Airlines Airport Ngubur Warta Eswatini Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Pejabat pamrentah kerajaan eSwatini dilarang mabur kelas siji

Pilih basa sampeyan
0a1a-114
0a1a-114
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Perdana menteri anyar Kerajaan eSwatini (sadurunge dikenal minangka Swaziland) dina Jumuah nglarang lelungan udara kelas siji kanggo kabeh pejabat pamrentah minangka bagean saka kampanye kanggo ngontrol pengeluaran pemerintah.

Perdana Menteri Ambrose Dlamini, sing njabat sewulan kepungkur, uga ngumumake yen dheweke ora bakal tuku mobil anyar kanggo awake dhewe, nanging bakal entuk warisan mobil sing digunakake sadurunge, amarga ekonomi nglawan pertumbuhan sing alon.

"Sawise tantangan ekonomi sing lagi diadhepi kerajaan kasebut, kabinet mutusake kanggo ngetrapake keputusan fiskal interim utama kanggo ningkatake kehati-hatian lan kontrol finansial supaya bisa mbuwang dhuwit sithik," ujare ing sawijining pernyataan.

Dlamini ujar manawa kabeh pejabat senior kalebu awake dhewe lan menteri "ora bakal lelungan maneh ing kelas siji, nanging ing kelas bisnis nalika nindakake tugas nasional".

"Kabeh pegawai negeri liyane bakal mabur ing kelas ekonomi".

Kabeh lelungan asing dening pejabat pamrentah bakal dipriksa kanggo mesthekake kepentingan nasional.

Mantan bankir lan eksekutif nasional MTN operator seluler utama ing Afrika, Dlamini pungkasan wulan diarani perdana menteri dening Raja Mswati III, kanggo ngganti Sibusiso Barnabas Dlamini sing tilar donya ing wulan September.

Dlamini ujar manawa dheweke nyiapake rencana "pemulihan ekonomi" kanggo negara kasebut sing ngalami kemlaratan banget lan berjuang kanggo ngunggahake perekonomiane.

Bank Dunia ujar manawa PDB eSwatini diprakirake kontrak -0.6% ing taun iki utamane minangka asil saka "tantangan fiskal sing saya parah lan upaya konsolidasi fiskal pemerintah".

Penurunan pendapatan pamrentah lan pengeluaran sing dhuwur nyebabake defisit fiskal lan arus kas sing akeh.

Raja, Mswati, minangka salah sawijining pamrentah absolut pungkasan ing donya, sing duwe 14 garwa lan luwih saka 25 anak, duwe reputasi kanggo belanja mewah kanggo pesawat pribadi lan istana kerajaan, lan 63% rakyat dheweke urip mlarat.

Tanpa peringatan ing wulan April, Mswati III nandhani 50 taun wiwit negarane mandhiri saka pamrentah kolonial Inggris kanthi ngumumake manawa saiki bakal dikenal kanthi jeneng eSwatini ("tanah Swazis").

Karajan sing ndhelik, sing duwe hubungan ekonomi sing raket karo Afrika Selatan, ngadhepi kritik internasional manawa pamrentah nyegah pembangkang, penjara mungsuh lan nolak hak-hak pekerja.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov