24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Australia Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kamboja Kuliner Jepang Breaking News Mexico Breaking News News Warta Breaking Afrika Selatan Warta Breaking Korea Selatan Thailand Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Nggolek pengalaman lelungan panganan sing unik? Kepiye bug & grubs?

mangan
mangan

Yen sampeyan nggoleki lelungan panganan sing apik banget, iki kalebu sawetara panganan cacing buggy sing bisa dipangan ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

Serangga lan grub minangka panganan sing populer lan normal ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad. Aku kelingan lelungan menyang Korea Selatan nalika numpak feri menyang sawijining pulau lan nalika mudhun, ana ambu sing enak banget ing awang-awang. Apa aku mung sing ngerteni, amarga kayane ora bisa narik kawigatene wong liya. Nalika mlaku-mlaku ing dalan, ambune saya kuwat, mula aku ngerti yen kita ana ing jalur sing bener kanggo nemokake sumber aroma kasebut. Banjur ana ing kana - nalika mripatku weruh rasane mambu nalika ndeleng ing kranjang gedhe grub kukus.

Aku takon karo pemandu wisata apa sejatine sing dakkira, lan dheweke ngguyu lan kandha, ayo tuku sawetara supaya sampeyan bisa nyoba. Dheweke misuwur banget ing bar, amarga bisa ngombe kanthi apik. Oke, dakkira aku dudu petualangan, nanging yen sampeyan, iki kalebu sawetara panganan cacing buggy top sing bisa dipangan ing saindenging jagad.

Afrika: Bug Bau

Pracaya utawa ora, kewan omo sing wangi pancen padha karo rasane apel. Dheweke bisa dipangan terus minangka cemilan utawa digunakake kanggo nggawe rasa kanggo rebus. Ing kalorone kasus kasebut digodhog, lan sajrone proses masak, mbebasake bau dadi taktik kaslametan. Wah,… coba wae kewan omo cilik.

Australia: Witchetty Grubs

Nelpon pedalaman minangka bagean saka kulawarga bushmeat. Sawetara seneng mentah - ngicipi kaya kacang almond, lan ana sing seneng mateng - metu ngicipi kaya pitik panggang. Ing njero ruangan? Ya, katon kaya endhog orak-arik. Apa kita kudu terus?

Kamboja: Spider Goreng

Napa akeh bug ing Asia sing gedhe banget? Kaya dene belalang, laba-laba gedhe iki duwe daging luwih akeh tinimbang belalang lan kaget nalika sampeyan nyakot (kaya belalang) - endhot coklat sing ana endhog, kotoran, lan njero ruangan. Tulung, wenehake mangkok marang aku. Biasane diasinake ing gula, uyah lan MSG banjur digoreng nganggo bawang putih. Oke, bagean kasebut pancen apik.

Jepang: Crackers Tawon

Kaya sing diarepake, iki ana kurupuk kanthi tawon sing wis dibungkus sadurunge dipanggang. Utawa mbayangake cookie chip coklat, kajaba chip coklat yaiku tawon. Tawon iki duwe sengatan sing kuat, mula kita bisa ngarep yen wis disengiti sadurunge dipanggang ing krupuk sampeyan.

Meksiko: Caviar Serangga

Ing Meksiko diarani escamol - kaviar serangga. Iki digawe saka pupa semut lan larva sing bisa dipangan sing dipanen saka tanduran mescal utawa tequila. Rasa kasebut diterangake minangka nutty lan buttery kanthi tekstur keju pondok. Mmm mmm apik.

Korea Selatan: Cacing Sutra

Ora mung kanggo sandhangan, Beondegi, uga dikenal minangka cacing sutra, minangka cemilan sing misuwur banget ing Korea Selatan. Dheweke godhok, kukus, lan wenehake. Sampeyan bisa nemokake ing bar, saka PKL, ing endi wae ing negara kasebut. Rasane kaya kayu sing dikandhani. Kayu Kapan pungkasan sampeyan kepengin banget njaluk kayu?

Asia Tenggara: Sago Delight

Grub iki cukup serbaguna kanggo dipangan sing dimasak utawa mentah. Masak jarene rasane kaya daging babi, mentah ... uga duwe tekstur krim - apa liyane? Kaya pilihan grub Asia liyane, biasane dibumboni lan dimasak kanggo nambah rasa sajian.

Afrika Kidul: Cacing Mopane

Miturut laporan saka wong-wong sing wis nyoba, Mopand Worms rasane kaya pitik barbekyu. Woh wohan gedhe lan jus - potongan daging sing gedhe - lan biasane dirokok utawa dikeringake banjur dihidrasi maneh lan dimasak nganggo saus cabai utawa tomat.

Belalang goreng

Thailand: Grasshoppers

Bayangake ukuran gedhe - lan tegese belang gedhe - dibumboni uyah, bubuk mrico, lan cabai banjur digoreng ing wok gedhe. Rasane kaya kulit brondong kothong, kajaba kasunyatan manawa sampeyan cokotan, jus cilik metu saka awak. Ngombe Nyuwun Jing Leed ngrasakake panganan "hoppy" iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.