24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel budaya Warta Fashion Pitakonan Italia Breaking News News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Turki Breaking News

Nalika sejarah ketemu pariwisata: 2018 Taun Troy

The-legendaris-Hoese-of-Troy
The-legendaris-Hoese-of-Troy

Ana luwih saka 17,000 situs sing kasebar ing saindenging Turki, sing mbantu ngundhakake pariwisata ing negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

Turki akeh investasi kanggo nglindhungi lan ningkatake situs-situs sing isih nyritakake sejarah milenial wilayah iki, sing ndeleng suksesi pirang-pirang peradaban: Het, Urartia, Frigia, Thrasia, Persia, Lycians, Lydians, Yunani lan Romawi, banjur Byzantines, Seljuchides, lan Ottoman. Peradaban sing wis nglalekake karya lan kreasine lan menehi generasi modern warisan budaya lan seni sing luar biasa.

Ana luwih saka 17,000 situs sing kasebar ing saindenging wilayah sing dipérang dadi situs arkeologi, situs kutha, lan situs sejarah lan campuran. Turki, nganggep warisan budaya minangka warisan universal, ing taun 1982 ngratifikasi Konvensi UNESCO. Saiki ana 18 situs sing kadaptar ing Daftar Warisan Dunia UNESCO lan 77 situs liyane kalebu bagean saka Daftar Tentatif.

Kantor Budaya lan Informasi Kedutaan Besar Turki ing Italia nyelenggarakake acara khusus ing Bursa Mediterania Pariwisata Arkeologi Paestum wiwit tanggal 15-18 November 2018 kanggo ngrayakake ulang taun kaping 20 kalebu Paestum lan Troy ing dhaptar UNESCO World Warisan.

Konferensi "Troy, Sejarah Kutha saka Mitologi menyang Arkeologi" dipimpin dening Prof Rüstem Aslan, direktur penggalian situs arkeologi Troy lan profesor arkeologi ing Universitas Canakkale, moderat dening Andreas M. Steiner, Direktur majalah Archeo, sing bubar nerbitake monograf ing situs-situs arkeologi Turki. Iki menehi eTN kesempatan kanggo wawancara karo Bu Serra Aytun Roncaglia, direktur Kantor Budaya lan Informasi Kedutaan Besar Turki ing Roma.

Ibu Serra Aytun Roncaglia

eTN: Direktur, 2018 ditunjuk dening Menteri Budaya lan Pariwisata Turki minangka "Taun Troy." Turki nguripake para protagonis puisi epik Iliad lan Odyssey lan Trojan Horse sing legendaris. Iki ngasilake kenangan jaman skolastik sing diilhami dening pujangga Homer.

Bener! Puisi epik Homer Iliad lan Odyssey isih dadi sumber inspirasi kanggo jutaan wong ing saindenging jagad. Troy minangka legenda sing misuwur ing saindenging jagad lan, luwih saka rong ewu taun, sumber inspirasi kanggo budaya Barat lan Timur. Troy, dununge cedhak kutha Canakkale ing Selat Dardanelles, wis pirang-pirang abad dadi pusat komersial penting amarga posisi strategis, nanging uga teater salah sawijining perang kuno sing paling misuwur. Mesthine minangka salah sawijining situs arkeologi sing paling misuwur ing saindenging jagad.

eTN: Sepira jembar wilayah Troy saiki, lan apa obyek wisata kanggo pengunjung?

Troy ora diwatesi mung ing situs arkeologi, uga taman nasional sing regane 144,000 meter persegi kanthi sawetara atraksi kayata Tumulus of Achilles lan Ajax, sawetara pamukiman kuno, alam sing sampurna, pantai lan pemandangan sing nggumunake. Ing saubenging taman nasional, ana situs-situs arkeologi sing misuwur internasional kayata Alexandria Troade, Asso, Apollo Sminteo, Pario, Gunung Ida, sing mung sawetara wae. Ing kene pengunjung bisa "mlaku ing sejarah" lan nggunakake alam sing cocog kanggo para penggemar trekking lan segara.

eTN: Apa acara utama sing dianakake kanggo "Taun Troy 2018?"

Acara 2018 kalebu konferensi lan rapat internasional, ing Turki uga ing luar negeri, sing papat dianakake dening Prof Rüstem Aslan ing wulan September pungkasan, ing Roma, Milan lan siji November ing Paestum, kaya sing wis kasebut sadurunge.

