Airlines Airport Warta Breaking Travel China Breaking News Warta Pamrentah Warta Breaking Guam Investments Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Penasihat Perjalanan AS sing dianyari kanggo China: Apa pejabat pariwisata China mbales?

USCN
USCN
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Saben dina 8000 turis Tionghoa mlebu Amerika Serikat, lan saben dina rata-rata 5000 turis Amerika mlebu Tiongkok.

Wong Amerika kudu luwih ati-ati ing Tiongkok amarga penegakan hukum lokal kanthi sewenang-wenang uga watesan khusus kanggo warga negara AS-Tionghoa sing dobel.

Perang perdagangan antarane kekuwatan kekuwatan kasebut jelas lan nerbitake peringatan lelungan nalika pertengahan konflik kasebut bisa nggawe tanggepan saka pihak liya. Negara-negara AS kalebu Hawaii lan wilayah kaya Guam saiki gumantung banget karo turis Tiongkok, lan kemungkinan balesan saka China kanggo nanggepi peringatan dina iki bisa uga ana akibat ekonomi sing gedhe tumrap ekspor pariwisata AS.

Miturut operator telpon Departemen Luar Negeri, tandha kasebut uga ditrapake kanggo Hong Kong, nanging nalika njlentrehake iki karo petugas urusan umum Departemen Luar Negeri, ora ana larangan sing jelas, nanging eTN dituntun menyang dhaptar kapisah kanggo Hong Kong ing situs web negara Departemen Luar Negeri. . Katon ora ana masalah sing padha kanggo Hong Kong lan Macao.

Salajengipun, miturut Departemen Luar Negeri AS, saran lelungan tanggal 3 Januari kanggo Warga AS sing lelungan menyang China minangka update rutin.

Paling ora, "update rutin" teka nalika AS lan China nindakake perang perdagangan, lan penangkapan warga AS ing China wis dilaporake ing sawetara kesempatan.

Tandha tingkat 2 diwaca: Pejabat berwenang Tiongkok negesake wewenang sing wiyar kanggo nglarang warga AS metu saka Tiongkok kanthi nggunakake "larangan metu," kadang-kadang njaga warga AS ing China pirang-pirang taun. China nggunakake larangan metu kanthi paksa:

  • kanggo meksa warga AS melu investigasi pamrentah Tiongkok,
  • kanggo nggodho wong bali menyang China saka luar negeri, lan
  • kanggo mbantu panguwasa Tiongkok kanggo ngrampungake perselisihan sipil sing milih partai China.

Ing kasus paling umum, warga AS mung ngerti babagan larangan metu nalika nyoba metu saka China, lan ora ana cara kanggo nemokake suwene larangan kasebut bisa dilanjutake. Warga Amerika Serikat sing ora duwe larangan metu diganggu lan diancam.

Warga AS bisa ditahan tanpa akses menyang layanan konsulat AS utawa informasi babagan kejahatan kasebut. Warga AS bisa uga diinterogasi kanthi dawa lan ditahan amarga alasan sing ana gandhengane karo "keamanan negara." Personel keamanan bisa nahan lan / utawa ngusir warga AS amarga ngirim pesen elektronik pribadi sing kritis karo pamrentah Tiongkok.

Langkah-langkah keamanan ekstra, kayata mriksa keamanan lan tambah akeh kehadiran polisi, umume ing wilayah Xinjiang Uighur lan Tibet. Pejabat kudu nemtokke jam turu lan larangan lelungan kanthi ora sengaja.

China ora ngakoni dual kewarganegaraan. Warga AS-Cina lan warga negara Warisan Tionghoa AS bisa uga ditrapake lan dilecehke, lan China bisa uga nyegah Kedutaan Besar AS nyedhiyakake layanan konsulat.

eTN nyedhaki Departemen Luar Negeri AS lan juru bicara ujar iki:

Keamanan lan keamanan warga AS ing jaban rangkah minangka salah sawijining prioritas paling penting ing Departemen, lan kita komitmen kanggo nyedhiyakake informasi marang warga AS supaya bisa njupuk keputusan sing tepat sadurunge lelungan.

Departemen Negara kanthi rutin nganyari Penasihat Perjalanan lan informasi khusus negara kanggo kabeh negara adhedhasar tinjauan lengkap babagan kabeh informasi keamanan sing kasedhiya lan pangembangan sing lagi ditindakake.

Penasihat Perjalanan anyar nglawan Tiongkok nyedhiyakake kejelasan tambahan babagan risiko penahanan sewenang-wenang lan larangan metu lan uga nyathet yen langkah keamanan ekstra, kayata pemeriksaan keamanan lan peningkatan level kehadiran polisi, umume ing wilayah Xinjiang Uighur lan Tibet Otonom. Pejabat kudu nemtokke jam turu lan larangan lelungan kanthi ora sengaja.

Kita mriksa lan nganyari kabeh Penasihat Perjalanan sing dibutuhake, adhedhasar informasi keamanan lan keamanan. Paling ora, kita mriksa Penasihat Perjalanan Tingkat 1 lan 2 saben 12 wulan. Penasihat Perjalanan sadurunge kanggo China ditanggepi wulan Januari 2018; Advisory anyar dianyari minangka bagean saka kajian tahunan rutin lan negesake China ing Level 2.

Penasihat Perjalanan Departemen Luar Negeri kanggo China nyaranake kabeh wong kudu ati-ati nalika lelungan menyang China, sebagian, potensial kanggo warga AS sing ngunjungi lan manggon ing China supaya diinterogasi lan ditahan kanthi sewenang-wenang. Iki minangka bagean saka pandhuan kanggo warga AS sing pengin lelungan menyang China.

Misi AS ing China rutin nggayuh komunitas bisnis AS, nyengkuyung para pelancong bisnis supaya kenal karo Travel Advisory kanggo China. Dewan Penasihat Keamanan Luar Negeri Departemen uga ngarahake anggota komunitas bisnis menyang Penasihat Perjalanan lan informasi negara kanggo China minangka bagean saka informasi umum lan rapat rutin.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.