24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality Hotel & Resor News Warta Breaking Polandia Resorts Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Pariwisata domestik Polandia wiwit tuwuh ing taun 2018

0a1a-255
0a1a-255
ditulis dening Kepala Editor Tugas

2018 minangka taun sing apik kanggo sektor perhotelan ing Polandia. Miturut data paling anyar, mayoritas wong Polandia milih plancongan ing negara iki taun iki. Ing taun 2018, luwih saka setengah turis sing mutusake plancongan menyang kutha-kutha Polandia. Sing liyane asring milih negara tetanggan Hongaria, Slowakia lan Kroasia.

Preinan pancen sukses. Musim panas sing panas tegese para Polandia siyap mbayar tarif dhuwur kanggo preinan ing Laut Baltik. Dibandhingake taun sadurunge, biaya akomodasi Juli ing kutha-kutha pesisir sing dipilih mundhak nganti 75%. Sanajan rega mudhun ing wulan Agustus, nanging isih luwih dhuwur tinimbang taun kepungkur.

Ing mangsa panas, Tri-City dadi sing paling populer, nanging ing saindhenging taun, resort resort lan kutha-kutha gedhe sing paling nggodha turis. Ing taun 2018, wong Polandia paling asring ngunjungi Zakopane - udakara 23% kabeh leladen, Kraków - 12%, lan Wrocław, Karpacz utawa Warsaw (4-5%). Ing kutha ibu kutha, jumlah pesenan mundhak nganti 191% dibandhingake karo taun 2017. Nanging, lelungan kaya ngono ora diganti: umume istirahat akhir minggu kaping pindho.

Hoteliers uga diwanti-wanti nalika tiba awal. Turis entuk bathi ora mung saka cuaca sing apik, nanging uga rega sing luwih murah tinimbang musim sing wis akeh. Nanging, rata-rata nilai pesenan kanggo musim gugur 2018 yaiku 1048 PLN. Dhaptar pesenan paling utama dikuasai dening: Zakopane, Kraków, Karpacz, Wisła lan Białka Tatrzańska. Akeh lalu lintas uga direkam ing Bieszczady, sing dadi popularitas akhir-akhir iki.

Lan pungkasane, gerakan Taun Anyar - rega musim dhuwur ing taun iki saya akeh, dibandhingake karo musim sing ora ana ing musim iki. Kenaikan rega rata-rata 75% -100%, ing sawetara kasus malah luwih. Rata-rata biaya nginep ing wayah wengi kanggo Taun Baru kanggo rong wong ing Zakopane yaiku 2282 PLN, lan ing Karpacz 1690 PLN.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov