme tartamtu bisa ditindakake kanggo entuk manfaat saka sektor pariwisata saka inisiatif kasebut. Kabeh negara Sabuk lan Dalan kudu gabung lan kerja sama kanggo nggawe kabijakan sing ramah turis kanggo narik luwih akeh turis menyang negarane.

Saben negara duwe sawetara spesialisasi wisata sing ora ana gandhengane karo liyane. Tembok Besar China, Tentara Terracotta ing Xi'an lan Kota Terlarang minangka papan wisata paling gedhe.

Arsitektur kolonial langit sing nggumunake ing Shanghai minangka pertunjukan gedung pencakar langit lan bangunan kolonial Eropa. Pemandangan sing paling apik ing China yaiku "Kali Li" ing Guilin sing nggegirisi akeh seniman. Panda raksasa, bandha nasional China, ing Chengdu padha ditresnani wong Tionghoa lan wong asing. Ing China wétan, gunung-gunung kuning cedhak Shanghai minangka puncak sing misuwur ing Tiongkok. Istana Potala ing Tibet, uga dikenal kanthi jeneng "Heart of the Roof of the World", ngemot macem-macem bahan seni lan artikel. Jembatan gantung kaca paling dawa ing donya, struktur anyar lan daya tarik kanggo turis ing provinsi Hebei sisih lor China, dibukak kanggo publik tanggal 24 Desember 2017. 10 tujuan wisata China ing taun 2017 yaiku Beijing, Shanghai, Xi'an, Guilin, Chongqing, Chengdu , Kunming, Shenzhen, Hangzhou lan Sanya.

Fakta lan tokoh pariwisata ing Tiongkok sing ditampilake ing ndhuwur yaiku kanggo taun 2017, nuduhake manawa turis sing teka ing China sawise inisiatif Sabuk lan Dalan nambah saben taun. Inisiatif kasebut bakal luwih ningkatake pariwisata lan tuwuh ekonomi China ing taun-taun mbesuk.

Kajaba iku, papan sing apik banget lan nggumunake ing negara Sabuk lan Dalan uga kudu ditliti. Sabuk lan Dalan bisa uga duwe peranan penting kanggo nyurung pangembangan pariwisata ing negara-negara ing sepanjang Silk Road. Kabeh negara Sabuk lan Dalan duwe nilai budaya sing beda lan pemandangan sing apik sing bisa dikunjungi. Sampeyan kudu nemokake lan njelajah kaendahan sing didhelikake lan alam sing apik ing negara-negara ing sepanjang Silk Road. Kajaba iku, program ijol-ijolan budaya bisa diwiwiti ing negara-negara Sabuk lan Dalan sing bakal ngidini masarakat saka macem-macem latar supaya bisa nyedhaki lan nuduhake kabudayane.

Papan wisata paling apik ing Rusia kalebu Moskow Kremlin, Museum Hermitage, Danau Baikal, Alun-alun Abang, Katedral Saint Basil, Istana Musim Dingin, Katedral Kazan lan Museum Rusia. Tempat wisata paling apik ing Mongolia yaiku Gurun Gobi, Danau Khuvsgul, Taman Nasional Terelj, Karakorum-Erdenezuu, lembah Orkhon, Taman Nasional Khustai lan kutha Ulaanbaatar. Objek wisata utama Turki kalebu Aya Sofya, Efesus, Cappadocia, Istana Topkapi, Pamukkale, Biara Sumela, Gunung Nemrut, Ani, Aspendos. Orchard Road, Resorts World Sentosa, Clarke Quay, Gardens by the Bay, Singapore Botanic Gardens, Night Safari lan Singapore Flyer sing bisa ditonton ing Singapura. Pulo Martin, Benteng Lalbagh, Sompaura Mahavihara, Danau Dhanmondi, Pantai Patenga lagi golek panggonan kanggo dikunjungi ing Bangladesh. Tujuan wisata sing paling apik ing Pakistan yaiku Lembah Naltar, Lembah Neelum, Fairy Meadows, Resor Shangrila, Dataran Deosai, Rama Meadow, Siri Paye, Murree Hills, Lembah Swat lan lembah Hunza. Langit ing Bumi Kashmir, Mini Swat Valley 'Swedia' lan Kerajaan Inggris 'Hunza Valley' minangka obyek wisata utama ing Pakistan. K2 sing kuwat sing ana ing Karakoram Pakistan minangka Gunung paling dhuwur nomer loro ing Bumi sawise Mountain Everest.

Sawise nambah kahanan keamanan, pariwisata ing Pakistan tambah 300 persen sajrone sawetara taun kepungkur. Miturut laporan anyar, 1.75 yuta turis ngunjungi Pakistan ing 2017 wae. Statistik saka Pakistan Development Development Corporation nuduhake manawa 30 persen wong sing plancong padha domestik. Miturut Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia (WTTC) taun lalu, penghasilan saka pariwisata nyumbang udakara $ 19.4 milyar kanggo ekonomi Pakistan lan ngasilake 6.9 ​​persen produk domestik bruto. WTTC ngarepake jumlah kasebut bakal mundhak dadi $ 36.1 milyar sajrone dasawarsa.

Negara Sabuk lan Dalan kudu nggawe strategi pengembangan pariwisata liwat perdamaian lan perlindungan. Pariwisata Silk Road bisa uga duwe pengaruh penting kanggo promosi pertukaran budaya lan komunikasi budaya antarane Asia lan Eropa. Kanthi pariwisata, bisnis lan perdagangan negara-negara Silk Road uga bakal ditambah. Sawise Jalan Dagang, Galeri Budaya lan Lalu Lintas, Jalan Sutra bakal dadi rute turis sing padhang ing peta donya ing abad kaping 21. Saiki, wisata Silk Road wis diwiwiti, nanging kudu ana kesadaran ing antarane para turis kanggo promosi lan nuntun babagan papan wisata. Negara Sabuk lan Dalan kanthi pemandangan alam sing apik, sejarah lawas, budaya jero lan rasa etnik sing sugih mesthi bakal dadi tujuan wisata paling dhuwur ing saindenging jagad.

Negara Silk Road butuh orientasi pasar sing tepat, pamrentah kudu njupuk peran utama lan partisipasi aktif kanggo promosi pariwisata. Negara Silk Road kudu ngupayakake kanggo promosi industri pariwisata. Layanan e-visa, e-ticketing lan e-booking bisa dikenalake khusus kanggo negara Sabuk lan Dalan sing bakal nggampangake turis tekan tujuan sing dikarepake.

Kanthi tuwuhing industri turis, sawetara bidang liyane kayata perdagangan, logistik, budaya, PDB, industri ekonomi lan liya-liyane ing negara-negara Silk Road bakal ditambah. Singkatnya, negara-negara berkembang bakal duwe luwih akeh kesempatan kanggo ningkatake ekonomi lan entuk kesempatan emas dadi bagean saka Sabuk lan Inisiatif Jalan China.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.