Breaking Sri Lanka News Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Kekeruhan Politik Sri Lanka sing disalahake amarga kekurangan pariwisata teka

Pilih basa sampeyan
SriLtm
SriLtm
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sri Lanka ora nggayuh target 2018 ing kedatangan pariwisata Menteri Pembangunan Pariwisata Sri Lanka John Amaratunga nyalahake tantangan politik ing wulan Oktober.

Print Friendly, PDF & Email

Sri Lanka ora nggayuh target 2018 ing kedatangan pariwisata Menteri Pembangunan Pariwisata Sri Lanka John Amaratunga nyalahake tantangan politik ing wulan Oktober.

Sri Lanka keributan nalika perdana menteri diganti karo mantan presiden sing ana gandhengane karo pelanggaran hak asasi manungsa. Pangowahan pangawal sing tiba-tiba bisa nyebabake nggawe kebijakan lan kapercayan bisnis nalika ana masalah ekonomi, meksa negara Asia Kidul sing kas kasebut luwih cedhak karo Beijing.

Menteri kasebut marang media lokal: "Kita wis kurang sasar target target 2.5 juta wisatawan ing taun kepungkur, sanajan kita duwe akeh pengunjung sajrone sawetara minggu pungkasan Desember. Target taun iki ora kejawab utamane amarga ketidakstabilan politik sing kita tingali sawise 26 Oktober. Nanging, miturut pangasilan kita wis entuk target $ 3.5 milyar. ”

Data lengkap 2018 diarepake ing minggu iki, tekane turis ing 11 wulan pertama mundhak 11% dadi 2.08 yuta. Pangentukan pariwisata ing wulan September mundhak 2.8% dadi $ 276 yuta saben taun, kanthi penghasilan kumulatif udakara $ 3.2 milyar, kanthi paningkatan 11.2% sajrone sangang wulan pertama taun 2018, ujare Bank Sentral ing Laporan Kinerja Eksternal paling anyar.

Ing 2017, Sri Lanka nyathet paling dhuwur kabeh-wektu 2,116,407 ing 2017, kanthi pangembangan marginal 3.2%, dene bathi pariwisata mundhak kanthi persentase sing padha karo puncak paling dawa $ 3.63 milyar.

Menteri kasebut negesake manawa ora ana pergolakan politik, Sri Lanka mesthi wis tekan target nalika musim puncak, lan negara kasebut uga dadi papan wisata nomer siji ing taun 2019 dening Lonely Planet.

Sanajan bola-bali ilang target tekan 2.5 juta wiwit 2016, Amaratunga optimis banget manawa Sri Lanka bakal nampa patang yuta turis lan ngasilake penghasilan luwih saka $ 5 milyar ing pungkasan taun iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.