Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Breaking News India Breaking News Singapur Maneka Warta

India njaluk maskapai supaya ora mabur penumpang China menyang negara kasebut

India njaluk maskapai supaya ora mabur penumpang China menyang negara kasebut
India njaluk maskapai supaya ora mabur penumpang China menyang negara kasebut
ditulis dening Harry S. Johnson

Otoritas India kanthi ora resmi njaluk kabeh operator udara domestik lan internasional supaya ora nerbitake penumpang Tionghoa menyang India.

Tindakan balesan India sing kuwat ditindakake sawise meksa China sing ora sopan banget kanggo nyegah warga India mabur menyang China, sawijining prekara sing mung ditrapake wiwit November.

Nalika penerbangan antarane India lan China saiki ditanggepi, warga China sing layak lelungan miturut norma saiki kanggo wong asing wis nindakake kanthi miber dhisik menyang negara katelu sing duwe gelembung perjalanan India. Lan saka kana, dheweke mabur menyang India. Kajaba iku, warga China sing manggon ing negara gelembung udara uga wis mabur menyang India saka kana kanggo kerja lan bisnis.

Ing akhir minggu kepungkur, maskapai - India lan manca - khusus dijaluk ora mabur warga China menyang India. Saiki visa turis menyang India tetep dilereni, nanging wong asing diidini lelungan ing kene kanggo kerja lan sawetara kategori visa non-turis liyane. Sumber industri ujar manawa mayoritas warga China sing mabur menyang India teka saka negara-negara gelembung udara ing Eropa.

Sawetara maskapai jebule njaluk panguwasa India supaya diwenehi tulisan supaya bisa menehi alasan nolak mlebu warga negara Tionghoa sing dipesen ing penerbangan menyang India miturut norma-norma saiki.

Tanggepan New Delhi nalika pelaut India terdampar ing macem-macem pelabuhan Tiongkok amarga China ora gelem ngidini dheweke tekan daratan, utawa malah ngganti kru. Iki wis mengaruhi meh 1,500 wong India sing dadi kapal dagang gendera internasional amarga ora bisa mulih.

Sanajan targete yaiku Australia, sing batubara saiki wis dicekal dening China, pelaut India wis entuk jaminan gedhe lan Beijing kayane ora gelem ngatur bantuan langsung. 

Ing wiwitan November, China nundha mlebu warga negara asing sing duwe visa Cina utawa ijin panggonan saka sawetara negara kalebu India amarga pandemi kasebut. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.