Breaking Taiwan News Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah LGBTQ Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Kuciwane kanggo hak LGBT ing Taiwan sawise pariwisata gay saya akeh

Pilih basa sampeyan
LGBTHU
LGBTHU
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kekalahan ing undang-undang LGBT ditetepake dening para pamilih Taiwan lan nglampahi referendum kanggo njaluk supaya bebrayan diwatesi kanggo siji pria lan wanita. Iki kaget banget dening pasangan LGBT sing ngarep-arep yen pulau kasebut bakal dadi papan pertama ing Asia sing ngidini pasangan kelamin padha duwe hak asuhan anak lan asuransi.

Print Friendly, PDF & Email

LGBT Travel lan Pariwisata minangka bisnis gedhe ing Taiwan. Miturut  Lelungan Gay Asia, Provinsi pulo duwe salah sawijining adegan gay paling gedhe lan paling apik ing Asia. Nanging, ora ana referensi kanggo lelungan LGBT ing Situs Web Pariwisata Taiwan Resmi.

Kekalahan ing undang-undang LGBT ditetepake dening para pamilih Taiwan lan nglampahi referendum kanggo njaluk supaya bebrayan diwatesi kanggo siji pria lan wanita. Iki kaget banget dening pasangan LGBT sing ngarep-arep yen pulau kasebut bakal dadi papan pertama ing Asia sing ngidini pasangan kelamin padha duwe hak asuhan anak lan asuransi.

Hak lesbi, gay, biseksual, transgender (LGBT) ing Taiwan, kanthi resmi dikenal minangka Republik China, wis dianggep minangka sawetara sing paling maju ing Asia Wétan lan Asia umume. Kagiyatan seksual kelamin lanang lan wadon padha sah; Nanging, pasangan lan kulawarga sing padha jinis sing dipimpin dening pasangan sing padha durung duwe perlindungan hukum sing kasedhiya kanggo pasangan sing ngelawan.

Pamrentah Taiwan (Executive Yuan) pisanan ngusulake pengakuan hukum perkawinan kelamin sing padha ing taun 2003; nanging, RUU kasebut entuk oposisi massal nalika semana lan ora dipilih. Diskriminasi adhedhasar orientasi seksual, identitas jender lan karakteristik jender ing pendhidhikan dilarang ing saindenging negara wiwit taun 2004. Babagan kerja, diskriminasi orientasi seksual uga dilarang ing ukum wiwit taun 2007.

Taiwan Pride ing 2015 dirawuhi meh 80,000 peserta, dadi kebanggaan LGBT nomer loro nomer loro ing Asia ing pawai ing Tel Aviv, Israel, sing nyebabake akeh wong nyebut Taiwan minangka salah sawijining negara paling liberal ing Asia. Ing taun 2018, para rawuh wis dadi 137,000 peserta.

Tanggal 24 Mei 2017, Pengadilan Konstitusi mutusake manawa undang-undang perkawinan sing saiki ora konstitusional lan yen pasangan sing padha duwe hak duwe hak kanggo omah-omah. Pengadilan kasebut menehi Parlemen (Yuan Legislatif) maksimal rong taun kanggo ndandani utawa nggawe undang-undang supaya perkawinan kelamin padha diakoni kanthi sah. Miturut keputusan pengadilan kasebut, yen Parlemen gagal nindakake iki ing tanggal 24 Mei 2019, perkawinan kelamin padha bakal dadi sah.

Pamilih ing dina Setu mutusake nasib 10 langkah suara ing dina Sabtu, ing antarane kalebu lima sing nyentuh legalitas perkawinan sing padha lan apa masalah LGBTQ kudu diwulangake ing sekolah. Oposisi sing kuat nggawe komando pengadilan taun lalu kanggo legalisasi perkawinan sing padha, minangka tonggak sejarah sing ujar aktivis LGBTQ bakal dadi sing pertama kanggo Asia.

Wong Taiwan milih dina Sabtu ing pemilihan lokal pertengahan sing dianggep minangka tes kanggo partai sing mrentah lan referendum babagan hubungan sing adhem pulau kasebut karo China, sing nyebabake tekanan kanggo Taiwan supaya ora mikir kamardikan.

Para aktivis nglumpukake para pamilih kaping pisanan kanggo langkah hak nikah gay amarga "akeh wong enom sing ngerti ide kesetaraan gender," ujare Chang Ming-hsu, manajer proyek karo klompok advokasi sing berbasis ing Taipei Gender Equity Education Koalisi. Klompok agama ing kene nentang perkawinan sing padha.

Asil kasebut nggawe kuciwa kanggo pimpinan LGBT. Pemungutan suara ing dina Setu, diatur dening klompok-klompok Kristen sing udakara 5 persen populasi Taiwan lan panyengkuyung struktur kulawarga Tionghoa tradisional, nglanggar keputusan Pengadilan Konstitusi Mei 2017. Para hakim ujar marang para anggota parlemen supaya nggawe perkawinan kelamin sing padha sah sajrone rong taun, sing kaping pisanan kanggo Asia ing ngendi agama lan pamrentah konservatif biasane nglarang larangan kasebut.

Sanajan inisiatif kertu suoro mung saran, mesthine bakal nggawe frustrasi para anggota parlemen sing ngelingi pendapat umum nalika ngadhepi tenggat pengadilan taun ngarep. Akeh legislator bakal milih maneh ing taun 2020.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.