Airlines Airport Breaking News Internasional Ngeculake Warta Maroko Warta Breaking Travel Breaking News US News transportasi News Wire Plancongan

Royal Air Maroc nampi jet Boeing 737 MAX kaping pisanan

0a1a-213
0a1a-213
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Dina iki Boeing ngirim 737 MAX pertama kanggo Royal Air Maroc, sing berencana nggunakake versi hemat bahan bakar, jarak jauh jet 737 sing populer kanggo nggedhekake lan modernisasi armada.

Pembawa bendera Maroko - sing nampani Dreamliner kaping pisanan 787-9 minggu kepungkur - bakal ngirim telung maneh 737 MAX 8s lan telung 787-9 maneh sajrone sawetara wulan sabanjure minangka bagean saka rencana strategis kanggo ngiyatake operasine.
"Kita seneng nampa maskapai penerbangan 737 MAX pertama, sing bakal ditambah karo telung maskapai liyane saka kulawarga sing padha. Pesawat terbang MAX 737 anyar iki ngembangake portofolio jarak menengah, sing dadi tulang punggung armada Royal Air Maroc. Pilihan pesawat iki jumbuh karo strategi kita kanggo terus ngembangake lan modernisasi armada, lan mung sawetara dina sawise diumumake undhangan Royal Air Maroc kanggo gabung karo Aliansi Oneworld sing paling bergengsi. Sabanjure, iki bakal luwih ngiyatake posisi kepemimpinan kita ing bawana, kanggo negara kita uga kanggo Royal Air Maroc, "ujare Abdelhamid Addou, CEO lan Ketua Royal Air Maroc.

Pesawat 737 MAX 8 bakal dibangun kanthi sukses armada Royal Air Maroc saka Generasi Selanjutnya 737. MAX nggabungake mesin CFM Internasional LEAP-1B teknologi paling anyar, winglet Teknologi Lanjutan, lan paningkatan airframe liyane kanggo nambah kinerja lan nyuda biaya operasional. Iki uga nggabungake teknologi mesin kanggo nyuda jejak swara operasional pesawat.

Dibandhingake karo model 737 sadurunge, MAX 8 bisa mabur 600 mil laut (1,112 kilometer) luwih adoh, kanthi menehi efisiensi bahan bakar 14 persen luwih apik. MAX 8 bisa nganti 178 penumpang kanthi konfigurasi kelas loro standar lan mabur 3,550 mil laut (6,570 kilometer).

Royal Air Maroc rencanane masang 737 MAX 8 ing rute saka Casablanca menyang Accra (Ghana), Lagos (Nigeria), London-Heathrow (Inggris), Bologna (Italia) lan Paris (Orly lan CDG). Kanthi Dreamliner 737 MAX lan 787, Royal Air Maroc saiki bakal ngoperasikake pesawat sing paling apik ing segmen widebody medium lan widebody medium. Iki minangka kombinasi efisiensi lan kinerja sing ora ana tandhingane sing ngidini maskapai bisa nambah jaringan lan bisnis kanthi nguntungake, "ujare Ihssane Mounir, wakil presiden senior Sales & Marketing Komersial kanggo The Boeing Company.

"Kita seneng banget ngrayakake rong tonggak utama ing wulan iki karo pelanggan Royal Air Maroc sing wis suwe. Sajrone limang dekade kepungkur, kita diajeni bisa ndeleng dheweke tuwuh ing swiwine pesawat Boeing lan kita seneng banget bisa ndeleng bab kemitraan sabanjure. ”

Boeing uga wis kerja sama karo sektor industri ing Maroko, nyengkuyung pangembangan industri penerbangan kerajaan liwat prakarsa kayata patungan patungan MATIS Aerospace sing khusus ngasilake bundel kawat lan sabuk kawat kanggo pesawat. Boeing uga mbantu ndhidhik pemuda lokal liwat kemitraan karo EFE-Maroko lan asosiasi INJAZ Al-Maghrib.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov