Breaking Sri Lanka News Warta Breaking Travel Education Industri Hospitality Investments News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Donya anyar sing wani mbukak kanggo Duta Pariwisata Muda ing Jaffna

Pilih basa sampeyan
srilal-1
srilal-1
ditulis dening editor

USAID lan Jetwing Jaffna ndhukung Komite Keterampilan Pariwisata kanggo nampilake karier ing pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email

Edisi Jaffna saka Inisiatif Duta Pariwisata Muda rampung kanthi sukses dina Selasa, 11 Desember. Limalas pria lan wanita enom saka wilayah Jaffna kena kabeh babagan masak flambé nganti manajemen sampah. Program pilot iki dianakake dening Komite Keterampilan Pariwisata sektor swasta (TSC) kanthi kemitraan karo Jetwing Hotels Jaffna lan didhukung dening YouLead, sawijining proyek sing dibiayai dening US Agency for International Development (USAID).

Program Jaffna duwe kekuwatan unik ing Sakila Panchatcharam sing minangka salah sawijining 35 pamimpin pemula lan juru bicara YouLead awal sing didhukung USAID. Sakila minangka model peran lan crita sukses sing uripe diowahi kanthi kesempatan kanggo nggawe mata pencaharian lan karir ing Jetwing Jaffna. Dheweke duwe peran penting minangka mentor kanggo kelompok Jaffna saka Duta Pariwisata Muda, utamane nuduhake kesempatan karir sing apik banget sing kasedhiya ing sektor sing berkembang pesat kanggo 9 wanita saka Provinsi Lor sing melu.

"Ajaib nalika Jetwing mbukak ing Jaffna," ujare Sakila, "Aku wis entuk akeh prestasi lan bangkit kanthi cepet. Aku bangga ndeleng nom-noman liyane sing diwenehi perkenalan industri kanthi tliti. Ana akeh komitmen lan alangan sing ditindakake supaya para mudha entuk rasa sejatine jinis pekerjaan lan wong sing nyenengake lan papan sing bisa digunakake. Pakaryan kasebut ora padha karo apa wae. Iki minangka lapangan sing apik tenan. Aku nyaranake banget. ”

Shiromal Cooray, Wakil Ketua TSC lan Managing Director Jetwing Travels, ujar, "Jetwing minangka salah sawijining pemain paling kuat ing inklusivitas amarga wis ngembangake limang Manajer Umum lan duwe perwakilan wanita kaping telu luwih dhuwur tinimbang umume industri. ” Dheweke nerangake, "Iki minangka salah sawijining industri sing global duwe kecurangan kanggo wanita sing rata-rata paling ora 60%. Sedhih banget manawa Sri Lanka kanthi pendhidhikan lan kesetaraan jender sing dhuwur durung ngatasi manawa kalebu wanita dadi keramahan kanthi angka rata-rata 8% kanggo wanita ing pariwisata. Kita bisa lan kudu luwih apik. ”

Program Inisiatif Duta Pariwisata Muda ngetutake rilis Roadmap Kompetisi Angkatan Darat Pariwisata lan Perhotelan TSC 2018 TSC sing dikembangake kanggo ningkatake daya saing tenaga kerja pariwisata lan perhotelan Sri Lanka. Duta Besar Muda diwenehi kesempatan kanggo njelajah macem-macem jalur karir sing kasedhiya ing sektor pariwisata lan perhotelan. Topik sing dibahas ora mung kalebu operasi hotel nanging pandhuan wisata, manajemen sampah, uga pariwisata berkelanjutan.

Duta Besar nyathet cara ngreksa warisan alam Sri Lanka lan ningkatake alam - ora mung kepiye kanggo narik kawigaten lan nyenengake para pengunjung.

AM Lourdeshanah, 19, sing melu program kasebut ujar, "Program iki mbantu aku entuk luwih akeh ilmu, ora mung babagan manajemen perhotelan lan pariwisata, nanging uga katrampilan liyane. Pikirane babagan sektor perhotelan luwih beda tinimbang sadurunge teka ing kene, pikirku dadi berkah yen entuk kesempatan iki. ”

Inisiatif kasebut uga ngenalake para wong tuwa babagan industri pariwisata modern, ngundang dheweke supaya ringkesan hotel lan program kasebut. Salah sawijining tantangan utama ing industri kasebut yaiku pemahaman sing umum yen pariwisata lan perhotelan dudu lapangan sing dikarepake kanggo wanita. Partisipasi wong tuwa ngidini dheweke ndeleng proyek sing kasedhiya kanggo anak lan lingkungan kerja.

Program Jaffna minangka final TSC sawise program sukses ing Hambantota lan Nuwara Eliya sing ngasilake umume para pemudha ngungkap minat kanggo golek karir ing pariwisata. Minangka sing sadurunge, program kasebut khusus disesuaikan karo lokasi lan fasilitas Jetwing Jaffna. Telung belas saka Duta Muda, 8 wanita nom-noman lan 5 nom-noman lanang, diserap menyang Jetwing Jaffna sawise program kasebut.

Pemudha Jaffna isih muncul amarga nggegirisi saka perang sipil 30 taun lan kurang akses menyang televisi, radio, lan listrik sajrone umur formatif. Duta Besar enom ora ngerti babagan apa sing ditawakake Jaffna lan sisih lor babagan pariwisata. Minangka kabeh kesempatan anyar sing durung nate dadi bagean saka pilihan. "Pancen dadi pengalaman sing sugih banget lan migunani kanggo sesambungan karo bocah-bocah enom iki sajrone 8 dina kepungkur," ujare Srilal Miththapala, pelatih utama lan kepala arsitek program lan kontributor eTN biasa.

Inisiatif Duta Pariwisata Muda minangka kunci kunci ing Roadmap sing bubar diluncurake sing disiapake TSC karo Otoritas Pengembangan Pariwisata Sri Lanka (SLTDA), Institut Pariwisata lan Manajemen Hotel (SLITHM) Sri Lanka, lan Kamar Dagang Ceylon (CCC). Iki minangka asil masukan lan rekomendasi sing digawe dening Srilal Miththapala lan James MacGregor, ahli pariwisata internasional YouLead. Komite Penasihat Sumber Daya Manusia dipimpin dening Kanchana Nanayakkara lan didhukung dening Ishara Naufal, Irandi Wijegunawardane, Naradha Jayasinghe, Sujeeva Cooray, Kusalitha Devruwan, Ruwan Punchihewa, Asoka Jayawardena, Ranjan Amarasinghe, lan Gemunu Jinasena.

Anggota inti TSC kalebu Malik J. Fernando, Shiromal Cooray, Angeline Ondaatjie, Jayantissa Kehelpannala, Sanath Ukwatte, Chamin Wickramasinghe, Dileep Mudadeniya, Timothy Wright, Steven Bradie-Miles, lan Preshan Dissanayake. Abbas Esufally, lan Prema Cooray uga menehi wektu sing apik banget.

Anggota mantan pejabat kalebu nominasi saka Kamar Ceylon, Otoritas Pangembangan Pariwisata Sri Lanka (SLTDA), Institut Pariwisata lan Manajemen Hotel (SLITHM) Sri Lanka, lan Komisi Pendidikan Tersier lan Vokasional (TVEC).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.