24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality Hotel & Resor News tanggung jawab Warta Breaking Samoa Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Jaringan Pariwisata Berkelanjutan Pasifik Selatan berkomitmen kanggo njaga wilayah kasebut

samoa-1
samoa-1
ditulis dening editor

Jaringan Pariwisata Berkelanjutan Pasifik Selatan nggabungake para pemangku kepentingan kaya ing saindenging wilayah kasebut, kalebu individu, bisnis, instansi pamrentah, lan ahli.

Print Friendly, PDF & Email

Nggabungake para pemangku kepentingan kaya ing saindenging wilayah, kalebu individu, bisnis, instansi pamrentah, lan ahli, Jaringan Pariwisata Berkelanjutan Pasifik Selatan tujuane kanggo njaga warisan budaya wilayah kasebut lan njamin lingkungan lokal dilindhungi nganti pirang-pirang generasi.

Salah sawijining pendhudhukan sing nduweni komitmen kanggo masa depan berkelanjutan kanggo Kepulauan Pasifik yaiku Sinalei Reef Resort & Spa sing menehi dhukungan kanggo jaringan kasebut.

Minangka pangguna awal saka Program Pemantauan Keberlanjutan jaringan, Sinalei Reef Resort & Spa nglumpukake lan nyedhiyakake data rutin babagan macem-macem tema kayata manajemen energi, banyu lan limbah; polusi; konservasi lan warisan budaya.

Manajer Pemasaran lan Pengembangan Bisnis Sinalei, Nelson Annandale, ujar manawa program kasebut bertujuan promosi kolaborasi ing antarane hotel kanggo ngetrapake inisiatif dhasar sing bisa ngatasi tantangan ing saindenging pulau, kayata pengurangan sampah plastik.

"Kanthi nyumbang data kanggo program iki, kita ngarep-arep bisa mbantu wilayah kasebut ngrancang pembangunan pariwisata luwih lanjut lan nggawe kasus kanggo reformasi kabijakan," jarene.

"Sinalei Reef Resort & Spa duwe sejarah praktik sing mantep kanggo keberlanjutan lan tanggung jawab sosial, saengga janji aliansi karo Jaringan Pariwisata Berkelanjutan Pasifik Selatan iku wajar."

Resor iki wis ngetren banget ing komunitas lokal lan etosipun ngajeni para leluhur kulawarga lan lingkungan Samoa sing apik banget. Ndhukung dhaptar dawa amal lokal, inisiatif lan klompok komunitas liwat sumbangan, sponsor lan program dhukungan.

"Sawetara prakarsa sing paling penting yaiku: pendanaan Fale Budaya Universitas Palalaua ing taun 1997, sing wiwit dadi andalan kanggo acara kayata rapat desa lan demonstrasi budaya siswa; terus nyumbang kabutuhan lan dana menyang rumah sakit desa; ndhukung Sinalei String Band kanthi adol CD ing butik resor, kanthi dana bali menyang band kasebut; lan ndhukung klub rugbi lokal ing Kompetisi Sinalei Sevens tahunan, "ujare Nelson.

"Kita uga kanthi rutin nyengkuyung Pusat Seni Poutasi, sekolah prasekolah, lan ukulele, pelajaran sewing lokal lan Taman Poutasi, uga balai komunitas desa lan program sukarelawan lokal."

"Pungkasan, filsafat farm-to-plate kita ora mung ngasilake panganan musiman sing paling enak lan paling enak ing restoran ing resor, nanging uga ndhukung kulawarga tani lokal."

Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan Sinalei Reef Resort & Spa, bukak ing situs. Kanggo mangerteni sing luwih lengkap bab Resor Bedane Dunia, bukak situs web utawa tindakake ing Instagram.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.