Asosiasi Warta Breaking Mexico News Warta Breaking Travel Kuliner budaya Warta Fashion Warta Industri Rapat rapat Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Anggur & Roh

Menteri Pariwisata Yucatan, Michelle Fridman Hirsch: Kita menang!

hirschen
hirschen
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Napa Yucatan beda lan luwih aman tinimbang Umpan Panas Pariwisata Meksiko? Michelle Fridman Hirsch, menteri pariwisata kanggo Negara Yucatan Meksiko lungguh karo eTN ing Pasar Plancongan Dunia lan menehi sawetara Rahasia Sukses kanggo Yucatan minangka tujuan plancongan lan pariwisata. Fridman Hirsch seneng karo Yucatan lan kabeh kedadeyan sing apik kanggo lelungan lan pariwisata kanggo Negara dheweke dadi bungah.

Mung minggu iki menteri kasebut tweet: Kita menang Yucatan! Dheweke tegese judhul restoran paling apik ing Meksiko kanthi jeneng K'uu'k ing Merida. Nanging ana akeh sebab kenapa Yucatan beda lan aman tinimbang umume Pariwisata Panas Meksiko.

Masakan regional ing Semenanjung Yucatan Meksiko, sing dikenal minangka masakan Yucatecan, minangka pengaruh unik saka Eropa, Meksiko, lan Karibia. Pengaruh Maya kuno, warisane bisa dirasakake ing pirang-pirang aspek urip ing Yucatan, utamane nyebar ing panganan ing wilayah kasebut. Sawetara panganan khas kanggo Yucatan lan angel ditemokake ing njaba semenanjung, dene sing liyane dipangan ing saindenging Meksiko.

Turkey (kalkun), Pollo (pitik) lan daging babi minangka protein utama, uga iwak sing cedhak karo pesisir, dene bumbu kaya achiote - saus abang sing manis lan mrico sing digawe saka wiji tanduran annatto tropis - lan oranye asem (digawa menyang Meksiko dening Spanyol) menehi profil rasa khas kanggo akeh masakan Yucatecan.

Hirsch nerangake: "Tanggal 16 November yaiku tanggal nalika kita ngelingi sebutan gastronomi Meksiko minangka Situs Warisan Dunia miturut UNESCO. Yucatecan iku, tanpa mangu-mangu, minangka salah sawijining sejarah Meksiko sing paling beragam, asli lan asli. "

Hon Fridman Hirsch lungguh karo eTN sajrone Pasar Perjalanan Dunia ing London saiki. Kahanan keamanan Meksiko saiki wis dadi berita utama ing saindenging jagad.

Miturut menteri Hirsch lan laporan saiki, senadyan kabeh warta ala babagan kekerasan sing gegandhengan karo narkoba ing Meksiko, Semenanjung Yucatán tetep aman kanggo wong-wong sing ora nindakake kegiatan ilegal. Umume pembunuhan sing sampeyan rungokake kedadeyan ing antarane geng obat saingan, mula para turis arang banget regejegan - utamane ing Yucatán, sing njaga jarak sing aman saka perang rumput sing kedadeyan ing papan liya ing Meksiko. Cancún, Playa del Carmen, lan Tulum kabeh wis ngalami planggaran panganiaya kanthi bertahap, nanging kutha-kutha utama ing AS kayata New York lan Chicago duwe tingkat rajapati sing luwih dhuwur tinimbang kabeh negara Yucatán.

Kadurjanan tumrap turis ing Yucatan langka; Nanging, nyilikake risiko bakal mbantu sampeyan preinan tanpa masalah. Pencopet lan rampasan tas minangka risiko sing cukup sithik ing Yucatán, nanging luwih becik tetep waspada ing bus lan ing terminal bis lan bandara sing rame. Mugging kurang umum tinimbang ngrebut dompet nanging luwih serius: resistensi bisa uga ditindakake kanthi kekerasan (aja ora nolak). Biasane, para perampok iki ora bakal nyengsarakke sampeyan: mung kepengin dhuwit sampeyan kanthi cepet.

Ketenaran pariwisata Yucatan diwiwiti ing pertengahan taun 1980, nalika sekelompok arkeolog Amerika mriksa gambar satelit sing nuduhake semenanjung Yucatan ing Meksiko, dheweke ora ngerti carane menehi interpretasi gambar sing bisa ngrampungake: cincin sing meh sampurna, ambane udakara 200 km.

Cenote, waduk banyu spring biru, ditampilake ing brosur wisata Yucatan lan bola-bali ing lanskap gersang iki mbukak dalan liwat dataran gedhe Yucatan, sawijining negara alas garing lan asor ing sisih wétan ekstrem Meksiko

Arkeolog nemokake bolongan jero iki sing ngubengi ibukota Yucatan, Mérida, lan kutha pelabuhan Sisal lan Progreso, meh santai, nalika nyoba ngerti apa sing kedadeyan Peradaban Maya sing nate mrentah semenanjung.

Kanthi kolam renang ing jero ruangan alami, kutha-kutha kolonial sing apik, situs arkeologi sejarah, lan masakan kelas dunia, Yucatán wis dadi salah sawijining tujuan wisata paling apik ing Meksiko. Uga dijadwalake dadi tujuan utama para turis bisnis nalika Yucatán International Convention Center (ICC), Powered by Samsung, dibukak ing wulan Maret 2018 ing ibukutha Mérida. Nalika pambangunan fasilitas canggih kasebut dijadwalake bakal rampung ing pungkasan taun, pangembangan koridor wisata terus, kanthi luwih saka 15 hotel anyar sing direncanakake, bebarengan karo plaza ritel lan pusat budaya kanggo ketemu 10 sing diantisipasi paningkatan persen panjaluk layanan rapat.

