24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Breaking Kamboja budaya Warta Pamrentah Investments Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Angkor ing Kamboja berkembang pesat karo 2.6 yuta pengunjung internasional ing taun 2018

Angklor
Angklor
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Angkor minangka salah sawijining situs arkeologi sing paling penting ing Asia Kidul-Wétan sing dununge ing provinsi sisih lor Kamboja, Siem Reap. Babagan udakara 400 km2, kalebu wilayah alas, Taman Arkeologi Angkor ngemot sisa-sisa gedhe saka macem-macem ibukutha Kekaisaran Khmer, wiwit abad kaping 9 nganti abad kaping 15. Dheweke kalebu Kuil Angkor Wat sing misuwur lan, ing Angkor Thom, Kuil Bayon kanthi dekorasi patung sing ora kaetung. UNESCO wis nyiyapake program sing wiyar kanggo njaga situs simbolik iki lan lingkungane.

Taman Arkeologi Angkor nampani meh 2.6 yuta pengunjung internasional taun kepungkur, ngasilake luwih saka $ 100 yuta. Nomer iki dirilis lan diterbitake dening media Kamboja dina iki.

Angkor Park nambah 5.45 persen pengunjung dadi 2.59 yuta saka taun kepungkur, dene penghasilan saka penjualan tiket mundhak wolung persen, ngasilake $ 116.64 yuta.

Pendapatan mudhun 1.59 persen dadi udakara $ 12.11 yuta ing wulan Desember sanajan jumlah pengunjung ing situs wisata apik Kerajaan Inggris nambah 0.16 persen dadi 267,647.

Situs kuil kasebut minangka pemain utama kanggo narik para turis lan dadi penghasilan jutaan dolar kanggo negara kasebut, ujare direktur Departemen Pariwisata provinsi Siem Reap Ngov Seng Kak.

Kuil kayata Angkor Wat, Bayon, Preah Khan, lan Ta Prohm, conto arsitektur Khmer, gegandhengan karo konteks geografis lan uga nduweni makna simbolik. Arsitektur lan tata letak ibukutha berturut-turut dadi saksi supaya tatanan sosial lan peringkat dhuwur ing Kekaisaran Khmer. Mula, Angkor minangka situs utama sing nuduhake nilai budaya, religius lan simbolis, uga ngemot arsitektur, arkeologis lan artistik sing dhuwur.

Taman kasebut dipanggoni, lan akeh desa, sawetara para leluhur wiwit jaman Angkor kasebar ing saindenging taman. Populasi praktike tetanen lan luwih khusus budidaya pari. Papan pariwisata lokal pengin para turis ngunjungi situs wisata alam lan eko-komunitas sing uga dadi daya tarik wisata internasional sawise ngunjungi wilayah Angkor.

Sektor pariwisata Kamboja ngalami tuwuh sing luar biasa, amarga para pengunjung internasional plancong-plancong ndeleng keindahan alam lan atraksi budaya ing negara kasebut.

Sajrone 10 wulan pisanan taun kepungkur, Kamboja nampi luwih saka 4.82 yuta turis internasional, dene 5.6 yuta teka ing Kerajaan ing 2017.

Turis Tionghoa kalebu dhaptar paling dhuwur, banjur turis saka Vietnam, Laos, Thailand lan Korea Selatan, miturut data Menteri Pariwisata.

Pamrentah nggawe manawa pitung yuta pengunjung bakal ngunjungi Kerajaan taun ngarep.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.