24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Laos Breaking News Myanmar Breaking News Thailand Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Bat sing katon kaya aktor Lance Bass ing Greater Mekong Region

batr
batr

Kelelawar katon kaya penyanyi / aktor Lance Bass, gibbon sing diarani Luke Skywalker, lan kodok sing kayane asale saka Lord of the Rings "Bumi Tengah," kalebu 157 spesies anyar sing ditemokake ing Wilayah Mekong Greater taun kepungkur, miturut laporan anyar saka World Wildlife Fund. 

Print Friendly, PDF & Email
Kelelawar katon kaya penyanyi / aktor Lance Bass, gibbon sing diarani Luke Skywalker, lan kodok sing kayane asale saka Lord of the Rings "Bumi Tengah," kalebu 157 spesies anyar sing ditemokake ing Wilayah Mekong Greater taun kepungkur, miturut laporan anyar saka World Wildlife Fund.
Saka mamalia anyar sing ditemokake, Skywalker Hoolock Gibbon pisanan ditemokake ing pertengahan 2017 lan diwenehi jeneng sawise karakter "Star Wars", kanggo aktor Mark Hamill. Nanging, iki minangka primata paling ke 25 sing paling kaancam ing donya lan ngadhepi "risiko gedhe banget kanggo kaslametane kaya (uga) spesies kera cilik liyane ing China kidul lan Asia Tenggara amarga ilang lan mburu habitat," miturut tim sing nemokake.
Telung mamalia, 23 iwak, 14 amfibi, 26 reptil lan 91 spesies tanduran ditemokake ing Kamboja, Laos, Myanmar, Thailand lan Vietnam, ing sawetara wilayah sing paling ora bisa ditembus ing wilayah kasebut, kayata wilayah pegunungan sing adoh lan alas sing lebat, uga terisolasi kali lan suket.
Nanging, para ahli ngelingake manawa akeh spesies sing durung ditemokake bakal ilang amarga deforestasi, perubahan iklim, perburuan lan perdagangan satwa ilegal.
"Ana akeh spesies liyane sing ngenteni ditemokake lan tragis, akeh maneh sing bakal ilang sadurunge kedadeyan kasebut," ujare Stuart Chapman, Direktur Wilayah Konservasi Asia-Pasifik WWF, ing sawijining pernyataan. “Ora kudu kaya ngene. Mesthekake manawa cadangan gedhe ditrapake kanggo margasatwa, ditambah karo upaya upaya nutup pasar perdagangan margasatwa ilegal, bakal mbantu ngamanake keragaman satwa sing luar biasa ing wilayah Mekong. ”
Umume kewan liar sing diterangake ing laporan anyar - Spesies Anyar ing Blok - wis duwe risiko kapitunan utawa malah kepunahan.
Fragile iki kalebu saka pring, macem-macem kanthi fitur bohlam unik ing dhasar, ditemokake ing Pegunungan Cardamom sing wangi Kamboja, gampang diresiki, dadi ramuan ramuan anyar saka Laos, sing wis ngancam amarga habitatnya disewakake kanggo pertambangan watu gamping.
Nalika Laos lan Myanmar nyoba ngatasi perdagangan margasatwa ilegal, kanthi nambah dendha lan nutup toko lan pasar, para pemburu bisa gampang nyekel lan ngeterake kewan ing wates, utamane ing papan kayata Mongla lan Tachilek ing Myanmar, ujare Lee Poston, juru bicara WWF ing wilayah Greater Mekong.
Kelelawar sing rambuté mirip karo ujung es ikonik Lance Bass saka band * NSYNC, ditemokake ing habitat sub-Himalaya ing alas Hkakabo Razi Myanmar.
Poston ujar manawa jebakan saka kabel sepedha sing murah asring digunakake kanthi ora sengaja dening para tukang ingon, kanggo nyekel grumbul kanggo konsumsi lokal lan kanggo nyekel spesies sing wis ngancam kaya macan tutul lan macan kanggo perdagangan margasatwa. Nalika dheweke muji karya para penjaga lokal sing nglacak lan survey ing wilayah kasebut kanggo jebakan, jumlahe pancen nggawe tugas ngilangi angel.
Sanajan ana tantangan, Poston ujar manawa laporan anyar kasebut minangka "bukti ketahanan alam."
"Kanthi nyoroti panemuan sing luar biasa iki dening atusan ilmuwan ing jagad iki, kita ngirim pesen sanajan ancaman kasebut gedhe banget kanggo satwa ing Mekong Greater, isih ana pangarep-arep ing mangsa ngarep, amarga akeh spesies anyar sing apik ditemokake kabeh wayahe, ”jarene.
Ing sawijining pernyataan, Chapman ujar manawa "ana getih, kringet lan nangis ing saben penemuan anyar. Nanging balapan mbuwang wektu kanggo ngumumake panemuan anyar supaya bisa ditindakake supaya bisa dilindhungi sadurunge kasep. ”
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Andrew J. Wood - eTN Thailand