ICC nggawe groundbreaking kanggo Yucatán lan negara kasebut minangka tandha aliansi bisnis pertama Samsung ing Amerika Latin. Kolaborasi kasebut ora mung bakal nyedhiyakake teknologi menyang Pusat, nanging uga promosi ICC, Yucatán lan Meksiko menyang pasar global. ICC uga minangka siji-sijine bangunan ing Meksiko sing dibangun kanthi sertifikasi Kepemimpinan ing Energi lan Lingkungan (LEED-Gold). Lokasi berkelanjutan iki wis dadi perhatian, kanthi 13 acara sing dikonfirmasi nganti saiki ing taun 2018, nggawa pengaruh ekonomi luwih saka $ 10.9 yuta.

Unsur desain sing menarik ing Pusat Konvensi Internasional Yucatán yaiku panyambungane karo lingkungan. Struktur kasebut dibangun kanthi pertimbangan signifikan marang lingkungan sekitare. Wit-witan sing ana lan uga cenote wis dilebokake ing desain supaya para pengunjung bisa menikmati alam kanthi nyenengake bangunan sing ramah lingkungan.

ICC nawakake macem-macem ruangan ruangan lan ruangan sing bisa nampung kabeh klompok ukuran. Aula utama tingkat dhasar minangka salah sawijining ruang sing luwih gedhe, kanthi kapasitas bisa nempatake 6,000 wong. Kanggo klompok sing luwih cilik, ruangan kasebut bisa dipérang dadi enem kamar sing pas kanggo 1,000 pamiarsa. Acara sing luwih intim bisa nggunakke kemampuan aula supaya bisa dipérang dadi 12 kamar kanthi kapasitas kanggo nampung 500 wong ing saben ruangan. Ora preduli ukurane, kabeh kamar dilengkapi spektrum layanan teknologi tinggi sing padha sing ditawakake ing aula pameran sing gedhe.

Loro aula manggoni level ndhuwur, nawakake ruang acara kanggo 2,000 pamiarsa lan dilengkapi layanan umum kanggo acara ukuran apa wae. Tingkat ndhuwur uga nduweni rong teras luar ruangan sing sampurna kanggo klumpukan sosial. Tamu bisa ngrasakake kaendahan alam ing salah sawijining ruang terbuka, sing bisa nampung nganti 700 wong saben wong.

ICC anyar bakal nyurung pariwisata konvensi lan pendhudhuk hotel, luwih saka 12,000 kamar hotel sing saiki kasedhiya ing Mérida lan Yucatán. Kanggo nyukupi kabutuhan iki, luwih saka 15 hotel anyar, kalebu merek internasional, arep digunakake kanggo mbukak ing sacedhake, lan ngasilake dampak ekonomi luwih saka $ 55.9 yuta menyang wilayah kasebut sajrone rong taun sabanjure.

Diilhami dening pusat konvensi sing ramah lingkungan, Mérida's Hotel Wayam by Xixim bakal mbukak lawang nalika mbukak ICC ing wulan Maret 2018. Hotel lima lantai iki dirancang kanggo para plancongan saiki, nggabungake kemewahan kanthi kesinambungan. Iki nduweni bedane minangka hotel pertama ing kutha sing wis disertifikasi LEED. Omah Art Deco asli sing saiki ana ing situs bakal dadi lobi hotel anyar, lan para tamu duwe 29 kamar mewah lan 11 apartemen modern sing bisa dipilih kanggo nyukupi kabutuhane. Kanggo njamin kepenak lan privasi, kamar tamu digawe kanthi insulasi akustik lan termal sing kenthel, ngilangi gangguan sing bisa teka kanthi lalu lintas menyang wilayah kasebut. Tamu bisa santai ing kolam renang panorama lantai telu, kanthi apik nampilake wit-witan lan landscaping sing subur. Fasilitas liyane kalebu restoran, aula acara lan teras, lan liya-liyane.

Negara Yucatán dununge ing sisih kidul wétan Meksiko, ing sadawane Teluk Meksiko ing bagean lor Semenanjung Yucatán. Wilayah kasebut nduweni garis pantai pesisir murni lan bagean njero sing akeh dijaga alam. Yucatán minangka papan kanggo sawetara situs Warisan Donya UNESCO sing kalebu kutha-kutha Maya sing apik ing Chichén Itzá lan Uxmal, uga loro "Kutha Ajaib" - bekas ibukota wilayah Spanyol ing Valladolid lan kutha Izamal sing jaman Kolonial sing warni.

Ibukutha negara bagian, Mérida nampilake adegan kuliner sing padhang, museum modern, lan atraksi sejarah, dene kutha pelabuhan utamane Progreso minangka tujuan kapal pesiar sing populer sing dawane dermaga sing teka ing Teluk Meksiko. Yucatán wis dadi tujuan pariwisata sing luwih populer kanggo macem-macem atraksi sing kalebu kolam renang ing jero banyu, lokasi arkeologi lan sejarah sing misuwur ing donya, akomodasi mewah mewah, lan satwa alam sing beda-beda.

Plancongan menyang Yucatán gampang diakses liwat Bandar Udara Internasional Manuel Crescencio Rejón (MID), kanthi sawetara penerbangan tanpa henti saben dina saka Amerika Serikat lan Kanada. Bandara kasebut dununge udakara 10 km saka pusat kutha Mérida, kanthi drive 30 menit.

Miturut Menteri Hirsch, mabur menyang Cancun tetanggan minangka pilihan sing luwih cepet lan perjalanan cepet menyang Yucatan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.