Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Hak-hak manungsa Italia Breaking News wong News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking Vatikan

Italia menyang Vatikan: Politik ora bisa menehi ruang kanggo Nasionalisme lan Perang

Mattarella-kanggo-Paus
Mattarella-kanggo-Paus

Presiden Republik Italia Mattarella duwe pesen Taun Baru lan pesen kanggo Hari Perdamaian Dunia kanggo Paus Francis lan jagad iki.

Print Friendly, PDF & Email

Presiden Republik Italia Mattarella duwe pesen Taun Baru lan pesen kanggo Hari Perdamaian Dunia kanggo Paus Francis lan jagad iki.

Iki minangka pesen sing bener "dhuwur" lan "nyurung" kanggo saben panguwasa, wong sing percaya utawa sing ora percaya, ing saben pojokan jagad ". Iki minangka pesen kanggo Paus Francis kanggo ngrayakake Hari Damai Dunia: "Politik sing apik kanggo perdamaian", Iki minangka tembung Presiden Republik Italia, Sergio Mattarella marang kepala Negara Vatikan, Paus Francis.

Kabecikan umum

Kepala Negara Italia wis nulis surat menyang Pontiff, kanthi masrahake "pangarep-arep sing paling hebat kanggo taun anyar" lan njupuk edhisi janjian kaping 52 sing, negesake Mattarella, "nawakake kanggo sing duwe jabatan umum, luwih-luwih yen padha nggunakake kekuwatan pamrentahan - ing tingkat lokal, nasional utawa internasional - kesempatan kanggo saingan karo panjaluk ketat layanan sing kudu terus berorientasi marang cita-cita paling dhuwur, pambangunan kesejahteraan umum, ngormati hak-hak dhasar, ing promosi harmoni ing antarane masarakat “.

Tanggung jawab politik kanggo kabeh warga negara

Presiden, sing wis ngucapake salam marang Paus sajrone pidato ing pungkasan taun, njamin bakal nuduhake inspirasi pesen marang Paus Francis, sing "negesake garis diskriminasi" kanthi jelas

Dheweke nerangake: Antarane tokoh politik lan degenerasi tumindak publik sing apik, dipimpin dening kita, pribadi lan kolektif, kanggo mesthekake yen gaweyan tetep adoh saka standar, arbitrase, utawa kontroversi instrumental kanggo dadi pendhudhuk lan perdamaian, nalika bisa ngulang maneh tanggung jawab politik kasebut diwenehake kanggo kabeh warga negara. Tanpa keterlibatan sapa wae, sampeyan ora bisa mbangun institusi demokratis sing kuat lan penting.

Tumindak pembantu rumah tangga sing apik

"Politik sing apik, sing nyengkuyung dialog, ngrangsang partisipasi para pemuda lan nambah kontribusi saben anggota masarakat yaiku cakrawala ideal ing endi tumindak konkrit penguasa sing apik" Mattarella nyebutake tembung Paus nalika dheweke ujar, wong sing "diberkahi" nalika ana wong sing jujur ​​tumindak, bisa ngrungokake, wani ngupayakake sejatine kanggo kepentingan umum dadi protagonis tumindak publik sing ditujokake kanggo keadilan, keadilan, ngurmati awake dhewe lan liyane, kanggo pambangunan tentrem.

"Mangkene dingerteni", lanjut Presiden, "politik dadi tantangan permanen kanggo layanan sing uga bisa mbutuhake keputusan angel, pilihan sing ora populer, kapasitas korban lan pengaburan pribadi; nanging, yen digunakake kanthi bener, pancen bakal dadi 'bentuk amal sing penting'.

Perlindhungan hak asasi manungsa dhasar

"Ing konteks saiki", nyorot Mattarella, "dadi pusat" kanggo njamin perlindungan hak asasi manungsa dhasar sing terus-terusan lan kuat, tanpa nglirwakake tugas sing ana gandhengane. Iki minangka kombinasi sing bisa dadi martabat saben manungsa lan saben warga negara ”.

Kosok baline, presiden Italia ngelingake, "Konstitusi Italia - sing diwiwiti sawetara wulan sadurunge diadopsi Deklarasi Hak Asasi Manusia Universal - ngakoni lan njamin hak-hak manungsa sing ora bisa dilanggar mbutuhake kewajiban sing wajib ditindakake solidaritas politik, ekonomi lan sosial ".

Ngindhari konflik

Presiden negesake maneh, "Kita kudu mbela prinsip kasebut uga ing level internasional lan ngupayakake inisiatif sing tujuane kanggo nyegah konflik anyar, ngatur tantangan global, nggawe masyarakat sing tentrem lan kalebu".

Dheweke njamin manawa Italia bakal nindakake nalika nindakake mandhat telung taun ing Komite Hak Asasi Manusia PBB, "kanthi tujuan menehi kontribusi kanggo negesake universalitas hak-hak kebebasan lan kesetaraan".

Kanggo ngukur awake dhewe kanthi anyar lan pangowahan

"Perdamaian", Mattarella nyimpulake, "mbangun awake dhewe kanthi ngukur nuntun proses pangowahan" "Kita diarani mrentah supaya luwih adil lan berkelanjutan. Kita duwe kabijakan sing tanggung jawab lan bisa ndeleng sing ora bisa wedi. Ora ana papan kanggo logika nasionalisme, xenophobia, perang fratricidal

Sumber: Giada Aquilino - Kutha Vatikan

 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario minangka veteran ing industri lelungan.
Pengalamane wis sumebar ing saindenging jagad wiwit taun 1960 nalika umur 21 taun wiwit njelajah Jepang, Hong Kong, lan Thailand.
Mario wis ndeleng Pariwisata Dunia berkembang nganti saiki lan nyekseni
karusakan saka root / testimoni jaman biyen pirang-pirang negara sing seneng modernitas / kemajuan.
Sajrone 20 taun kepungkur, pengalaman lelungan Mario wis konsentrasi ing Asia Tenggara lan pungkasane kalebu Benua India.

Bagéan saka pengalaman kerja Mario kalebu macem-macem kegiyatan ing Penerbangan Sipil
lapangan rampung sawise ngatur wiwitan kanggo Malaysia Singapore Airlines ing Italia dadi Institutor lan terus suwene 16 taun ing peran Sales / Marketing Manager Italia kanggo Singapore Airlines sawise pamisahan kaloro pamrentah kasebut ing Oktober 1972.

Lisensi Wartawan resmi Mario yaiku dening "Ordo Nasional Wartawan Roma, Italia ing taun 1977.