Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Warta Breaking Vatikan

Kunjungan sejarah Paus ing Uni Emirat Arab dikonfirmasi

0a1a-153
0a1a-153
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kantor Pers Holy See ngumumake program resmi perjalanan Paus menyang Uni Emirat Arab tanggal 3 nganti 5 Februari 2019.

Wayahe utama kunjungan yaiku: rapat antar agama, kunjungan resmi menyang Putra Mahkota, rapat ing Mesjid Agung Syekh Zayed lan Misa ing Abu Dhabi. Paus bakal ninggalake Kutha Vatikan menyang Uni Emirat Arab ing dina Minggu 3 Februari jam 1.00 siang. Tekan bandara presiden Abu Dhabi dijadwalake jam 10 wengi.

Ing dina Senen, 4 Februari, jam 12.00 esuk, upacara sambutan dijadwalake ing ngarep lawang Istana Presiden lan kunjungan resmi menyang Putra Mahkota. Jam 5.00 sore rapat pribadi karo anggota Dewan Penatua Muslim ing Mesjid Agung Syekh Zayed dijadwalake, lan jam 6.10 sore rapat antaragama ing Peringatan Pendiri, ing kana Paus bakal menehi pidato.

Dina Selasa, 5 Februari, jam 9.15 esuk, Francis bakal ngunjungi katedral Abu Dhabi lan jam 10.30 bakal ngrayakake Misa ing Kutha Olahraga Zayed, ing kana dheweke bakal nganakake krasa alus. Jam 12.40 upacara perpisahan bakal dianakake ing bandara presiden Abu Dhabi. Jam 1.00 sore, budhal dijadwalake. Tekane ing Roma dijadwalake jam 5.00 sore ing bandara internasional Roma-Ciampino.

"Paus ing Uni Emirat Arab minangka langkah bersejarah. Kunjungan pertama Paus Francis menyang Semenanjung Arab minangka wayahe penting kanggo dialog antarane Kristen lan Muslim, "ujare Uskup Paul Hinder, wakil rasul saka Arab Kidul, sing kalebu Uni Emirat Arab, Oman.

"Kita nampani Paus kanthi ati sing terbuka lan ndedonga nganggo tembung Santo Fransiskus Assisi:" Dhuh Gusti, wenehi instrumen perdamaian sampeyan. Muga-muga kunjungan rasul minangka langkah penting ing jalur dialog antarane Muslim lan Kristen lan menehi pengaruh kanggo saling ngerti lan perdamaian ing Timur Tengah ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov