24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Palestina Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Warta Gedhe kanggo Pariwisata Palestina: Hotel ing Betlehem sing dipesen kanggo Natal

Managersquete
Managersquete
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Menteri Pariwisata Palestina Rula Maaya ujar manawa kabeh hotel ing Bethem wis dipesen, lan kutha iki dadi 10,000 para turis sing "nggumun" sewengi ing dina Senin wengi.

Print Friendly, PDF & Email

Menteri Pariwisata Palestina Rula Maaya ujar manawa kabeh hotel ing Bethem wis dipesen, lan kutha iki dadi 10,000 para turis sing "nggumun" sewengi ing dina Senin wengi.

Para peziarah ing saindenging jagad iki padha teka ing Bètléhèm ing dina Senin amarga dipercaya minangka perayaan Natal paling gedhe ing Tepi Kulon ing taun-taun kepungkur.

"Kita wis pirang-pirang taun ora weruh nomer kaya iki," jarene, lan nambahake manawa 3 yuta pengunjung ing Betlehem taun iki ngluwihi atusan ewu taun kepungkur kanthi atusan ewu.

Para suster sing berwajah solem lan turis sing seneng semangat nyebrang awake dhewe lan sujud tasbeh nalika mlebu ing greja, udhara kenthel dupa.

Atusan warga lokal lan pengunjung manca pabrik ing Alun-alun Manger nalika Pramuka Palestina sing main bagpipe diarak karo wit Natal sing raksasa. Akeh wong ngrebut Greja Kelahiran, dipuji minangka situs tradisional kelairane Yesus, lan ngenteni mudhun ing grotto kuno.

"Pancen ora ana ing papan sing diwiwiti," ujare pengunjung Jerman, nyedot kopi Turki ing ngarep patung Virgin Mary sing mbabar bayi Yesus.

Perayaan Natal kanthi tradhisional nyengkuyung semangat plancongan kanggo wong-wong Kristen ing Tanah Suci, sing cacahe saya sithik wiwit pirang-pirang dekade relatif tumrap masarakat umume lan saiki kalebu minoritas.

Paduan suara nyanyian lagu-lagu klasik lan kidung klasik, swarane padha kumandhang ing plasa.

Nom-noman Palestina nganggo topi Santa kanggo turis lan toko windows kanthi pratandha sing maca "Jesus Is Here" nampilake adegan Kelahiran zaitun lan souvenir liyane.

Uskup Agung Pierbattista Pizzaballa, sawijining ulama Katolik Roma paling dhuwur ing Tanah Suci, mlebu ing Bètléhèmèt sawise nyebrang pos pamriksa militèr saka Yérusalèm.

Ing Misa tengah wengi ing Greja Lair, Pizzaballa pidato ing omah sing akeh para pemuja lan para pejabat sing kalebu Presiden Palestina Mahmoud Abbas lan Perdana Menteri Rami Hamdallah.

"Taun kepungkur iki elek banget," ujare Pizzaballa, merujuk marang peningkatan kekerasan antarane Israel lan Palestina, "mula kita kabeh cenderung mikir yen kabeh iku reged.

Nanging yen sampeyan ngilangi lapisan rereget iki, kita bakal weruh mozaik sing apik banget. " "Amarga Natal, kita kudu positif," ujare uskup agung.

Palestina aman kanggo pariwisata. Iki mesthi dikandhang pirang-pirang taun lan tetep dadi kasunyatane sanajan ana ketegangan

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.