Asosiasi Warta Breaking Taiwan News Warta Breaking Travel Breaking News Vietnam News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Taiwan kepengin banget golek turis sing sirna

Pilih basa sampeyan
Taiwan
Taiwan
ditulis dening editor

153 turis saka Vietnam teka ing Kaohsiung ing Taiwan tanggal 21 lan 23 Desember, lan kabeh kajaba siji wis ilang, miturut pejabat Taiwan.

Print Friendly, PDF & Email

Badan Imigrasi Nasional (NIA) Taiwan nglaporake manawa ana 153 turis saka Vietnam teka ing Kaohsiung ing Taiwan tanggal 21 lan 23 Desember ing 4 klompok, lan kabeh kajaba siji wis ilang, miturut pejabat Taiwan.

Ana 23 turis sing teka tanggal 21 Desember sing banjur kesasar saka klompok antarane Nantou lan Distrik Sanchong New Taipei ing dina sing padha, dene 129 wong liya sing teka tanggal 23 Desember ilang tanggal 23 Desember lan 24 Desember.

Siji sing ora ilang yaiku pimpinan grup tur, miturut agensi perjalanan Taiwan, ETholiday, sing tanggung jawab nampa turis kasebut.

Turis teka ing visa turis, lan panguwasa ing Taiwan yakin bisa uga sengaja ngilang supaya bisa kerja ilegal ing negara kasebut.

Pamrentah Taiwan wiwit ngeculake biaya visa kanggo pengunjung tartamtu saka negara-negara Asia kanggo nambah pariwisata. Nanging wiwit iku, dudu kasus turis sing ilang.

Menteri Luar Negeri Taiwan percaya manawa para turis nggawe tujuan kunjungan kasebut, lan Biro Pariwisata banjur njaluk kementerian kasebut supaya nundha aplikasi visa mbesuk saka agensi Vietnam sing tanggung jawab kanggo turis sing ilang.

Minangka tanggepan, kementerian kasebut ora mung mbatalake visa saka 152 turis sing ilang, nanging uga 182 aplikasi Vietnam liyane sing diajukake miturut program sing padha.

Menteri Luar Negeri Vietnam ngubungi Taiwan supaya ora nulungi para turis sing ilang, nanging kudu ngupayakake pariwisata lan program pertukaran ora kena pengaruh.

Badan Imigrasi Nasional nyiyapake tugas kanggo neliti turis sing ilang. Agensi kasebut uga bakal mriksa kasus babagan perdagangan manungsa lan manawa ana penyelundup manungsa.

Yen kejiret, turis bakal diusir lan dilarang saka pulau kasebut suwene 3-5 taun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.