Mbukak Musium Troy pungkasan wulan kepungkur mesthi dadi acara paling penting ing program taun iki. Museum anyar kasebut ngidini para pengunjung luwih ngerti wilayah Troas, situs arkeologi sing narik kawigaten ora gampang dingerteni amarga dibangun ing pirang-pirang lapisan tinimbang konstruksi lawas sing sadurunge.

Museum kasebut nyawijikake lan nampilake koleksi obyek sing ditemokake ing kene lan dianakake ing macem-macem museum, kalebu Museum Arkeologi Istanbul. Ana uga 24 artefak emas awal Gangsa, bali menyang Turki amarga kolaborasi Universitas Pennsylvania (AS) lan komitmen Kementerian adhedhasar prinsip-prinsip sing dikepengini Turki lan luwih milih warisan budaya negara kasebut kapacak ing papan asale. .

eTN: Iki minangka pratondho katresnan lan ngajeni kanggo generasi mbesuk mbutuhake investasi sing apik.

Mesthi wae, komitmen organisasi lan finansial saka Menteri Budaya lan Pariwisata Turki kanggo sektor museum pancen loma. Ana 198 museum ing sangisoré Direktorat Jenderal Museum lan Warisan Budaya Menteri Budaya lan Pariwisata Turki kalebu Museum Arkeologi Istanbul, didegaké ing taun 1891. Museum arkeologi Turki liyane sing hebat ana ing Ankara lan Museum Peradaban Anatolia sing misuwur ing jagad iki, koleksi sing nyathet sejarah Anatolia wiwit asale nganti jaman Romawi. Ing taun-taun pungkasan, akeh musium sing wis direnovasi, muncul utawa direncanakake bakal muncul, kaya Museum Trojan sing anyar.

eTN: Apa level kolaborasi arkeologi Italia-Turki?

Ana 118 penggalian sing dikelola misi Turki lan 32 situs sing dikelola misi asing kanthi kolaborasi karo tim Turki (data 2017). Kolaborasi antarane institusi Turki lan Italia ing sektor arkeologi iku penting banget lan wis puluhan taun aktif. Saiki ana 7 misi arkeologi Italia ing Turki sing didhukung dening Menteri kita: misi Usakli Höyük ing Yozgat Universitas Florence, misi Yumuktepe ing Mersin Universitas Lecce, sing Kinik Höyük ing Nigde Universitas Pavia, misi Arslantepe ing Malatya Universitas La Sapienza Roma, misi Karkamıs ing Gaziantep Universitas Bologna, misi kanggo ElaiussaSebaste ing Mersin Universitas La Sapienza lan misi menyang Hierapolis, Denizli, Universitas Lecce, aktif wiwit taun 1957 .

eTN: Apa bakal ana kembang api kanggo ngrayakake penutupan Taun Troy 2018?

Kabeh program kasebut dadi kembang api gedhe. Sing terakhir nyorot debut opera anyar kanthi judhul "Troy" sing ditampilake tanggal 9 November ing Ankara Congresium Opera lan mesthine minangka salah sawijining produksi paling penting saka Direktorat Jenderal Opera lan Ballet (DOB) Turki 2018, sing disutradarai tenor Murat Karahan, uga direktur seni "Troy". Karya kasebut dikembangake kanthi rong lakon, wolung adegan, ing instalasi sing apik lan musikal sing kalebu paduan suara, musik lan ballet. Sampeyan butuh telung setengah wulan kanggo konduktor lan komposer Bujor Hoinic, kanthi kolaborasi putra Artun Hoinic, kanggo ngrampungake produksi karya kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario minangka veteran ing industri lelungan.
Pengalamane wis sumebar ing saindenging jagad wiwit taun 1960 nalika umur 21 taun wiwit njelajah Jepang, Hong Kong, lan Thailand.
Mario wis ndeleng Pariwisata Dunia berkembang nganti saiki lan nyekseni
karusakan saka root / testimoni jaman biyen pirang-pirang negara sing seneng modernitas / kemajuan.
Sajrone 20 taun kepungkur, pengalaman lelungan Mario wis konsentrasi ing Asia Tenggara lan pungkasane kalebu Benua India.

Bagéan saka pengalaman kerja Mario kalebu macem-macem kegiyatan ing Penerbangan Sipil
lapangan rampung sawise ngatur wiwitan kanggo Malaysia Singapore Airlines ing Italia dadi Institutor lan terus suwene 16 taun ing peran Sales / Marketing Manager Italia kanggo Singapore Airlines sawise pamisahan kaloro pamrentah kasebut ing Oktober 1972.

Lisensi Wartawan resmi Mario yaiku dening "Ordo Nasional Wartawan Roma, Italia ing taun 1977.